Kurban Bagislari 2020

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı

Şahsi fikrim hiçbir devlet kurumuna bu tarz bağışların yapılmaması yönünde hocam.

Kurban bağışı diye verilen paraların yunanoğlu ve saz arkadaşlarına rakı sofrası olarak dönme ihtimali yüksek.

Bu adam aileden zengin değil miydi zaten. Birileri gibi gök görmedik değilki.

Yemiş midir, evet yemiştir. Bugüne kadar siyasete gelen her birey yemiştir.

@CEO 'ya ek olarak devlet kurumu + hiç bir vakıfa dahi bağış yapmayın. 1milyon toplanıyosa 100.000₺si gider ihtiyacı olana, gerisi o parayı ihtiyaç sahibine vermek için kiralanan özel jete harcanır :D

Ama şu da bir gerçek bu birileri yemenin ötesine geçti, 1000 yıllık geleceğini garanti altına alacak kadar yediler ve hala yiyorlar :D

Yemek ayrı bişey, görmemişlik çok başka bişey. Allah kimseyi görmemiş eylemesin. Çok kötüdür.

Milli piyango vuran fakirler vardı mesela, bi anda zengin olunca batarlardı. Onun aynısı xd

neverland tarafından 26/Tem/20 20:39 tarihinde düzenlenmiştir

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Erkek

İmkanınız var ise kendiniz kesip kendiniz ihtiyaç sahiplerine dağıtın. İstanbul'da yaşayan biri olarak Pandemi sürecinde IBB'nin yardım kolilerini dağıttığı villaları rezidansları gördükten sonra IBB'ye bu konuda hayatta güvenmem.

Durumun böyle olduğunu görünce eş dost komşu akraba ile toplaşıp ihtiyaç sahiplerine gezerek elimizden geldiğince erzak kolisi, market çeki, nakdi para dağıtmıştık.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turkz
    turkz's avatar
    Erkek
    Blackfire bunu yazdı

İmkanınız var ise kendiniz kesip kendiniz ihtiyaç sahiplerine dağıtın. İstanbul'da yaşayan biri olarak Pandemi sürecinde IBB'nin yardım kolilerini dağıttığı villaları rezidansları gördükten sonra IBB'ye bu konuda hayatta güvenmem.

Durumun böyle olduğunu görünce eş dost komşu akraba ile toplaşıp ihtiyaç sahiplerine gezerek elimizden geldiğince erzak kolisi, market çeki, nakdi para dağıtmıştık.

Peki bu yardım kolilerini villalara rezidans sitelere dağıtılırken kendiniz mi gördünüz? Yoksa ahaber tipi kanallarda mi? Çok inandırıcı gelmedi.

Dünyayı iyiler kurtaracak.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

Olay akape cehape  değilki 

Her zaman diyoruz .

1 bizim insanımız bozuk . Çünkü şu anki kadrolar köyden taytını kapıp gelen cahil sürüsü 

2 sistem  bozuk.  Kat kaloriferli apartmana kömür yardımı yapılıyor.  

Kadın 2 çocuğuyla aç kalmış 1 lokma ekmek veren yok.

Bu 2si arasındaki farkı ayırt edemeyen sistemimiz var 

Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Erkek
    turkz bunu yazdı
    Blackfire bunu yazdı

Peki bu yardım kolilerini villalara rezidans sitelere dağıtılırken kendiniz mi gördünüz? Yoksa ahaber tipi kanallarda mi? Çok inandırıcı gelmedi.

Olay ahaber mahaber falan haberi değil.

Kolilerin dağıtımını zabıta yaptı. Hem koli hem de maske dağıtımı yapılıyordu. İstmarin AVM'de koli isteyen rezidansta oturan bir kişi ile de siz maske istemiştiniz değil mi diye bir yanlışlık olup olmadığını teyit etmek istedik. Hayır koli istedim dedi. Durumunuz iyi gibi duruyor ihtiyaç sahiplerine gitse bunlar daha iyi olmaz mıydı dedik. Bizi tersledi tartıştık ve eşek gibi getireceksin o koliyi ayağıma demişti.

