Kitap Okumak Gerekli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek
    Okumak gereksiz degildir, roman okumak gereksizdir, dunyadaki kisa zamanimizda gerekli bir suru yapilacak sey varken baskalarinin uydurdugu gercek bile olmayan hikayeleri okuyup zaman kaybetmek nasil gerekli olabilir.

Okumaya harcayacagin zamani o hikayeleri yasamaya calis, ilim bilim felsefe baska tabi, ayrica yazar elestirmen filan olmak istiyorsan da okumak gereklidir

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaksi
    manyaksi's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

hastanede başıma gelen olay genco

-hasta gelir kayıt yapmamışsın ,elinde ki kagıtta yazıyo okudun mu diye soruyorum

cvb: ben pek bilmem okuma yada ben okuma bilmem ve bu insanlar genelde başörtülü (bu arada okuma ya bilirsin ya bilmezsin)

- sorasım geliyo müslim misin evet der heralde yada elhamdril..... felan

-eee o zmn kuranın ilk emri ne diye sorsam bilmez , oysa ki oku dur yani

-hz. muhammed 500 lerde yaşadı 1500 yıldır okumamışsın atalarından beri, kuranı öğrenmemişsin demek ki

yani düşünün nasıl cahil bırakıldıgını genco konu uzun da biraz kısa keseyim dedim ;)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    Okumak gereksiz degildir, roman okumak gereksizdir, dunyadaki kisa zamanimizda gerekli bir suru yapilacak sey varken baskalarinin uydurdugu gercek bile olmayan hikayeleri okuyup zaman kaybetmek nasil gerekli olabilir.

Okumaya harcayacagin zamani o hikayeleri yasamaya calis, ilim bilim felsefe baska tabi, ayrica yazar elestirmen filan olmak istiyorsan da okumak gereklidir

baskalarinin uydurdugu seylerle yaraticiligin gelisir yada ilham alirsin zaten : (

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaksi
    manyaksi's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

noktayı koymuşsun üstad ellerinden öperim :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı

kuran okuyun boş boş kitaplar okucağınıza belki ateist arkadaşlarımız çoğalır :D

Aga şimdi buna uygun bir cevap veririm. Bende sınırsız ban yerim. Her konuyu şu olaya getirmeyin

allah çarpsın dalga geçmek için yazmadım hocam, ben kuran okudumda ateist oldum ondan yazdım. Ciddi bir yorumdu yani.

Tamam hacı sıkıntı yok :)

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

hocam okumak gereksiz değildir!öyle şeymi olur farklı bakış açıları verir daha da sıralanır ki arkadaşın biri yazmış + AMpul düşüncene katılmıyorum, evet bir nebze haklısın uğraşılıcak çok şey var ama her halükarda roman okumak adamı dibe götürmez! ama herkes bilimle ilgilenicek diye bir şey yok kitaplar çeşit çeşit insanlar farklı şeyler okuyor. yani aslına bakarsan hem haklısın hemde yanlışsın :) acayip bir durum.  

"Ayrıca eğer bir kitap yeterince iyiyse filmini yapıyorlar eğer yapılmamışsa zaten okumaya değmez diyor arkadaş. " 

böyle bir şey yok ya bence yanlış bir inanış bazı çok iyi romanların bile hala filmleri yok. 

kitap gereklidir. ama bizde sözlük varya bea olm dan ibarettir :< 

bence kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları lazım + olarak derslerin daha çok ezbercilikten arındırılması lazım. 

son söz : hocam her boku dine imana bağlamak zorundamısınız *

ArmadA tarafından 05/May/13 22:35 tarihinde düzenlenmiştir

Living Death
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

kitap okumak iş değil . iq'un  ortalamanın üstündeyse oku . yoksa işe yaramaz (bence)

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı

böyle konuşan adamların gününü nasıl geçirdiğini hep merak etmişimdir. :)

. . .. . ... .
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Öğrenciysen her türlü kitap oku, meslek hayatına atıldıysan kendi alanındaki kitaplara ağırlık ver.

vatandaşa kafam girsin!..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Bu soruyu sormak bile gereksiz.eski gazete parçası dahi okunur benm gözümde tabi magazin sayfası ve 3 sayfa değil :)

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
Toplam Hit: 7847 Toplam Mesaj: 78