folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kitap Yazmaya Karar Verdim.

Kitap Yazmaya Karar Verdim.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Selamun aleyküm geçen haftada konu açmıştım, öneri vermiştiniz yazarlık yeteneğini değerlendirmek için. Konuyu bilmeyenler için bi özet geçiyim 'Sevmediğim bir işte çalışıyorum ve yazarlık yeteneğim var yazarak geçinmem mümkünmü' sorum buydu, kitap yazma fikri ozaman içinde aklımdaydı ama para için kitap yazmak pek doğru gelmedi bana ama başka pek şansım da yok diğer mecmalarda çok dergiye başvurdum hiç biri demo istemedi ve ilgilenmedi. Şimdi merak ettiklerim şunlar, korku/fantastik tarzda kurgu hikayeler yazıyorum genelde, ama türkiyede çok zor bir fantastik eserden geçinmek (tolkien türk olsaydı hobbit çocuk kitapcılarında kaybolur giderdi şahsi düşüncem). Psikoloji alanındada etkiliyim, o konularada kendim için yazdığım dökmanlar var ve bir kişisel gelişim kitabı yazmak var aklımda para için birde hikaye kitabı fikrim var, kısa sürede bi 50-60m kazanıp bu lanet iş'den istifa etmek istiyorum (aylık 2m ama çekilcek gibi değil). Merak ettiğim bir şeyde telif hakkı bir yazar kitaptan ne kadar kazanıyor, yayın evleri % kaç telif veriyor misal 10tl lik 1 kitabın satışından yazar kaç para kazanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Hocam kaliteli içerik + reklamın iyi olursa kitabın çok satar hatta osuruk içerik + reklamın iyi olursa gene kitabın çok satar işin sırrı reklamda yoksa secret gibi abuk bi kitabın bu kadar alıcısı olmazdı mesela.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

www.sokakkitaplariyayincilik.com/icerik/yol_haritasi.pdf

Bu pdf'de yazana göre 10 tl'lik kitapta yazar 70 kuruş kazanıyor.

enjoy i'm vaccinated
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

kişisel gelişim kitabı yazarsan reklamın önemli bence.. bide değişik/ilgi çekici manşet tarzı 1-2 bişeyler yapman lazım.. yoks aben kendimi geliştirmek istesem niye hiç tanımadığım birnin kitabını alayım okuyayım ki? bu adam kendini geliştirmiş mi ki beni geliştiricek gibisinden..

diğer kategorideyse, gnee reklam vs önemli tabi ama içeriği sağlam bişey olursa her okuyan tavsiye etse o misal gene yayılırsın.

ya da en temizi melisa p gibi bişey yazıcan :d

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

kişisel gelişim kitabı yazarsan reklamın önemli bence.. bide değişik/ilgi çekici manşet tarzı 1-2 bişeyler yapman lazım.. yoks aben kendimi geliştirmek istesem niye hiç tanımadığım birnin kitabını alayım okuyayım ki? bu adam kendini geliştirmiş mi ki beni geliştiricek gibisinden..

diğer kategorideyse, gnee reklam vs önemli tabi ama içeriği sağlam bişey olursa her okuyan tavsiye etse o misal gene yayılırsın.

Pompa diyosun .) eyv yorumun icin bu isde de reklam asil faktor demek

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

Kusura bakma ama hocam ben bu planlarının tutacağını zannetmiyorum. Kıllık olsun diye bu postu atmıyorum yanlış anlama umarım dileklerin olur umarım planların tutar.

