Körler Ve Pc Kullanımı [UFD]
-
şşimdide kör terimini açıklayalım ki
millet kızmasın:
körlük görmemektir.
biz görmediğimizi kabullendiğimiz için
ha kör ha görme engelli
arasında bir fark yok.
bunu siz de kabullenirseniz bize moral olur.
hem ben kendime kör diyince moral buluyorum :d
bi kac ay once yazmıştım bu yazıyı ben,
soranlara atıodum.
sonrada arkadaş tbtye past yapmış.
tanısınlar körleri diye
tanıyın bizi uyanın.
kör görme engelli okuyyan okumayan okuyamayan imkan bulamayan varsa bana gelin, yardımcı olurum.
hem size ben braille tdersleride veririm :d -
Hep bu olay kafama takılmıştı,nasıl oluyorda görme engelliler pc kullanabiliyor falan filan.Bu yazı anlamama yardımcı oldu.Allah engelli kardeşlerime kolaylık versin.İnsan ne olursa olsun istediğini yapabiliyorsa bu çok güzel bir şeydir.
Bir şey daha merak ediyorum görme engelliler için kabartmalı kitaplar oluyor.Ordaki kelimeleri okurken örneğin A harfini nasıl tanıyorsunuz?
-
gerçekten çok zor bişey. azim herşeyi deler geçer..
yalnız hocam şunu sormadan edemicem :/ kendi avatarını nası seçtin :) bi de doğrulama kodlarını nası okuyosun :| -
@ avatar soran arkadaş:
avatar seçerken bayraklı eleman yazıodu seçtim ok ledim
@ harf tanımaya gelince kordinat demiştim ya kordinatları ezbere biliyoruz.
bu yüzden rahatça okuoruz.
sorulara devam. ben cevaplarım.
-
nekadar kötü bi başlık arkadaş körler engellilerede spastikler diye yazar allah bilir :S
-
hocam işiniz çok zor Allah yardım etsin tabi yaptığınız olay ayrı bi güzellik
bende bu sorun var diyip bi kenarda oturmuyorsunuz belki de çalışma yetisi olupta tembellikten çalışmayan bi çok kişiye örnek oluyorsunuz
ayrıca bu kör engelli yada spastik gibi terimlere takılmamk lazım önemli olan insanın görüşüdür
hoca bu programınız capta'ları aşıyor mu yani güvenlik kodlarını okuyabiliyor mu?
-
Hocam programı kurdum da ne adamın dedikleri anlaşılabiliyor ne de bilgisayar doğru düzgün çalışıyor.
JAWS programını mı kullanıyosun?
-
vallaha helal olsun azimle sıçan taşı deler gerçekten doğru gitmiş bu yazıya :|
-
Başlığı değiştir, kör ne ? Görme engelli.. Azimn sonu işte helal olsun hepsine..
-
arkadaş uyardı kapchayı cozuyoruz ama bu bende kalsın. kotuye kulanım ola bilir.
jawsın ana sentezleyicisi ingliz gibi konuşur . ses motoru gerek.
isterseniz uplarım. ses motorunu.