Kitap Yazmayı Düşünüyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Yazar olmak için kitap yazıp tüm Dünya'ya göstermen gerekmiyor. Yaz, katla ve sakla. Bitti.

benden ilham aldığını söyleyen insanlara inat, yazdığım her şeyi tek seferde silmişliğim vardır. :)

bu yüzden yorumuna katılıyorum.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Ben zamanında yazarların nasıl roman yazdıklarını araştırmıştım. Romanın malum bir türü oluyor aynı şekilde konusu da bunlar üzerine kitap yazım süresi kadar araştırma yapman gerekebiliyor.Ayrıca stil olarak kendini aynı kefeye koyabildiğin yazarların tüm kitaplarını ayrıntılı incele onlardan da faydalan.

Umarım başarılı olursun.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı

Yazar olmak için kitap yazıp tüm Dünya'ya göstermen gerekmiyor. Yaz, katla ve sakla. Bitti.

Aynen öyle,içine sinenleri yaz bastır ver sevdiğin 3-5 kişiye.Kendine de sakla 1 tane tamam işte çok hoş manevi olarak

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    Poet bunu yazdı
    NaZi_ bunu yazdı

Aynen öyle,içine sinenleri yaz bastır ver sevdiğin 3-5 kişiye.Kendine de sakla 1 tane tamam işte çok hoş manevi olarak

Ben bundan zevk almıyorum, mutluda olmuyorum. Manavi olarakta sevmiyorum, herkes böyle düşünseydi. Dünyada kitap olmazdı, Ben nasıl yazılacağı hakkında fikir almak istedim. Ne yazacağıma karışılmasına değil...

//ROMAN KONUSUNA GELİNCE BEN ROMAN YAZMAK İSTEMEDİM. ÇEVREM ÖYLE SÖYLEDİ ROMAN YAZABİLİRSİN DEDİ

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

hocam bi konu açmışsın silinmişte ; (LBGT) Nereye doğru gidiyoruz ? ; şu konuda ne yazdın onu söylersen kitaplarının ne kadar satabileceğini söyleyebilirim sana

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ben de yazcam birkaç konuda fakat yazmaya üşeniyorum. biri lazım ben söylicem o yazcak.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    otocu
    otocu's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

hocam bi konu açmışsın silinmişte ; (LBGT) Nereye doğru gidiyoruz ? ; şu konuda ne yazdın onu söylersen kitaplarının ne kadar satabileceğini söyleyebilirim sana

O konuda tuhafıma giden bazı şeyler vardı bunu belirttim. 13 yaşında bir çocuk bana "ben gayım" dedi, sevdiğim kız "eşcinsel" çıktı. Bende bunun etkisinde kaldım. Bunu belirttim, bazen kendimden utanıyorum. Ben bunu söyledim, ve sadece karşı cins ilgimi çekiyor diye "homofobi" hastasıymışım. Bir başkası hayvanlara ilgi duyduğu için "zoofili" hastasıymış, bir başkası çocuklara ilgi duyduğu için "pedofili" hastasıymış. Bir başkası cesetlere ilgi duyduğu için bilmem ne hastasıymış, ama bu mandavallara gelince onlarınki tercihmiş, hastalık değilmiş, isteyen istediğini mikermiş. Ben diyorum hormonel bir bozukluk var artış var, adam bana diyor sen onlara saygı göstermiyorsun. Onları önemsemiyorsun, sanane onlardan. Minareyi çalan kılıfını uyduru mantığı işte... Saygı duyuyorum diyorum, adam anlamıyor. Saygı duymasam, çevremde 1 tane öyle insan olmazdı. Ve hala arkadaşım dediğim insanların arasında böyle insanlar var, ben bir sorun olduğunu belirtiyorum. Bir başkası konuyu dine çekiyor, allah olmasaydı çart curt ortama fitne fesat sokmak isteyen insanlar işte.

Anlaşılması gereken bir kaç soru var.

1- Roman yazmak istemiyorum, çevremdeki insanlar benim roman yazmamın daha uygun olacağını söylediler.

2- Bir gelir olarak bu işi düşünmedim, 3 lira'ya basıyorsam. 3 lira 10 kuruşa satsam bile bana yeterli. Hani sürekli ard arda kitap yazmayı düşünmüyorum.

3- Esas konu, kitap nasılır yazılırdı. Kuralları nelerdir, kağıdın boyutu ne kadar olmalıdır ? Sarı kağıtmı beyaz kağıtmı, yazım şekli nasıl olmadır. İçerik nasıl belirtilmelidir, word üzerinde düzenlemeleri ne şekilde olmalıdır. Ben bunları merak ediyorum. Hele bir yazdıklarımız "Kitap" kelimesine uysunda, sonra parası geliri gideri, kazancı tutuluşu falan fisman...

