Kodlar Çalışmıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

                dataSet41.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.CommandText = "select * from yeni_kayit where Kitap_Adı = '" + textBox14.Text + "'";

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.yeni_kayit);

     

    Herhangir hata vermiyor fakat çalışmıyor..

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    try catch blogu içinde yazmayı denesen daha iyi olur gibi

    yada point koyup tekrar debug etsen işlem gidişini incelesende olur


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    try catch blogu içinde yazmayı denesen daha iyi olur gibi

    yada point koyup tekrar debug etsen işlem gidişini incelesende olur


    -----------------------------

     

    başka bilgisayarda bu kodlar bu şekilde çalıştı.. bendeki sorun nedir bulamadım.. herhangi bir hata da vermiyor.. hoca illede ben ne gösterdiysem o olacak diyor. değiştiremiyorum.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    executenonquery ile yapıyorsun hocam çünkü, executenonquery sasdece etkilenen row sayısını döndürür...

    Al hemen yapılmış bişi veriyim sana masaüstünde duran

    string ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=Kutuphane.accdb;Persist Security Info=False;";
    
    OleDbConnection database;
    OleDbDataAdapter adapterKitaplar;
    OleDbDataAdapter adapterComboboxlar;
    
    database = new OleDbConnection(ConnectionString);
    database.Open();
    
    DataGridViewKitaplarDoldur("SELECT Adi, Yazar, Kategori, YayinEvi, KitapID, RafID, SiraID, Sayfa, YayinYili, ISBN, Dil, Notlar, SonDuzenleme FROM Kitap ORDER BY Adi");
    
            private void DataGridViewKitaplarDoldur(string CommandText)
            {
                OleDbCommand QuerySelectAll = new OleDbCommand();
                QuerySelectAll.CommandText = CommandText;
                QuerySelectAll.Connection = database;
    
                adapterKitaplar = new OleDbDataAdapter(QuerySelectAll);
                DataSet DS = new DataSet();
                adapterKitaplar.Fill(DS);
                dataGridViewKitaplar.DataSource = DS.Tables[0];
                dataGridViewKitaplar.Columns[0].Width = 200;
                dataGridViewKitaplar.Columns[1].Width = 200;
                dataGridViewKitaplar.Columns[11].Visible = false;
            }
    
    
    

    Senin işlemindeki executenonquery sonuc döndürmeyen sqller için kullanabileceğin bir özellik, örneğin delete işlemi yapacaksın aşağıdaki gibi kullanabilirsin...

                    OleDbCommand QueryDelete = new OleDbCommand();
                    QueryDelete.CommandText = "DELETE FROM Kitap WHERE KitapID = " + textBoxKitapID.Text;
                    QueryDelete.Connection = database;
                    QueryDelete.ExecuteNonQuery();

    Kusura bakma, daha önceden yazdığım küçük bir örnek bu, hemen işini çözsün diye yazdım, bununla ilgili daha ayrıntılı örnek istiyorsan googleda execute scalar execute query execute non query yaz arat çıkan örneklerden okursan anlarsın...


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    executenonquery ile yapıyorsun hocam çünkü, executenonquery sasdece etkilenen row sayısını döndürür...

    Al hemen yapılmış bişi veriyim sana masaüstünde duran

    string ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=Kutuphane.accdb;Persist Security Info=False;";
    
    OleDbConnection database;
    OleDbDataAdapter adapterKitaplar;
    OleDbDataAdapter adapterComboboxlar;
    
    database = new OleDbConnection(ConnectionString);
    database.Open();
    
    DataGridViewKitaplarDoldur("SELECT Adi, Yazar, Kategori, YayinEvi, KitapID, RafID, SiraID, Sayfa, YayinYili, ISBN, Dil, Notlar, SonDuzenleme FROM Kitap ORDER BY Adi");
    
            private void DataGridViewKitaplarDoldur(string CommandText)
            {
                OleDbCommand QuerySelectAll = new OleDbCommand();
                QuerySelectAll.CommandText = CommandText;
                QuerySelectAll.Connection = database;
    
                adapterKitaplar = new OleDbDataAdapter(QuerySelectAll);
                DataSet DS = new DataSet();
                adapterKitaplar.Fill(DS);
                dataGridViewKitaplar.DataSource = DS.Tables[0];
                dataGridViewKitaplar.Columns[0].Width = 200;
                dataGridViewKitaplar.Columns[1].Width = 200;
                dataGridViewKitaplar.Columns[11].Visible = false;
            }
    
    
    

    Senin işlemindeki executenonquery sonuc döndürmeyen sqller için kullanabileceğin bir özellik, örneğin delete işlemi yapacaksın aşağıdaki gibi kullanabilirsin...

                    OleDbCommand QueryDelete = new OleDbCommand();
                    QueryDelete.CommandText = "DELETE FROM Kitap WHERE KitapID = " + textBoxKitapID.Text;
                    QueryDelete.Connection = database;
                    QueryDelete.ExecuteNonQuery();

    Kusura bakma, daha önceden yazdığım küçük bir örnek bu, hemen işini çözsün diye yazdım, bununla ilgili daha ayrıntılı örnek istiyorsan googleda execute scalar execute query execute non query yaz arat çıkan örneklerden okursan anlarsın...


    -----------------------------

     

    ben bu kodları açıklayamam ki hocaya. benim yazdıklarımda ExecuteNonQuery bunu değiştirsek sadece olmaz mı? 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    executenonquery yerine executescalar kullanırsan sorunun çözülecektir hocam.


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma. 24373 15 haziran 2020
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    edit : cvp vermiş rene hoca :)


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    sLeymN bunu yazdı:
    -----------------------------

    executenonquery yerine executescalar kullanırsan sorunun çözülecektir hocam.


    -----------------------------

    çözülmedi

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    -----------------------------

     

    iyide o kodlar accesde yazılmış ve benim gözümde çok değişik ben acces i bilmem pek. o kodlara göre düzenleyemem o kadar bilgim yok.. acaba sorun datagritte olabilir mi?  sonuçta başka bilgisayarda başka programda çalıştı o kodlar.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    -----------------------------

     

    iyide o kodlar accesde yazılmış ve benim gözümde çok değişik ben acces i bilmem pek. o kodlara göre düzenleyemem o kadar bilgim yok.. acaba sorun datagritte olabilir mi?  sonuçta başka bilgisayarda başka programda çalıştı o kodlar.


    -----------------------------

    veritabanı yolunuda kontrol et, localhost ,(local), kullanıcıadı felan kendine göre düzenle hocam.


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
Toplam Hit: 1869 Toplam Mesaj: 23