Ancak; kaliteli edebiyat yapıyorsan ve kalemin sağlamsa zaten nerden nerden bulunursun. Bu amaçla yazacağın kitabı her editörün farkederek basmayacağını zannediyorum. Senin gibi binlerce adam vardır Türkiye'de bi kitap yazıp parayı vurma planı olan. Sen o kitabı hobi olarak yazsan dahi bi patlama yaşarsın. Ancak ticari amaçlı yazılan tüm zımbırtılarda sanatsallık adına tek bir zerre bulunmadığını düşünüyorum. Ticari amaçlı yazacaksan böyle vampirli kumpirli kitaplar yazacaksın alacak ergenlik çağındaki bebeler okuyacak. Ama sen artık edebiyat dergilerinde düzenli olarak bahsedilen popüler edebiyatın batağına saplanmış ve sadece para için kitap yazan, sanata değer vermeyen sıradan bir insan olacaksın. 

Benim şahsi fikrim, elinde böyle bir zanaat  varsa sevdiğin tarzı en iyi şekilde yaz. Kendin için yaz, satmak için değil, elalem için değil. Kendin için yaz. Yayımlayıp yayımlamayacağına sonra karar verirsin. Kendi meziyetin olan sanatçlığı kendi ellerinle ayaklar altına düşürme.

Tekrar diyorum. Umarım planların tutar. Bu benim şahsi düşüncem.

Ephesus tarafından 22/Mar/13 13:55 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

her işte olduğu gibi malesef.. ya içeriği çok güzel olcak insanlar arasında yayılacak ya da reklamın iyi olacak.. her kitabı olan kitabında dünyayı yeniden keşfettiğinden satmıyodur hocam pazarlaması iyidir.

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

Kusura bakma ama hocam ben bu planlarının tutacağını zannetmiyorum. Kıllık olsun diye bu postu atmıyorum yanlış anlama umarım dileklerin olur umarım planların tutar.

Ancak; kaliteli edebiyat yapıyorsan ve kalemin sağlamsa zaten nerden nerden bulunursun. Bu amaçla yazacağın kitabı her editörün farkederek basmayacağını zannediyorum. Senin gibi binlerce adam vardır Türkiye'de bi kitap yazıp parayı vurma planı olan. Sen o kitabı hobi olarak yazsan dahi bi patlama yaşarsın. Ancak ticari amaçlı yazılan tüm zımbırtılarda sanatsallık adına tek bir zerre bulunmadığını düşünüyorum. Ticari amaçlı yazacaksan böyle vampirli kumpirli kitaplar yazacaksın alacak ergenlik çağındaki bebeler okuyacak. Ama sen artık edebiyat dergilerinde düzenli olarak bahsedilen popüler edebiyatın batağına saplanmış ve sadece para için kitap yazan, sanata değer vermeyen sıradan bir insan olacaksın. 

Benim şahsi fikrim, elinde böyle bir zanaat  varsa sevdiğin tarzı en iyi şekilde yaz. Kendin için yaz, satmak için değil, elalem için değil. Kendin için yaz. Yayımlayıp yayımlamayacağına sonra karar verirsin. Kendi meziyetin olan sanatçlığı kendi ellerinle ayaklar altına düşürme.

Tekrar diyorum. Umarım planların tutar. Bu benim şahsi düşüncem.

Hocam bende oyle düşünüyorum ama isle beraber yuruyunce mükemmel olamiyor diye takma isimle bi kisisel gelisim yazip finansman sagliyim diyorum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    4Senarist bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı

her işte olduğu gibi malesef.. ya içeriği çok güzel olcak insanlar arasında yayılacak ya da reklamın iyi olacak.. her kitabı olan kitabında dünyayı yeniden keşfettiğinden satmıyodur hocam pazarlaması iyidir.

Eyw hocam

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

Ulkenin yarisi gazete okumazken isin zor bro

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

ben de kitap yazmayı düşünüyorum uzun vadede. eğer imkanlar uygun olursa ortada vadede işi bitirebilirim. Kitap bastırmak için peşin para vermek de gerebilir diye düşünüyorum. Ben eğitimciyim ve benim yazdığım kitabı herhangi bir yayınevi ücret almadan komisyon üzerine yayınlar mı acaba?

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 1771 Toplam Mesaj: 17