Külçe Bakır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı

Yatırım uzmanı değilim ama temkinli yaklaşın.

Altın ve gümüş kuyumcu alıyor    bakır alan kuyumcu gördünüzmü.?

Bir kuyumcu, ocak ayında arabasını 2 milyona satıp bakıra yatırım yapan müşterisiyle olan ticaretini paylaştı. -''2 milyona arabamı satıp, arkadaşlarımın tavsiyesiyle 300 kilo bakır aldım. Benim bunu satmam lazım, ne kadara alırsın?'' +''180.000TL''

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    kady bunu yazdı
    kady bunu yazdı

Bir kuyumcu, ocak ayında arabasını 2 milyona satıp bakıra yatırım yapan müşterisiyle olan ticaretini paylaştı. -''2 milyona arabamı satıp, arkadaşlarımın tavsiyesiyle 300 kilo bakır aldım. Benim bunu satmam lazım, ne kadara alırsın?'' +''180.000TL''

kolpa video aq o video. tabiki alanlar vardır da o video direkt kolpa. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    kady bunu yazdı
    kady bunu yazdı

nasıl bu kadar eminsin hocam?

bakırın kilosu 500 lira iken külçe haline getirip 2500-3000 liraya çaktılar millete.

goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek
    LynXMaSTeR bunu yazdı
    zeybekustasi bunu yazdı
    kady bunu yazdı
    kady bunu yazdı

nasıl bu kadar eminsin hocam?

bakırın kilosu 500 lira iken külçe haline getirip 2500-3000 liraya çaktılar millete.

Yazılana ve videoya bakarak söyleyebilirim ki kurgu, yalan haber, eksik haber, abartılı haber. Bir kuyumcu, bir içerik üreticisi, bir bilim adamı diye başlayan yazıların kaynağı yoktur. %99 u böyle. Bahsedilen videoda bu. Kurgu değil de ne yani bu şimdi ? 

https://x.com/Bestpeace81/status/2036973157836304681

Tabi ki bakır alan olmuştur o dönemde. Bakır alan olmadı demiyor ki. Videoya kolpa denmiş. Bir kere 300 kilo bakırı nasıl muhafaza edeceksin ? Ben o kuyumcuyu bulup o kişinin ismini soyismini ver desem veremeyecek. Boş ve uydurma bir şey.

O değil de bu kınayt hesabındaki bir iteme son model BMW veren adam ne yapıyordur şimdi ? :|

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bakırın hurdasını bulmak kolay olduğundan pek değerlenmez. En basitinden bugün bir bina yıkılacak olsa bile öncesinde harfiyatçılar dairelerdeki tüm elektrik tesisatını kökünden çekip koparıyor. Sonrasında kabloları ateşte eritip içinden çıkan hurda bakırı satıyor. Yeni binalarda müteahhitler ucuza kaçıp alüminyum elektrik kablosu çektiriyor ama eski binalarda zamanında parmağım kalınlığında bakır kablo çekilmiş.

Şimdi ben bunu niye anlattım ? Altını bu şekilde bedavaya bulun bakalım ? :D Anca kilolarca cep telefonu anakartı vs toplayıp onları asitle eriteceksinde 1-2 gram altın çıkacak. Akciğerlerini asit dumanında sikip kanser olduğuna değmez.

mkyb tarafından 26/Mar/26 15:56 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Bakırın hurdasını bulmak kolay olduğundan pek değerlenmez. En basitinden bugün bir bina yıkılacak olsa bile öncesinde harfiyatçılar dairelerdeki tüm elektrik tesisatını kökünden çekip koparıyor. Sonrasında kabloları ateşte eritip içinden çıkan hurda bakırı satıyor. Yeni binalarda müteahhitler ucuza kaçıp alüminyum elektrik kablosu çektiriyor ama eski binalarda zamanında parmağım kalınlığında bakır kablo çekilmiş.

