Kodlar Çalışmıyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    -----------------------------

     

    iyide o kodlar accesde yazılmış ve benim gözümde çok değişik ben acces i bilmem pek. o kodlara göre düzenleyemem o kadar bilgim yok.. acaba sorun datagritte olabilir mi?  sonuçta başka bilgisayarda başka programda çalıştı o kodlar.


    -----------------------------

    veritabanı yolunuda kontrol et, localhost ,(local), kullanıcıadı felan kendine göre düzenle hocam.


    -----------------------------

     

    localhost websitesi için değilmiydi? bu programda kullanılıyor mu?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    hocam istersen accesse bağlan, istersen oracle a değişen tek yer connectionstringsdir, onuda www.connectionstrings.com dan alabilirsin.


    Sanıyorum kendi atasözümü yaptım, kaynak belirterek kullanabilirsiniz. 10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Not : Söyleyeni belli olduğu için(Ben) atasözü değil, özlüsöz oluyormuş, dolayısı ile kendi özlüsözümü yapmış oldum :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam istersen accesse bağlan, istersen oracle a değişen tek yer connectionstringsdir, onuda www.connectionstrings.com dan alabilirsin.


    -----------------------------

     

    using System;

    using System.Collections.Generic;

    using System.ComponentModel;

    using System.Data;

    using System.Drawing;

    using System.Linq;

    using System.Text;

    using System.Windows.Forms;

     

    namespace Kutuphane_Otomasyonu

    {

        public partial class Form2 : Form

        {

            public Form2()

            {

                InitializeComponent();

            }

     

            private void Form2_Load(object sender, EventArgs e)

            {

                sqlDataAdapter1.Fill(dataSet21.yeni_kayit);

                sqlDataAdapter2.Fill(dataSet31.emanet_kitaplar);

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.yeni_kayit);

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.emanet_kitaplar);

            }

            private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

            {

               dataSet21.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlCommand1.CommandText = "insert into yeni_kayit(Kitap_Adı,Yazar_Adı,Yayın_Evi,Sayfa_Sayısı,Baskı_Yılı,Kitap_Türü,Konusu,Kayıt_Tarihi) values('"+textBox1.Text+"','"+textBox2.Text+"','"+textBox3.Text+"','"+textBox4.Text+"','"+comboBox1.Text+"','"+comboBox2.Text+"','"+comboBox3.Text+"','"+comboBox4.Text+"')";

                sqlCommand1.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter1.Fill(dataSet21.yeni_kayit);

            }

            

            private void button2_Click(object sender, EventArgs e)

            {

     

                dataSet21.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlCommand1.CommandText = "delete from yeni_kayit where Kitap_Adı = '" + textBox5.Text + "'";

                sqlCommand1.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter1.Fill(dataSet21.yeni_kayit);

            }

     

            private void button3_Click(object sender, EventArgs e)

            {

                dataSet31.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlCommand2.CommandText = "insert into emanet_kitaplar(TC_Kimlik_Num,Ad_Soyad,Cinsiyet,Adres,Telefon,Kitap_Adı,Yazar_Adı,Yayın_Evi,Alış_Tarihi,Teslim_Tarihi) values('" + textBox6.Text + "','" + textBox7.Text + "','" + comboBox5.Text + "','" + textBox8.Text + "','" + textBox9.Text + "','" + textBox10.Text + "','" + textBox11.Text + "','" + textBox12.Text + "','"+comboBox6.Text+"','"+comboBox7.Text+"')";

                sqlCommand2.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter2.Fill(dataSet31.emanet_kitaplar);

            }

     

            private void button4_Click(object sender, EventArgs e)

            {

                dataSet31.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlCommand2.CommandText = "delete from emanet_kitaplar where TC_Kimlik_Num = '" + textBox13.Text + "'";

                sqlCommand2.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter2.Fill(dataSet31.emanet_kitaplar);

            }

     

            private void button5_Click(object sender, EventArgs e)

            {

                dataSet41.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.CommandText = "select * from yeni_kayit where Kitap_Adı = '" + textBox14.Text + "'";

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.yeni_kayit);

            }

     

            private void button6_Click(object sender, EventArgs e)

            {

                dataSet41.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.CommandText = "select * from emanet_kitaplar where Kitap_Adı = '" + textBox14.Text + "'";

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.emanet_kitaplar);

            }

     

            private void button7_Click(object sender, EventArgs e)

            {

               

            }

     

            private void button7_Click_1(object sender, EventArgs e)

            {

                dataSet41.Clear();

                sqlConnection1.Open();

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.CommandText = "select * from yeni_kayit where Kitap_Adı = '" + textBox14.Text + "'";

                sqlDataAdapter3.SelectCommand.ExecuteNonQuery();

                sqlConnection1.Close();

                sqlDataAdapter3.Fill(dataSet41.yeni_kayit);

               

            }

     

            private void tabPage3_Click(object sender, EventArgs e)

            {

     

            }

        }

    }

     
     
     
    benim yaptığım tüm işlem bundan ibaret sorgulamalar hata vermiyor ama çalışmıyor ya da çalışıyor ama datagritte göstermiyor. başka bir sorun olduğunu düşünmüyorum. çünkü gördüm çalıştı. şuan bende çalışmıyor  sebebini arıyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    -----------------------------

     

    iyide o kodlar accesde yazılmış ve benim gözümde çok değişik ben acces i bilmem pek. o kodlara göre düzenleyemem o kadar bilgim yok.. acaba sorun datagritte olabilir mi?  sonuçta başka bilgisayarda başka programda çalıştı o kodlar.


