Kitap Okumak Gerekli Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Erkek

bence güzel bir strateji oyunununda hayata pozitif katkıları var

Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    Buremba bunu yazdı
    AMpul bunu yazdı
    Okumak gereksiz degildir, roman okumak gereksizdir, dunyadaki kisa zamanimizda gerekli bir suru yapilacak sey varken baskalarinin uydurdugu gercek bile olmayan hikayeleri okuyup zaman kaybetmek nasil gerekli olabilir.

Okumaya harcayacagin zamani o hikayeleri yasamaya calis, ilim bilim felsefe baska tabi, ayrica yazar elestirmen filan olmak istiyorsan da okumak gereklidir

böyle konuşan adamların gününü nasıl geçirdiğini hep merak etmişimdir. :)

nasıl yaşadığını görsen, benim yaşadığımda hayat mı amk deyip kafana sıkardın :D

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

önemli dir kitap okumak

geçmişini merak ediyorsan okursun öğrenirsin

yaptığın işin incelikerini kitaptan okur öğrenirsin

zaman kaybetmenin en zevkli yolu kitap okumaktır kaptır gitt

bunaldım daraldım depresyondayım dicene başla bi kitaba unut gitsin herşeyi

kelime darcığın gelişir , farklı fikirler okur , farklı düşünceleri okur , farklı ruyaları okur , farklı kahramanlar okur , farklı aşk hikayeleri okur okur okur ve yine okursun

internetten daha zararsızdır en azından . (seni asosyal yapmaz mesela)

illa sana bişey öğreten kitap okumak zorunda değilsin

Minimalist Değilim Tembelim
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    AMpul bunu yazdı
    Okumak gereksiz degildir, roman okumak gereksizdir, dunyadaki kisa zamanimizda gerekli bir suru yapilacak sey varken baskalarinin uydurdugu gercek bile olmayan hikayeleri okuyup zaman kaybetmek nasil gerekli olabilir.

Okumaya harcayacagin zamani o hikayeleri yasamaya calis, ilim bilim felsefe baska tabi, ayrica yazar elestirmen filan olmak istiyorsan da okumak gereklidir

saniyede kaç milyon dolar kazanıyon merak ettim..

özetin özeti ne okursan oku, oku da...

bir müddet sonra biraz okumayı anladın mı zaten ne okuyacağını gözlerin ellerin seçer, sen farkında bile olmazsın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Erkek

sadece konuşma biçimi hayalgücü değil felsefi anlamda da birşeyler kazanırsın. kitabına göre değişse bile bir çok fantastik kitapta temel farklı felsefik yaklaşımlara göndermeler vb. bulunur. Bulunmasa dahi fikirsel olarak gelişirsin.

roman okumak gereksiz diyen insanlar dünya edebiyatındaki değerli pek çok romana rastlamamışlardır bence. Rastladıysa da çözümleyememiştir. O romanlar ki sana bir çok farklı bakış açısı, düşünce ve bilgi sağlamışlardır. Yani sadece eğlence değildir. Tabi boş romanlar yoktur diyemem. 

Sartre, Albert Camus, nietzche vb. felsefeciler düşüncelerini insanlara sunmak için roman yazmışlardır. Roman gereksizdir demek cehalettir.

Bu arada fantastik sever isen; Kral katili güncesini - rüzgarın adı oku :D son yıllarda okuduğum en iyi fantastik ve fantastik olmayan kitaplardan biri. Senenin başında okumuştum.

angels_demos tarafından 06/May/13 00:19 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hydr
    hydr's avatar
    Erkek

film/dizi izlerken var olan resimlere bakarsın sadece izleyicisindir fakat dandik bi romanı okurken bile bütün hikayeyi kafanda canlandırırsın doğa tasvislerini insanların piskolojilerini anlamaya çalışırsın herşey kafının içinde senin hayal gücünle okuduklarını yorumlamanla oluşur en basitinden...

herneyse....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

game of thrones ve hunger games serilerini okudum çok kaliteliler bunlar  gibi vardır tabikide ben bunları onaylıyorum eger bu 2 seriden birini okusaydın böyle bi konu açmaya gerek bile duymazdın

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Kitap okumak gereksizdir, okuyup aydınlanıp da anarşik mi olucanız?

Koyun koyun yaşayın işte, mutluluk budur.

Ehl-i Byte
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

hocam her kitap okuduğumda birkaç hafta etrafımdaki olaylara bambaşka gözlerle bakıyorum, özellikle tarih ve dinle ilgili kitapları okudukça, tarihi ve dini kazananların yazdığını görüyor her seferinde de hayranlık duyuyorum, yani mesela amin maalouf'un semerkant adlı eserinde, sultan alparslanın nasıl öldüğünü anlatıyor, benim bildiğim 1071de 1kişiye 5kişinin düştüğü bir savaşta muzaffer bir komutan olduğuydu, bu zafer elbette küçümsenemez küçümsemek kimsenin haddine değil ancak bu zaferin alparslana getirdiği gurur ve bu gururun sonucu olarak kara kuru bi adam tarafından öldürülmesi ibretlik bir durum, haşhaşinler ve nizamülmükten de bahseden ömer hayyamın rubailerinin etrafında dönen bu kitabı tavsiye ediyorum. Ayrıca dini yönden de tüm kitapları tek tek okumanı tavsiye ederim, özellikle ve özellikle kuranı surelerin iniiş sırasına ve bu sırada neler olduğuna dikkat ederek okursan nasıl uysal bir dinden güçlendikçe hırçınlaşan bir dine dönüştüğünü hayretlerle izlersin, AYK (alllahsızlığı yayma kürsüsü) başkanı olarak bir üye daha kazanmış olurum =D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    AMpul bunu yazdı

Bugün Jules Verne'nin yazdığı kitaplar birçok bilimadamına ilham katkısında bulunmuştur. Üstüne kitapları film senaristlerinin de oldukça ilgisini çekmiş ve birçok bilimkurgu filmi ya doğrudan ya da dolaylı olarak Jules Verne'nin kitapları sayesinde oluşmuştur. Böyle bir adamın kitapları okumak nasıl gereksiz olabilir ki?

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
Toplam Hit: 7839 Toplam Mesaj: 78