folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Kötülük Üzerine Sorular

Kötülük Üzerine Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=jj4gx2a2810&feature=related

al hocam iyiyi kötüyü hatta çirkini açıklamış burda

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

kötülük, iyiliğin olduğunu varsaymana yardımcı olan gerçeklerdir. ve gercekleri yapılabilseydi cesaret istemezdi.

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Homo
    Eğitim.İnsanı nasıl eğitirsen öyle şeyler yapar.

holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

arkadaşımla 1-2 gün önce şöyle bi konuşma yaşadık;
    -İnsan hergün bir önceki gün yaptıklarının acısıyla yaşıyor, bu günü yada yarını boş ver şimdiki zamanı yaşa.
    Benden cevap:
    Bu gün sahilde dolaşırken olta ile balık tutmaya gelen adamların yanına üşüşen kedileri gördüm, kedilerin yanına gittim sanki onlardan biri olmak istermiş gibi, ama rolümü iyi yapamayışımdan ötürü kaçtılar benden. o kedilerin yanına gitme amacım kediyi tekmeleyip suya atmaktı, o dalgalardan kurtulabileceğini sanmıyordum. İnsan kendini cezalandırmayı bilmeli, hayatımda ne sevinç nede üzüntü var. Az da olsa vicdan azabı çekmek istiyorum. Ve her insanında buna benzeyen yada benzemeyen bir acı vasıtası ile kendini yola getirmesi gerekir. Üzüntü olmazsa, mutlulukta olmaz.

Bu olayda iyilik kötülük kavramı bakış açısına göre değişir. Kedi açısından kötü denilebilir, bu konuyu tartışacak bir kedi ile konuşmuş olmasamda. Benim açımdan iyidir, çünkü vicdanımın gerçek ben i ezmesini istiyorum.

Ayrıca mutlak iyi yada mutlak kötü diye birşeyden asla bahsedilemez. Buna sebep bir önceki paragrafta söylediğim gibi kişiden kişiye değişir.

bana karşı gelecek olan "İnsanlığından da mı utanmıyorsun şerefsiz herif" vb... yorumlara şimdiden cevap: Utanmak istiyorum...

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

shakespeare`den geliyor: There is nothing either good or bad, but thinking makes it so.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gumusservi
    gumusservi's avatar
    Dişi

iyi ve kötünün yüzü aynıdır..Her şey insanın yoluna ne zaman çıktığı na bağlıdır..

bu söz anlatıyor aslında sorunun cevabını..herşey insanda bitiyor..herşey insana bağlı..görmek istediğimiz gibi görüyoruz yada işimize geldiği gibi algılıyoruz herşeyi...birşey o an için işimize nasıl geliyorsa öyle değerlendiriyoruz..yaşanan bir olay bizim için o an iyiyse iyi diyoruz,kötüyse kötü diyoruz...

Çok fotojenik bir "acı" çekiyorum. G ü l ü m s e . . .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

kotuluk dusuncede baslar. ve basladiginda 2 secenegin avrdir ya durdurursun ya da harekete gecirirsin. durdurmani saglayan sey de yine dusuncede baslar. iyilik. bunlarin dengeli olmasi gerek.

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamgibi
    adamgibi's avatar
    Erkek
    ne kötülük ne iyilik sana bağlı değildir misal inek şabanın filmlerınde oldugu gibi adama tekmeyı koyarsın ,adamın kalkıp sana kendısını dusurdugun ıcın kızması lazımdır ama o düşme adama iyi gelmıiştir ve sen iyilik yapmıssındır. her ne kadar birbirine zıt anlamları faklı olsada bazen iyilik kötülük,kötülükte iyilik olur :|

kontra bisiklet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solstice
    solstice's avatar
    Erkek

Volaris bunu yazdı:
    -----------------------------

Kötü-iyi kavramlarını,
    vicdan kavramını inceledikten sonra irdeleyebilirsin.

Önce onu sor.

Vicdan nedir.

-----------------------------

bende olsam aynısını derdim heralde. vicdana değinmeden olmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=k6LrGZGqYn8
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kotuluk yapilmasi gerekendir, iyilik ise alternatiflerin listesi.

while (1<2)
Toplam Hit: 6988 Toplam Mesaj: 39