Krav Maga [Deffence System Of Israel Army]
-
baya popüler olmaya basladı bu olay benim çalıştıgım oteldede bu eğitim veriliyor...
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=FTi12NSWD04
-----------------------------
:D :D :D bu nedir ya
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------IRET bunu yazdı:
-----------------------------izlediğim tüm krav maga videolarında karşıdaki adam mal gibi duruyor.
yani sizin yakanıza yapışan adam t.şaklara diz çıkacağınızı düşünmezmi? sadece öyle tutup beklermi.
hareketler anladığım kadarıyla 1-2 türden karma.
bunun yerine jujitsu öğrenmek daha iyi olur.(wing chun'da aslında iyi ama yasaklı hareketler sebebiyle şuan iş görmez.)
çok iş görcek hareketler yok .
-----------------------------hocam hareketleri göstermek maksadıyla karşıdaki mal gibi duruyor, training videolarını izlersen iki kişi mücadele ederken görebilirsin, o adam öyle mal gibi durmasa bodoz saldırsa kendisini ölümcül riske atar, krav maga gibi eğitimlerde maksat en az hareketle en fazla verimi elde etmektir adama sakatlamak için vurursun.
-----------------------------hocam tabiki öyle.
ama sokakta adam böyle mal gibi durmayacakki.
bu hareketler sabit duran adama yapılabilecek türden hareketler yani.
-----------------------------yani bu kadar insan salak boşu boşuna krav maga öğreniyor.
-----------------------------tamamen boş değil,ama gereksiz çok hareket var.
videodakilerin birçoğu sokakta uygulanabilecek şeyler değil. karşıdaki insan mal değil hareket edecek.
aynı hareketleri bende biliyorum. ve sokakta çok nadir anlar dışında bunları kullanabileceğimi düşünmüyorum. daha üst düzey hareketler iş görür o videodakiler değil.
ama mesela youtube'a systema yazıldığında ilk videoda çıkan o göbekli falan adamın yaptığı hareketler dışarda iş görecek hareketler.
birisi adamın karnına yumrukları saydırıyorda etki etmiyor. adamın vurduğu nokta ise adamı morartıyo.
ki o noktaya yavaş vurdu adam. hızlı vurması halinde kişi kan kusabilir. çok hassas bir nokta.
yasaklı wing chun hareketlerinden.
o tarz hareketler öğretmiyorlar videolarda gördüğüm kadarıyla.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------izlediğim tüm krav maga videolarında karşıdaki adam mal gibi duruyor.
yani sizin yakanıza yapışan adam t.şaklara diz çıkacağınızı düşünmezmi? sadece öyle tutup beklermi.
bunun yerine jujitsu öğrenmek daha iyi olur.(wing chun'da aslında iyi ama yasaklı hareketler sebebiyle şuan iş görmez.)
-----------------------------hocam hareketleri göstermek maksadıyla karşıdaki mal gibi duruyor, training videolarını izlersen iki kişi mücadele ederken görebilirsin, o adam öyle mal gibi durmasa bodoz saldırsa kendisini ölümcül riske atar, krav maga gibi eğitimlerde maksat en az hareketle en fazla verimi elde etmektir adama sakatlamak için vurursun.
-----------------------------yani bu kadar insan salak boşu boşuna krav maga öğreniyor.
videodakilerin birçoğu sokakta uygulanabilecek şeyler değil. karşıdaki insan mal değil hareket edecek.
aynı hareketleri bende biliyorum. ve sokakta çok nadir anlar dışında bunları kullanabileceğimi düşünmüyorum. daha üst düzey hareketler iş görür o videodakiler değil.
ama mesela youtube'a systema yazıldığında ilk videoda çıkan o göbekli falan adamın yaptığı hareketler dışarda iş görecek hareketler.
birisi adamın karnına yumrukları saydırıyorda etki etmiyor. adamın vurduğu nokta ise adamı morartıyo.
ki o noktaya yavaş vurdu adam. hızlı vurması halinde kişi kan kusabilir. çok hassas bir nokta.
saçmalama hacı.
http://www.youtube.com/watch?v=BP-0Ngn6a5I
bu hareketede sen şimdi sokakta zor yapılır dersin. bununla birine vurdum amk.
spor salonunda "bu ne lan sokakta bu yapılmaz bunu yapana kadar adam bana yerleştirir" diyorsun ama sokakta amuda bile kalkarsın.
yeter ki teknikleri öğren. emin ol çok işine yarayacak.
mesala yhopchagi bunu dışarıda zor yaparlar lan diyebilirsin. bunu yapanlar var, karşındakinin boğazına isabet ettiğini düşün?
http://www.youtube.com/watch?v=2WcnwObL46I&feature=related -
Daniel-Koo bunu yazdı:
saçmalama hacı.
