folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kötülük Üzerine Sorular

Kötülük Üzerine Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

kötülük nedir? iyi insan sadece iyilk mi yapar? ya da bazen hakkını  hileyle almak kötülük olabilir mi?

kendini melek sanan kötülerin mantığı nedir?

Kötülük: bana göre insanlara hoş, doğru gelmeyen insanın öfke, nefret, kin v.b. duygularının oluşturduğu şeydir.

iyi insan sadece iyilik yapmaz bilmeden bile kötülük yapar. aslında kötülükde bir nevi iyilik işlevi görür... nasıl mı? şöle: dünyadaki herkez iyi olsaydı. kimsede kötü duygular kötülük olmasaydı zaten dünyada bulunmazdık şu an cennette keyif çatıyo olurduk şeytan denen şeyde şu an olmazdı.

bir başkasının hakkını hileyle almak elbetteki kötülüktür.insanın iğrenç duygularından birinin oluşturduğu bişeydir oda...

kendini melek sanan kötülerin mantığına gelince: aslında insanın karakteriyle kişiliğle ilgili bişey bu acayip derecede kendini kandıranlar ve kendini hep haklı gösteren kendini hep haklı olarak düşünen kişiler varya hep doğruyu yaptığını düşünen özeleştiri yapmayanlar onları buna örnek gösterebiliriz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Desenize şeytana fazla iş düşmüyor.. O ne işe yarıyor..

Syntax error..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Neye Göre İyilik? Kime Göre İyilik?

Egoma Fayda Sağlayacak Her Şey Bana İyi Gelebilir. İşime Yaramıyorsa Kötü De Olabilir. Evrensel Ahlak Yasası yoktur Dediler. Kötü Dedim Onlara Ben Sonra ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExcellencE
    ExcellencE's avatar
    Erkek

TheWorm bunu yazdı:

aslında kötülük diye bişey yoktur.

kötülük:iyiliğin hiç olmaması durumudur.

karanlık,soğuk...vb. de aynı şekildedir. 

ben bunu biliyom bi yerden :)

Yapay zeka, zeka değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

watervay bunu yazdı:

Desenize şeytana fazla iş düşmüyor.. O ne işe yarıyor..

şeytan dürtüştürür sadece. :d en zayıf yönümüz nefsimizdir. şeytan zayıf yönden girmeye çalışır hep...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahref156
    tahref156's avatar
    Erkek

egonu tatmin ediyorsa iyidir tatmin etmiyorsa kötüdür. insanlarımız iyi ve kötüyü kendisine karşı yapılan olumlu yada olumsuzluklarla tanımlıyor bu bence saçmalık bu gün biri size yardım etti die iyi biri anlamına gelmez ve biri kötülük yaptıysa bu onun kötü biri olduğunu göstermez her insan iyiliğide yapabilir kötülüğüde yapabilir. Ama kötü insan kimdir die soruyorsan sana şu cevabı veririm : süreklilik varsa o insan kötüdür yani sürekli kötü ise o kötüdür. bir kere kötülük yapan insan kötü olamaz fakat lanet olası kötülüğe sürekli devam ederse bu adam kötüdür zikmek lazım.

🥒
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Volaris bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

bende vicdan yok hoca. empati var. vicdanı falan karıştırmayalım şimdi.

Çift yönlü empati kurarak,tecavüz olgusunu açıklamanı istiyorum

empati yapacak olursak her iki tarafta haklıdır yine iyi ve kötü kavramlarında da empati yapacak olursak her iki tarafta haklıdır empati yaparak net bir tavır belirleyemezsiniz eğer belirliyorsanız diğer düşünce için,savunduğunuzda yaptığınız kadar empati yapmamışsın demektir.

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Volaris
    Volaris's avatar
    Erkek

Nikoteen bunu yazdı:

Volaris bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

bende vicdan yok hoca. empati var. vicdanı falan karıştırmayalım şimdi.

Çift yönlü empati kurarak,tecavüz olgusunu açıklamanı istiyorum

empati yapacak olursak her iki tarafta haklıdır yine iyi ve kötü kavramlarında da empati yapacak olursak her iki tarafta haklıdır empati yaparak net bir tavır belirleyemezsiniz eğer belirliyorsanız diğer düşünce için,savunduğunuzda yaptığınız kadar empati yapmamışsın demektir.

Bu yüzden empati saçmalıktır.

Application.Run(new Volaris());
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ToR5
    ToR5's avatar
    Erkek

İyilik iyi olan bir şeyin yapılmasıdır. Kötülük kötü olan bir şeyin yapılmasıdır. Burada ''olan'' demek bir fiil duruma işaret ediyor. Bu sebeple iyilik ve kötülük dinamik birer süreçtir. Ama bu durum insan doğasını dışlar, çünkü iyilik veya kötülüğü dinamik bir sürece işaret edersek bu durumun öğrenilmiş bir takım olgulardan kazanıldığını vurgular ve a priori yani doğuştan gelen bilgiyi reddeder. Yani insan kendi toplumundan iyilik veya kötülüğü öğrenir. Ailesinden, okulundan, iş hayatından yani dış çevreden. Bu durumda iyilik veya kötülük veya daha iyisi bunları ayırt etme yetisi olan ''erdem'', sosyal hayatta kazanılır.

Ancak birde tersten düşünelim iyilik ve kötülük bizim hayal ettiğimiz veya vicdanımız veya empatimiz ise ; iyilik ve kötülük ''doğuştan gelen'' a priori bir bilgidir. Tanrı tarafından verilmiştir veya insanın doğasında vardır. Bu durumu Hıristiyanlar veya daha doğrusu Kilise insanın ''günahkar'' doğduğuna gönderme yapar ve insanın kendisini kötü olarak vasıflandırır. Veya Hobbes ''insan insanın kurdudur'' der ve insanın doğasının kötü olduğunu varsayar. Çıkar olgusu burada devreye giriyor. Veya Kant gibi insanın iyi olduğu ve iyi şeylere meyilli olduğunu söyler. Ancak insanın zamanla toplumsal nitelik kazanmasını ve bu toplumdaki çıkar çatışmalarını belirli yasalara göre çözmediği için kötüleştiğini söylüyor. ki ben Kant haklı diyorum. Bence insan özünde iyi bir varlıktır ve iyilik yapmak istemektedir ancak zamanla güç ve çıkar mücadelelerini bir toplumsal sözleşmeye bağlamayan insanlık arasında savaş, işkence, hırsızlık vesaire doğasında olmayan şeyleri kendi bünyesine almıştır.

Her türlü çek senet tahsilatı yapılır. Zenginden alınıp fakire verilir. Fakirin topuklarına sıkılır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosplay
    Cosplay's avatar
    Erkek

mrphs bunu yazdı:

neden iyi veya kötü olmalıyım. kötülük yapan biri değilim. tüm çevremde öyle bilinirim. ama başoma saçma sapan seyler gelir. şanssızlık başımdan gitmez. bi soz var ya gökten bişey yağsa kafama .. düşer diye. aynen öyle. iyi oldumda elime ne gecti. illa öteki dünyayımı beklemek zorundayım. pöööf bunaldım ak.

herkes tarafından kötülenen şu metal müzik varya ağır abiler, genelde sözlerinden çok iyi şeyler çıkar. özellikle adamlar christian metalcore yapıyor ise. bi parçada lafları vardır, "Optimism is not a choice, it's a belief." 

Got it ? (: 

make total destroy
Toplam Hit: 6612 Toplam Mesaj: 39