Şimdi ben bunu niye anlattım ? Altını bu şekilde bedavaya bulun bakalım ? :D Anca kilolarca cep telefonu anakartı vs toplayıp onları asitle eriteceksinde 1-2 gram altın çıkacak. Akciğerlerini asit dumanında sikip kanser olduğuna değmez.

altın için kocaelinde bi elektronik atık fabrikası kurmuşlardı sanırım

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

Hocam 250 bin liralık bakır alsak asagi yukari 500 kilo yapar nakliyesiydi saklamasiydi filan zor olmaz mı en kolay oksitlenen madenlerden biri diye biliyorum.

Reis, o kadar alamam; onu da geçtim. Çok uzun vadeli tutacağım. Hava ile temasını kesecek şekilde istif yapabileceğim bir ortamım hazır.
    Oksit başlarsa da çok fazla zayiat olmaz zımparadan sonra toparlanır.

Hocam bunu yazdığın gün alsaydın bir gün sonra %10 kar ediyormuşsun.

%10 ile yetinirsen iyi.

%10'la yetinmezsen ve tutarsan bugün %8 zararda olacaktın. Ve şimdiye kadar da kar edeceğin başka bir gün olmayacaktı.

Aldın mı bilmiyorum.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    AslanAmca bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

Hocam 250 bin liralık bakır alsak asagi yukari 500 kilo yapar nakliyesiydi saklamasiydi filan zor olmaz mı en kolay oksitlenen madenlerden biri diye biliyorum.

Reis, o kadar alamam; onu da geçtim. Çok uzun vadeli tutacağım. Hava ile temasını kesecek şekilde istif yapabileceğim bir ortamım hazır.
    Oksit başlarsa da çok fazla zayiat olmaz zımparadan sonra toparlanır.

Hocam bunu yazdığın gün alsaydın bir gün sonra %10 kar ediyormuşsun.

%10 ile yetinirsen iyi.

%10'la yetinmezsen ve tutarsan bugün %8 zararda olacaktın. Ve şimdiye kadar da kar edeceğin başka bir gün olmayacaktı.

Aldın mı bilmiyorum.

Yok maalesef alamadım çünkü ; bazı insanlar külçe hâline getirilmiş şekilde faiş fiyat ile vermeye çalıştı. Ama yılmadım kendim külçe dökeceğim bahçede .

ZalımMadam.10.07.24
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

Hocam yüzlerce kilo depolamak yerine hisse veya yabancı etf olarak falan neden düşünmüyorsunuz? Bir de ben olsam bu mevzuya birkaç ay tutmak gibi bi düşünce yerine 3-4 sene vadeli bakardım en az

slanger tarafından 26/Mar/26 23:18 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek
    AslanAmca bunu yazdı
    kelebeksim bunu yazdı
    AslanAmca bunu yazdı
    kelebeksim bunu yazdı

Başkan , makası göz önüne alıyorum . Ama inan seneye satarım olarak değil. Dersin o parayı başka şeye bağla daha çok kazandırır o farklı konu. Ama koleksiyonumda bakır olmalı 😁😁

:D tamam başkan da bakır öyle bir şey değil, pırlanta yüzük gibi düşün. Kuyumcudan pırlantayı aldığın an değeri nasıl %40 düşüyorsa, o külçe bakırı da eve soktuğun an aynı kaderi paylaşırsın.

Pırlantayı alırken ışığına, kesimine, sertifikasına dünya para ödersin ama satarken kuyumcu sadece içindeki taşın çıplak değerine bakar.külçe bakır da öyledir,alırken o parlatılmış yüzeyine
    üzerindeki havalı logoya, koleksiyonluk etiketine bir dünya işçilik ve prim ödersin.
    Ama yarın bir gün satmaya kalktığında kimse o parlaklığa para vermez, hurdacı tartıya koyar "bakırın kilosu şu kadar" der, hurda fiyatına alır.

sen param değerlensin diyorsan, pırlanta ne kadar ölü yatırım ise, evde sakladığın o fiziksel bakır da o kadar ölü yatırımdır.1 ton bakırı yatağın altına sığdıramayacağına göre, gel bu sevdadan vazgeç

İnat ediyorsan da bakırı eve taşımak için vinç çağırmak yerine git bankaya fonunu al kral

kelebeksim tarafından 27/Mar/26 15:01 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4654 Toplam Mesaj: 63
yatırım