    -----------------------------

    veritabanı yolunuda kontrol et, localhost ,(local), kullanıcıadı felan kendine göre düzenle hocam.


    -----------------------------

     

    localhost websitesi için değilmiydi? bu programda kullanılıyor mu?


    -----------------------------

     

    rene nin verdiği kodda en üst kısımda connection string kısmı varya hani

    string ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=Kutuphane.accdb;Persist Security Info=False;";

    sende "Server=localhost; Database=database_ adi; Integrated Security=True;";  böyle bişi tanımlı ? yada direk datasource mu şeklinde mi veritabanına bağlanıyorsunuz. (yani datagrid üzerine datasource ekleyerek)

    localhost yazan kısım için değişim olabiliyor.  bazılarında localhost açılmıyor, (local)  kullanici adi veya nokta operatörü felan kullanılıyor.

     


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    Cali_KuSu bunu yazdı:
    -----------------------------

    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

    hocam yukardada yazdım executenonquery sadece etkilenen row sayısını döndürür, sen select çekip içindeki datayı almaya calışıyorsun,

    hocana benim kodumu acıklamana gerek yokki, benim koda bakarak kendi kodunu düzenlesene...

    yukarda yazdığım gibi executescalar executequery ve executenonquery i biraz incelersen problemini çözeceksin.


    -----------------------------

     

    iyide o kodlar accesde yazılmış ve benim gözümde çok değişik ben acces i bilmem pek. o kodlara göre düzenleyemem o kadar bilgim yok.. acaba sorun datagritte olabilir mi?  sonuçta başka bilgisayarda başka programda çalıştı o kodlar.


    -----------------------------

    veritabanı yolunuda kontrol et, localhost ,(local), kullanıcıadı felan kendine göre düzenle hocam.


    -----------------------------

     

    localhost websitesi için değilmiydi? bu programda kullanılıyor mu?


    -----------------------------

     

    rene nin verdiği kodda en üst kısımda connection string kısmı varya hani

    string ConnectionString = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=Kutuphane.accdb;Persist Security Info=False;";

    sende "Server=localhost; Database=database_ adi; Integrated Security=True;";  böyle bişi tanımlı ? yada direk datasource mu şeklinde mi veritabanına bağlanıyorsunuz. (yani datagrid üzerine datasource ekleyerek)

    localhost yazan kısım için değişim olabiliyor.  bazılarında localhost açılmıyor, (local)  kullanici adi veya nokta operatörü felan kullanılıyor.

     


    -----------------------------

     

     

    datasource  den bağlanıyorum

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    valla kod hazır zaten en güzeli datagridi datasource u (arayüz düzenlemesini yeniden yap) hatta yeni bi proje açıpta yapsan daha iyi olur. bu hepten dağılmasın.

    burdaki datagrid dataset isimlerinin hepsinin anapencerende properties kısmından name özelliklerini kontrol et, belki düzelir. ayrıca veritabanında kolon adının dogru olup olmadıgına kontrol edebilirsin.


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    valla kod hazır zaten en güzeli datagridi datasource u (arayüz düzenlemesini yeniden yap) hatta yeni bi proje açıpta yapsan daha iyi olur. bu hepten dağılmasın.

    burdaki datagrid dataset isimlerinin hepsinin anapencerende properties kısmından name özelliklerini kontrol et, belki düzelir. ayrıca veritabanında kolon adının dogru olup olmadıgına kontrol edebilirsin.


    -----------------------------

     ya ben bu projeyi kaç kez silip tekrar yazdım. eyi işte olmuyor daha ... :( 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2008
    Erkek

    valla büyük ihtimal veritabanı baglantı sorunun var.

    birde form1.cs formun varsa içinde neler var ?


    https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cali_KuSu
    Cali_KuSu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2010
    Dişi

    solstice bunu yazdı:
    -----------------------------

    valla büyük ihtimal veritabanı baglantı sorunun var.

    birde form1.cs formun varsa içinde neler var ?


    -----------------------------

     

    form1 giriş paneli içinde sadece şifre girişi var başka bişi yok.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    datagrid le hiç çalışmadım onun yerine ben olsam listwiev tercih ederdim. Ayrıca gelen sorgu sonuçlarını bir sqldatareader a atsan ordan ekrana bassan ? senin için daha kolay olmaz mı?

     


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma. 24373 15 haziran 2020
Toplam Hit: 1868 Toplam Mesaj: 23