http://www.youtube.com/watch?v=BP-0Ngn6a5I
bu hareketede sen şimdi sokakta zor yapılır dersin. bununla birine vurdum amk.
spor salonunda "bu ne lan sokakta bu yapılmaz bunu yapana kadar adam bana yerleştirir" diyorsun ama sokakta amuda bile kalkarsın.
yeter ki teknikleri öğren. emin ol çok işine yarayacak.
mesala yhopchagi bunu dışarıda zor yaparlar lan diyebilirsin. bunu yapanlar var, karşındakinin boğazına isabet ettiğini düşün?
http://www.youtube.com/watch?v=2WcnwObL46I&feature=related
-----------------------------3-4 yıllık taekwondo geçmişim var hacım.
şuanda kickboxla ilgileniyorum durumun farkındayım. ama bu tekme olayı farklı.
tekmeyi serileştirdikçe atman dahada kolay oluyor.
ama bu yakın savunma hareketleri öyle değil.
çok profesyonel olmadıkça sokakta uygulaması çok çok zor.
ve bu hareketlerde tam doğru anı yakalaman lazım. aksi taktirde hareketi yapıyım derken mal durumuna düşersin. yakın savunmada durum böyle ..
karşıdaki adam sabit durmayacak. hareketli hedef üzerinde yakın savunmayı uygulamak çok zor.
ama adam dibinde,sana artislik yapıyo atar yapıyosa falan o durumda uygulanır anca.
-
3-4 yıllık taekwondo geçmişin olduğuna göre self-defense biliyorsun mutlaka.
bunlar senin işine yaramıyor mu? doğru anı beklemeyeceksin, o doğru anı sen yaratacaksın. tabi sokakta dövüştüğün musabakalarda dövüştüğün gibi olmaz.
krav maga teknikleri vs hakkında bilgim olmadığı için taekwondo üzerinden örnek veriyorum -
Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------3-4 yıllık taekwondo geçmişin olduğuna göre self-defense biliyorsun mutlaka.
bunlar senin işine yaramıyor mu? doğru anı beklemeyeceksin, o doğru anı sen yaratacaksın. tabi sokakta dövüştüğün musabakalarda dövüştüğün gibi olmaz.
-----------------------------her harekette çok uzmanlaşmadıkça yapmayı tercih etmem.
bi pandatolyo,palding falan atmak varken kasmaya gerek yok :D
gerçekten o hareketlerde profesyonel olmazsan kendini rezil edersin diye düşünüyorum ben.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------Daniel-Koo bunu yazdı:
-----------------------------3-4 yıllık taekwondo geçmişin olduğuna göre self-defense biliyorsun mutlaka.
bunlar senin işine yaramıyor mu? doğru anı beklemeyeceksin, o doğru anı sen yaratacaksın. tabi sokakta dövüştüğün musabakalarda dövüştüğün gibi olmaz.-----------------------------
her harekette çok uzmanlaşmadıkça yapmayı tercih etmem.
gerçekten o hareketlerde profesyonel olmazsan kendini rezil edersin diye düşünüyorum ben.
seri palding güzel oluyor :F bandetolyo bu da iyi olur :F -
Daniel-Koo bunu yazdı:
bunlar senin işine yaramıyor mu? doğru anı beklemeyeceksin, o doğru anı sen yaratacaksın. tabi sokakta dövüştüğün musabakalarda dövüştüğün gibi olmaz.-----------------------------
her harekette çok uzmanlaşmadıkça yapmayı tercih etmem.
seri palding güzel oluyor :F bandetolyo bu da iyi olur :F
-----------------------------şu herifin videolar hoşuma gidiyor.
http://www.youtube.com/watch?v=W6cmS2DR0bk
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------her harekette çok uzmanlaşmadıkça yapmayı tercih etmem.
-----------------------------krav maga da systema da rakip dengesini bozarak hareket eder systema daha uzun eğitim süresi istiyor kravmaga içinde systemaya ait balistik vuruş tekniklerinin tamamı öğretiliyor. yeniden krav magaya dönersek çeneni ittirdiğimde yere düşmemeye çalışırsın bu esnada boksör de olsan kareteci de olsan kendini toparlayamazsın karşındaki adam systema veya krav maga biliyorsa elini kolunu bacağını kaptırmayacaksın kaptırdığın anda dövüş biter, çeneni tutarsam boynunu korumaya kalkarsan kalbine kalbini korumaya kalkarsan boynuna elimi tutmaya kalkarsan kasıklarına darbe alırsın krav maga da idman karete kickbox yada diğer sporlardaki gibi olmaz, bu şekilde bir idman olursa rakiplerden birisi soluğu yoğun bakımda alır.