folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Konak Tüneli Açılmış (Ama "Uçan Yol" Dönel Kavşağı Birçok Kişiyi Havaya Uçuracak Gibi)

Konak Tüneli Açılmış (Ama "Uçan Yol" Dönel Kavşağı Birçok Kişiyi Havaya Uçuracak Gibi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Birkaç senedir yapımı süren Buca-Konak arasındaki tünel açılmış.

Adına "uçan yol" dedikleri geniş-çok şeritli, 8 adet bağlantısı bulunan bir dönel kavşakta hiç bir trafik lambası yok, ki olması da zor gibi, yol tıkanabilir.

Uçan Yol'un bu yapısı nedeniyle bence orada birçok trafik kazası olacaktır, ki üzerinde bulunduğu dümdüz Yeşildere yolunda bile her gün kaza oluyor.

Örneğin bu tünele girmeden önce eğer Karabağlar tarafından geliyorsanız, Tünele girmek için hızlı akan bir trafikte birçok noktada çok dikkatli olmanız gerekiyor. Aynı şekilde Yenişehir istikametinden gelip, Buca'ya girmek isterseniz benzer zorlukları yaşıyorsunuz.

Acaba niye böyle araçların hızlı seyrederken sürekli döndüğü ve sağa-sola bakıp karşı şeride geceçek, önünüze kırma ihtimali olan araç var mı diye bakınmamızı gerektiren bir yol yapmış olabilirler ki?

RockZs tarafından 10/Haz/15 13:46 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

Merhaba,

aslına bakarsan tüm şehir içine bunlardan kocaman dönel kavşaklar yapmaları lazım nedeni trafik ışığından kat be kat iyi olması.

Sene 2010 da almanyada bulunduğum sırada müsait olan her yere bu kocaman dönen kavşaklardan yapıp trafik ışıklarını kaldırıyorlardı çünkü bu durumda kontrol sürücülere kalıyor

Trafik lambası gibi gereksiz seni bekleten yol boşken dakikalarda dur kalk yapmak zorunda kalmıyorsun.

Senin dediğin gibi sürücü temkinli olmak zorunda ama durmak zorunda değil yavaşlayıp yoluna devam edecek.

İnşallah tüm türkiyeye örnek olur şu trafik lambalarından kurtuluruz.

Akşam saat 10da yolda bir ben varım ama 90sn trafik lambasında bekliyorum bunun gibi saçmalıkların en güzel çözümü bu...

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    catlax66
    catlax66's avatar
    Erkek

Dönel kavşakta yol hakkı kavşağın içindekinindir diye biliyorum, bodrum da var mesela Akıllı kavşak deniyor sisteme ama lakin bizim millet için değil bu sistem ufacık yerde bile tıkanmalar olursa büyük hızlı trafikte çileye döner. Önümüz ramazan ramazanda düşünemiyorum :) :)

catlax66 tarafından 10/Haz/15 08:29 tarihinde düzenlenmiştir

Vasıflı Çömez!..... Artık Amatör:).. Nihayet normal...:D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    Baracuda
    Baracuda's avatar
    Erkek

kazaları azaltacaktır ve trafikte rahatlar sıkışma olmaz trabzonda ışıklı ufak bir dönel kavşak varken sürekli trafik ve kaza oluyordu sonra bunun gibi çok büyük ve 8-9 bağlantısı olan bir tane yaptılar bütün sorunlar çözüldü

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Mesela trafik lambası olup olmamasında değil sanırım. Bakın:

Yukarıdaki resimde de trafik ışığı yok ve ülke genelinde çok sık kullanılan bir kavşak (dörtyol, ya da ne denir bilmiyorum) türü.

Klasik sistem bana daha mantıklı geliyor. Kaza riski az çünkü daha az kesişme noktasıyla karşılaşıyorsun ve düz yolda bu noktalar. Dönel kavşakta ise 270 derece dönmek için 3 tane ikili giriş çıkışla karşı-karşıyasın, araçlar da 50 km süratle ile gidiyor ve bir yandan da dönüyorsun.