0100111001100101001000000110111101101100011001000111010100111111
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hacı yazmak isteyen adam oturur notepad'e bile yazar.

kuralmış falanmış fişmanmış geç bu işleri.

yazmak istiyosan otur yaz bu kadar basit.

düzenlemeleri daha sonra yaparsın. sen önce bişiler karala da.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    otocu bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı

O konuda tuhafıma giden bazı şeyler vardı bunu belirttim. 13 yaşında bir çocuk bana "ben gayım" dedi, sevdiğim kız "eşcinsel" çıktı. Bende bunun etkisinde kaldım. Bunu belirttim, bazen kendimden utanıyorum. Ben bunu söyledim, ve sadece karşı cins ilgimi çekiyor diye "homofobi" hastasıymışım. Bir başkası hayvanlara ilgi duyduğu için "zoofili" hastasıymış, bir başkası çocuklara ilgi duyduğu için "pedofili" hastasıymış. Bir başkası cesetlere ilgi duyduğu için bilmem ne hastasıymış, ama bu mandavallara gelince onlarınki tercihmiş, hastalık değilmiş, isteyen istediğini mikermiş. Ben diyorum hormonel bir bozukluk var artış var, adam bana diyor sen onlara saygı göstermiyorsun. Onları önemsemiyorsun, sanane onlardan. Minareyi çalan kılıfını uyduru mantığı işte... Saygı duyuyorum diyorum, adam anlamıyor. Saygı duymasam, çevremde 1 tane öyle insan olmazdı. Ve hala arkadaşım dediğim insanların arasında böyle insanlar var, ben bir sorun olduğunu belirtiyorum. Bir başkası konuyu dine çekiyor, allah olmasaydı çart curt ortama fitne fesat sokmak isteyen insanlar işte.

Anlaşılması gereken bir kaç soru var.

1- Roman yazmak istemiyorum, çevremdeki insanlar benim roman yazmamın daha uygun olacağını söylediler.

2- Bir gelir olarak bu işi düşünmedim, 3 lira'ya basıyorsam. 3 lira 10 kuruşa satsam bile bana yeterli. Hani sürekli ard arda kitap yazmayı düşünmüyorum.

3- Esas konu, kitap nasılır yazılırdı. Kuralları nelerdir, kağıdın boyutu ne kadar olmalıdır ? Sarı kağıtmı beyaz kağıtmı, yazım şekli nasıl olmadır. İçerik nasıl belirtilmelidir, word üzerinde düzenlemeleri ne şekilde olmalıdır. Ben bunları merak ediyorum. Hele bir yazdıklarımız "Kitap" kelimesine uysunda, sonra parası geliri gideri, kazancı tutuluşu falan fisman...

Madem istemiyorsun yazma hacı :) Tam olarak ne yapıyorsun ki insanlar sana roman yazman daha uygun olur dedi?Şiir mi yazıyordun önceden,makale mi nedir yani?

Bu arada yukarıda yazdığın yazı hakkında bir şeyler söyleyeyim,evet isteyen istediğini siker ve daha önce istatislik mi tuttun ki artış var diyorsun eşcinsellikte?Devir değişti artık insanlar bu tip konularda daha rahat davranabiliyorlar,kendilerini ifade edebiliyorlar.Bence sana öyle gelmiş.

Ben de pek dikkat etmem ama illa ki kural öğrenicem diyorsan noktalama işaretlerini falan öğren iyice.Noktadan sonra "ve" ile yeni bir cümleye başlama falan filan..Kolay gelsin

Edit:Şiir,deneme yazıyormuşsun görmemişim.İstemeye istemeye millet öyle düşünüyor diyerek roman falan yazma.İstediğin şeyleri karalamaya devam et.

Benim  bir arkadaşım da kitap çıkarttı.Önceden rap albümü falan çıkartmıştı tutmadı daha sonra roman yazıcam dedi bu sefer tuttu,şimdi bir karikatür dergisinde (yanılmıyorsam) yazarlık yapıyor.Memlekete döndüğümde ulaşabilirsem konuşucam o arkadaşla hem öğrenmiş olurum nasıl oluyor bu işler.Pm yoluyla dönerim sana.

HolyReform tarafından 21/Kas/13 21:38 tarihinde düzenlenmiştir

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rabb1tCode
    Rabb1tCode's avatar
    Erkek

Aç bi word sayfası bi süre boş kalır ama zamanla dolar. Roman meşakatli bir iş üzerinde çalışman zaman harcaman gerekiyor. Bir de çok okuyosan her türlü altından kalkılabilir

Rabbit Code
Toplam Hit: 2980 Toplam Mesaj: 22