folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Koalisyon Hükümeti, Yeni Dengeler Ve Bizi Bekleyenler?

Koalisyon Hükümeti, Yeni Dengeler Ve Bizi Bekleyenler?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Glaxoks
    Glaxoks's avatar
    Erkek

onu bunu bilmemde AKP kapansın wallahi billahi halk sokağa dökülür we tüm o chp,mhp dieğr ne warsa hepsi dıııııt edilir

ben diyim size :D 

"Murid" Değil "Murit"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek

mataramasuko bunu yazdı:
    -----------------------------
    tugra bunu yazdı:

-----------------------------e peki canım adam madem guvencem yok 250 lırayla emeklı olup nasıl gecıneyım barı bırıkım yapayım calıp cırpayım dese nolcak?
    sana da cevap vereyim dostum

işte ondan bahsediyorum zaten sorun da orda her emekli maaşını alıp çekilse tamam sorun pekte olmaz ama bu kişiler işçisinden doktoruna hocasına kadar devam ediyorlar genç nüfusa pay istihdam alanı bırakmıyorlar oysa ki bu paralarla çok şeyler yapılabilir bunları saymanın anlamı yok diye düşünüyorum bu daha çok okul hastane iş alanları savunma sanayi kısacası güçlü ekonomi güçlü devlet millet oluşur anlatabiliyorsam ne mutlu bana

bu arada da dün de belirttiğimiz gibi gördük ekonominin ne hal aldığını euro 2 ytl yi geçti şimdi çok mu iyi bişey bu birilerinin yuvasına çomak soktuklarında görüyoruz hepimiz nelerin olduğunu şimdi bu kapatılma davası unutulacak sonra piyasa böyle şıp diye düzelmeyecek sonra bu ihale de yine bu adamlara kalacak vs vs senaryo belli önemli olan bunların farkına varabilmek..

anlamayana Davul Zurna Saz ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

akp kapatılırsa yerine iktidara gelen parti(lerin) işi çok zor olucak dış borç'un cılkı çıktı
    5 yıl istikrar güzeldi, sabah kalkıyoruz zam yok bişey yok diyenler şimdi nerde acaba?
    elektrikteki zammı görünce sövüyorlar
    ekmek zammına sövüyorlardı
    şimdi aynı parti mazlumu oynuyor millet kol kanat geriyor...

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delipoyraz
    delipoyraz's avatar
    Erkek
    Rawkmetal bunu yazdı:

akp kapatılırsa yerine iktidara gelen parti(lerin) işi çok zor olucak dış borç'un cılkı çıktı
    5 yıl istikrar güzeldi, sabah kalkıyoruz zam yok bişey yok diyenler şimdi nerde acaba?
    elektrikteki zammı görünce sövüyorlar
    ekmek zammına sövüyorlardı
    şimdi aynı parti mazlumu oynuyor millet kol kanat geriyor...
    ---------------------------------

arkadaşım bu ulkede kuraklık varsa sebebi akp mi kuraklığın sonucu ekmegin fiyatı artar bunu anlamak için uzman olmaya gerek yok ayrıca dunyada petrol fiyatları 111 dolara çıkmışken bunun etkilerini akp nasıl yok etsin ulkede petrol kuyularımı var elektirik zammı demişsin şu anda elektiriiğmizin çoğunlugu doğal gaz santrallerinden geliyor.. doğalgaz yurtdısından zamlı gelince hükümet bunu nasıl karşılasın ayrıca bu doğal gaza bağımlılığıda bize eski hükümetlerin kazığıdır mavi akım falan mecbursun yuksek fiyattan gaz almaya şu anda dunyada kuresel bir ekonomik sıkıntı var ayrıca çinde piyasının a.q du. hukumet tam cağdaş reformları yapmya karar verioo çat bir olay gündem değiştir...

ALEMDE BİZİZ ALEMCİDE..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkii
    darkii's avatar
    Erkek

Benim kanımca kim gelirse gelsin durumumuzun şimdiden daha iyi olacagı kanaatindeyim..Kimse vatandaşın sırtına bu kadar yük vurup çoo çüşş demedi..Kimse bu kadar din üzerinden bu kadar siyasette yapmadı... Dini kullanmayı bilip milleti çatışmaya surukledi resmen bu adam..Allahın ampül kafası içinde patladı ama ampülü...

Sözlerim Silahlarim! İmza Kajmer...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

eskiyemi dönücek demişin..

dönermi dönmezmi bilmem ama bana sorarsan eskiye dönsün.. eskiden iş yapmak bu kdr zor deildi eskiden ben ve cevremdeki insanların işleri bu kdr kötü deildi eskiden yaşam bu kadar zor deildi... hastaneye gidince cok sıra beklioduk haklısın.. ama eskiden ben bu kadar hasta olmuodum ki şimdi sinirden stresten eriyip bitiom.  işin açıkcası eskiden doğru düzgün hastaneye gittiğimide hatırlamıorum ben:) ve onun için ordaki sırada pek koymuodu..

kısacası devlet eskidende halkı s*kiodu ama bu kadar değil:) ben çok s*kilmektense az s*kilmeyi tercih ediorum...  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarizmaTurk
    KarizmaTurk's avatar
    Erkek

mataramasuko bunu yazdı:
    peki sen ne kadar objektifsin?

Bunlar iktidarda devrilen parti önemli olmaksızın hangi parti olursa olsun olasılığı yüksek olaylar.