Yani elbette bilerek yapmışlardır bu kavşağı fakat kaza oranı artmaz mı bu mantığa göre?

Fikir vermesi açısından başka bir fotoğraf daha koyuyorum. 5 şeritli yol, kim nereye gideceğini şaşırıyor:

RockZs tarafından 10/Haz/15 11:29 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca denildiği üzere dönerli olanlar çok daha güvenli. Hatta bu konuyu iyi olarak açıklayan bir resim vardı onu da koyayım. Endüstri müh'den simülasyon dersi alırken dörtyolda trafik lambası süresi hesabıyla uğraşmıştım. O ara daha detaylı incelemeye fırsatım oldu. Güvenlik bir yana, dörtyola göre aynı sürede daha fazla araç geçmiş oluyor. Avantajı büyük.

anonim6918524 tarafından 10/Haz/15 11:54 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam aksine kaza azaltır bu sistem. Millet kırmızı ışıkta beklemiyim diye zort diye geçiyor kazalar hep bundan oluyor.

O görünen kavşak cidden çok büyük ÇAP'a sahip birkavşak. İnsanların çok yavaşlaması gerektiğini düşünmüyorum. Ayrıca Merkezkaç'a göre eğim yapmışlarsa çok daha mükemmel olur.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    FireX bunu yazdı

Hoca denildiği üzere dönerli olanlar çok daha güvenli. Hatta bu konuyu iyi olarak açıklayan bir resim vardı onu da koyayım. Endüstri müh'den simülasyon dersi alırken dörtyolda trafik lambası süresi hesabıyla uğraşmıştım. O ara detaylı incelemeye fırsatım oldu.

FireX hocam, böylesine büyük bir alana elbette 4 tane yolun kesiştiği bir "intersection" koymalarını beklemiyorum ama bana klasik sistem daha mantıklı geliyor, şöyle ki:

buca'dan konak tüneline doğrudan giremiyorsunuz, illa sizi kesişim noktasına sokuyor bu sistem. klasik sistemde sol şeritten dümdüz tünele girersiniz. mis.

270 derece dönüşler çok sıkıntı, klasik sisteme göre daha fazla kesişim noktası var dikkat ederseniz.

ayrıca sürekli dönüyorsunuz, bence dönerken şerit değiştirmek bile düz yola göre zor.

dönerken ayrıca sürekli sağa sola bakmanız gerekiyor, giren-çıkan var mı diye.

sevgiler..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Hocam aksine kaza azaltır bu sistem. Millet kırmızı ışıkta beklemiyim diye zort diye geçiyor kazalar hep bundan oluyor.

O görünen kavşak cidden çok büyük ÇAP'a sahip birkavşak. İnsanların çok yavaşlaması gerektiğini düşünmüyorum. Ayrıca Merkezkaç'a göre eğim yapmışlarsa çok daha mükemmel olur.

hocam ışık yok zaten klasik sistemde. istanbuldaki güneşli kavşağı geldi şimdi aklıma, mesela o tipte bir kavşak yapılsa daha iyi olmaz mıydı?

ayrıca hocam insanlar yavaşlamazsa 270 derece dönüş yapacak, yani sol taraftaki yola girecek araçlar 3 tane ciddi giriş-çıkış'la karşılaşıyor, bu süratte olası bir anlaşmazlık nasıl çözülecek..

kendimi çok eski kafalı hissediyorum :)

RockZs tarafından 10/Haz/15 11:57 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

doğru olan kavşaklı sistem tüm türkiyeye yayılır umarım

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam bu tünel için uygulanabilecek, klasik sistem olarak belirttiğiniz yolu biçimini çizme imkanınız var mı? Buna göre yorum yapmak daha doğru olur.

Üstteki yorumlarda şöyle bir fotoğraf koymuşsunuz öneriniz böyle bir şey mi?

anonim6918524 tarafından 10/Haz/15 12:05 tarihinde düzenlenmiştir

λ