Zabıta tanıdığın varsa bir sor istersen başka yaşayanlar da vardır mutlaka.

Ki sözde devletin dağıttı yardım paraları da farklı yerlere gitmedi ya. Yüzsüzlük yapan ihtiyacı olmadan isteyen herkese sorgusuz sualsiz paralar dağıtıldı.

Olan saf duygularla yardım yapmak isteyenlere oluyor işte.

Onun için ne yapacaksan kendi başına yapacaksın bu dönemde.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

ekoya vereceğinizi hewaller yiyebilir ama mansur reis e vereceğinizi ahmet mehmet yer diye düşünüyorum. 

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

ekoya vereceğinizi hewaller yiyebilir ama mansur reis e vereceğinizi ahmet mehmet yer diye düşünüyorum. 

aynen kanka

şuanda 1. ve 2. köprü giriş çıkşışlarında pkk para topluyor 

Minimalist Değilim Tembelim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venedikli
    venedikli's avatar
    Erkek

Kurban ibadeti bu ülkenin müslümanları tarafından en çok sahip çıkılan ibadetlerden birisiydi. Hakkıyla yerine getirenleri tenzih ederek söylüyorum,  zamanla 'ibadet' olmaktan çok buzdolabı doldurmaya dönüştürüldü. 

Artık çoğu kimse Hadis-i Şerif'te geçtiği gibi sadece bir but'u kendine bırakmadı. Bir yerden sonra sizin hayvandan kaç kilo löp et çıktı, bizim hayvandan hiç yağ çıkmadı muhabbetlerine dönüştü.

Oysa ki kurban hiç olmasa yılda bir kez muhtaçların kursaklarından et geçmesi için, paylaşmak için, dua etmek, şükretmek için. 

Velhasıl bu işin en güzeli tabii kendin kesip dağıtabildiğin kadar bütün ihtiyaç sahiplerine dağıtmak. Kendi memleketimdeki ihtiyaç sahiplerini unutmamakla beraber nacizhane şunu da yapıyorum. Ne belediye ne de başka bi şey; bundan 10 yıl önce bi deprem oldu Haiti diye bi ülkede. Yüzbinlerce kişi öldü, bir o kadar da yaralı ve evsiz kaldı. Benim de bir arkadaşım var orada, müslüman köyünde hocalık yapıyor. Bir yetimhaneleri bir de Kuran kursları var. Bayram zamanından önce arıyorum vekaletimi veriyorum, parayı gönderiyorum. Kurbanı kesip bütün hepsini o yetim çocuklara, Kuran kursu talebelerine yediriyolar. Sadece bayram zamanı değil dara mı düştüm, işlerim yolunda mı gitti, bi kurban kestiriyorum gönlüm ferahlıyor. Yurtdışı kurban bedelleri de yurtiçine göre daha uygun zaten. Paramın nereye gittiğini, kurbanın nerede kesildiğini, kimlerin yediğini biliyorum. Kafam rahat.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Erkek

mevcut hükümetin olduğu hiç bir kuruma vakıfa v.s bağış yapmam.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

Konu yine kurban olayından çıkıp siyasete dönmüş. Gönlünüze yakın güvendiğinizi düşündüğünüz kurum kuruluş var ise oraya verin. Yoksa kendiniz yapın ibadetinizi. Ben süreçlerini başından sonuna kadar bildiğim bir kuruma verdim, ama şimdi burada desem ki bu kuruluşa verdim, başlayacaklar yok o çaldı bu yedi. o yüzden kim nereyi bildiğini iddia ediyor ise oraya versin geçin yıpratmayın birbirinizi. 

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
Toplam Hit: 4628 Toplam Mesaj: 38
kurban bagis kurban bayrami