Her neyse objektif olmamakla suçlanmak istemiyorum. Ama tek başına iktidar bir partinin kapatılarak mavcut hükümetin,

koalisyon hükümeti olarak değişmesinin ne demek olduğunu herkes tahmin edecektir. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek
    tugra bunu yazdı:
    cagatay09 bunu yazdı:

devlet vatandasina bakmak zorunda.... ben bunu bilirim..... elalemin ekonomisine yetismek icin insanlari 70 inde filan mi emekli etmek lazim.. yada heryeri satmak mi lazim.. ne bicim anlayis lem bu.. baslarim sizin sosyalliginize...

Ben sana bi başlarsam sonu gelmez aklını başına devşir alıntı yaparken

biz burda olacakları söylüyoruz şöylesi böylesi kişisel görüşe kalmış konu elalemin ekonomisi değil Türkiye ekonomisi evet devlet vatandaşa bakmak zorundadır bunu da her çocuk 18 ine kadar sigortalı olayında görüyoruz bence 45 yaşındaki adamdan çok 4 yaşındaki 10 yaşındaki çocukların daha çok ihtiyacı vardır sosyal güvenceye 45 yaş orta yaş ortalamasına dahildir emekli olacak yaş değildir (kendi kanımca) zaten birçok emekli hem maaş alıp hemde bi yandan çalışmaktadır buda genç nüfusu işsizliğe sürükler

yani 45 yaşında ki adama emekli maaşı bağlayıp bi yandan da hala istihdam bölümünde işgal yaratmalarına izin vermektense madem çoğu çalışıyor bunlara vereceğim 15 yıllık parayla ben yeni istihdam yerleri yaratırım hizmet getiririm genç nüfusu desteklerim sosyal devlet anlayışı budur yoksa herkese para vermek dağıtmak anlamına gelmez alışılmış erken gelen sıcak paraya devletin malı deniz yemeyen keriz hesabı çok yanlış çok..

yani sen bu adamlarin bu tasariyi bu yüzden cikardiklarini düsünüyorsun öyle mi? peki istihdam neden yaratilmiyor? mesela kagit fabrikalari calistirmak varken neden satiliyor.. gerekceleri borcumuz var satiyoruz baska birsey yok.. peki ne degisti? 8 sene az belki ama illa 20 sene mi gecmesi lazim iyi seyler görmek icin. peki neden bazi insanlar hicbirsey degiller iken artik BİRSEY oldular. bu Birsey olanlar neden akp hükümetine yakın insanlar? Hükümet vatandasina esit davranmiyor.. niye davransin ki zaten.. bu adamlar bizden degil anlayisini hatirlatmak zorundamiyim ben? kömür bilmem ne dagitmasina bile gerekce uydurdu bunlar. neymis satin almak zormus bilmem ne? iyide muhtac birakmak zorundamisin vatandasi kendine.. ne bicim devlet anlayisi bu.. Bu yüzdende diyorum ki ben bunlarin sosyalliginede sanada baslarim... ne oldu AB ile abd ayaga kalkti tepki gösterdi.. kapatma muhabbeti.. tabi kolay mi böyle kukla hükümete istedigini yaptiran devletler hemen tepki gösteriyorlar. ama islerine gelmeyen bir hükümet olsa acaba merak ediyorum diger ülkeler tepki gösterirmiydi. elbetteki göstermezdi? ne oldu %85 i madenlerden baskalari yararlanip ayni, sekilde bu madenleride cikaran hep yabanci firmalar.. daha iki gün önce meclisde akpli bakan söyledi.. degermiydi? karsiliginda döviz giriyo filan ayana yatiyo bu hükümet. peki onca yabanci kurulus neden durduk yere akin akin buraya geldi? keyfinden mi? tabiki hükümetin kapitilasyona benzer kararlari almasindan sonra akin etmeye basladilar.. yabanciya öncelik verip , vatandasa ..iktir cekmesini iyi beceriyorlar.. bundan kolayi ne olabilirki zaten. böyle bi ekonomi anlayisi icinde hükümetin bu tasariyida getirmeye calismasi topyekün insan zükme degildirde nedir?

Gene diyorum sosyal devlet vatandasa kömür bulgur cart curt veren padisah devleti degildir.. is veren kendi kendisini calismasini saglayan güvenligini saglayan devlet demektir.. ne üzerinden siyaset yaptiklarinida söylememe bile gerek yok... cok genis düsündügünü zannediyosun ama yanli düsüncelerin yüzünden hükümet seni zükse bile sen yarabbi sükür diyebilecek kadar partizanlasmissin.. aslada benim partizan düsündügümü söyleyemez ve kanitlayamazsin.. yeterki akp ve dtp olmasin diyor..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

Menderes idam edilmiş olabilir darbelerde halk susmuş olabilir.

ama Papaz herzaman pilav yemez.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tugra
    tugra's avatar
    Erkek
    cagatay09 bunu yazdı:
    tugra bunu yazdı:
    cagatay09 bunu yazdı:
    ----------------------------- -----------------------------
    arkadaşım sen kıt,kafası sağdan soldan duyduklarıyla ancak çalışabilen papağan türünde bir vatandaşımızsın heralde aynı şeyleri aynı terbiyesizlikle ve üslubla sürdüren cahil kesimindensin belli.. ben senin gibi palavra sıkmam sallamam bildiğimi destekli göreceli belgeli olarak ortaya sunar geçerim.. tv. dan sağdan soldan muhalefet yanlısı her temize çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederek konuşur papağanlık yaparsan kimse seni kaleye almaz selametle

anlamayana Davul Zurna Saz ...
Toplam Hit: 7675 Toplam Mesaj: 38