Kürtçe Karakter Nüfus Cüzdanında
-
Sky bunu yazdı:
-----------------------------
Hakikatten cinnet toplumu haline geliyoruz. Kimsenin kendinden farkli dusunulmesine fırsat verilmiyo insanlar inaniyo ki baskalarida mutlaka kendisi gibi dusunmeli eger dusunmuyorsa farklı dusunce hakaret fiziksel guc ambargoyla yıldırılmali.Kimsenin tahammulu yok kendisinin dusundugunden farkli bi bakis acisina ki böyle bi toplumda tartisma olmaz tarsmalar yerini catismaya birakir. Yıllardir belli kitleleri fasist diye sınıflandiran kesimler kendilerine aynada baksinlar neye donusmusler.
-----------------------------çok haklısın. bende vatansever bir insanım ancak bunu unutmayın her milletin kendi dilini öğrenmeye hakkı var.üst kimlik olarak tabi ki bu ülkede herkes Türk ancak kendi kültürünü yaşama hakkı herkesin var. arkadaşlar ben akp'yi desteklemeyen Atatürkçü bir insanım. ancak bu yapılan değişimler zaten er geç olsa yapılacaktı. ama izlenen yol daha farklı olmalıydı, bu noktaya gelmemeliydi. bunun nedeni ise 25 yıl önce atılmayan adımlardır. apo denen eşkiya ortaya çıkmadan önce, dtp-hadep-dehap gibileri ortaya çıkmadan önce bu gelişmeler yapılmalıydı. neden yapılmadı derseniz Atatürk zamanında solidarist düşünceden kaynaklanmaktadır. yani herkesin aynı düşündüğü, herkesin aynı olmasının çalışılmasıydı. ama olmuyor işte. insan sosyal bir varlık. bu yazdıklarımı lütfen ye sev ya terket moduna sokmayın. sen, ben istesekte istemekte izlenen metot yanlış olsa da bu gelişmeler mutlaka yaşanacaktı. birde bu pkk'yı bitirmek için ıraka girmek lazım. ancak 2003ten sonra yani abdden sonra o işte çok zor. hem bu hukumetin iradesi ile de çok zor
-
olaylara hala farklı açıdan bakılıyor yok benim dedem şehit olmuş şu olmuş bu olmuş saygı duyarım o ayrı türk kimliği taşıyan herkes bu vatan için yeri geldiğinde savaşıcak tabiki iyi bende gidim bi başka ülke için savaşıyım sonrada devlet dairelerinde türkçe konuşma hakkı isteyim ?
burda kürtleri ölümüne savunan arkadaşlar zannetmiyorum ki pkk sempatizanı ama çoğu ist dışındalar galiba ben 3-4 sene gece taksicilik yapmış biriyim her milletden insan taşıdım gidin aksaraya beyoğluna pisliği görün kısa ve öz şunu söylim
türklerin içinden kötü kürtlerin içinden iyi bulabilirsiniz (her insan eşit doğar bana göre bu olay yetiştirme nedenli).
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------Ticaret Hukuku derslerinden kaptıklarınla burada ahkam kesme güçhan :)
X-Large markadır Tahribat giyim a.ş tic. ticaret Ünvanıdır....Resmi evrak'ta Ticaret ünvanı yerinde tahribat. giyim a.ş yazar...evrakın marka kısmında ve levhada X-large yazar..
WC anlaşılırmış bla bla...La olum Tuvalet yazmakda ne var? sokayım çift v'sine türkçede böyle bir harf yokken Kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere her yerde aynı ibare var...
"WC"
sende yabancı isimleri kabullenmişsin ya helal güçhan.
Bsg e$cinsel kominist |:
Ticaret hukuku değil canımın içi bizzat ya$amdan kesitler verdim sana be$ yıldır muhasebedeyim..:G atıyorum Modapoint bir tabela ismidir ama şirketin adı gülen giyim ltd.şti dir dikkatini zikerim gülen giyim ltd şit geçer resmi evrakta. ha yabancı menşeili firmaların isimleri resmiyette yabancı olurlar atıyorum total oil aş. :| tabela markası ne zamandan beri resmi evrakta geçer olmu$ :G kro. ayrıca kamu kurum ve kurulu$larına yabancı ülke vatanda$larıda gelebiliyor arabıda amerikalısıda wc nin ne olduğunu kafenin fast food un ne demek olduğunu iyi bilir :B konuyu dağıttın gerçi burda eniğe k.rtçe isim vereni tartı$ıyoruz. -
kaygusuz bunu yazdı:
M1KROP bunu yazdı:
-----------------------------yerinde kürtçe kitap basılacak türk tarafından okunacak yerinde türkçe kitap basılıp kürt tarafından okunacak ki doğru yoldayız.
-----------------------------BURASI TÜRKİYE DİLİ TÜRKÇE BAYRAĞI TÜRK BAYRAĞI. VATANI TÜRK VATANI.
HADDİNİ BİL.
SEN GİT SADDAMA küzrtçe okut hadi göreyim o yüreği.
zaten ab ye amerikaya güvenip bize demokrasi veriyor diye güvendiğinizi belli edip Bu ülkeye kin kustuğunuzu belli ediyorsunuz. ben bunu forumda apaçık görüyorum. akp iyice azdırdı meydanı boş bulduk diye havalara girmişsiniz hayrola bin yıllık Türk yurdunda kime havlayacaksın?
kürtçe dil diye bir bok yok. Kürtçe arap ve farsça karışımı bir lehçedir. dil değildir aslada olamaz. kabul edende haindir.
asker şehit verin demiş. demek istiyorki o askerler boşuna öldü demek istiyor. safını belli ediyorsun kim olduğunu belli ediyorsun. asker ölmeseydi orda teröristler vatandaşlarımızı öldürür kurşuna dizerdi. bunu geçmiştede yaptı.Asker burası Türk toprağı Türk yurdu diye canını verdi. hiçbir zamanda pişman olmadı. şehitlik mertebesindeler.bu vatan için bin kez daha ölsek diyorlar şimdi. çünkü şehitlik gibisi yoktur.
bizene senin kürtlüğünden mürtlüğünden milli bir duruş vardır oda TÜRK devletinin Türk vatandaşlığıdır. senin deden ben kürtüm savaşa gitmem mi dedi? ayrımcılık mı yaptı. tek vatanımız sağolsun tek ülkemiz işgalden kurtulsun ezanımız susmasın yabancı bayrak altında yaşamayalım diye gitti. asker boşuna ölsün derken aslında dedem boşuna şehit oldu diyorsun kendi ağzından.yani dedene ihanet ediyorsun. beyinlerinizi yıkıyorlar Tarihten ders alın. yazık.
farsça bilmiyorum ama türkçede kürtçeninkinden daha fazla arapça kelime var emin ol.şehitliğe diyorsan emin ol dedemden daha çok istiyorum. ama askerimizin dağdaki mallar yüzünden ÖLmesini istemiyom.
sonuna kadar türkiyenin bütünlüğünü isteyen kürtçe konuşan ama ay yıldızım için canımı vermek isteyen bir kürdüm. o kadar. anlamamakta direniyorsunuz.
-
anayasanın değişmez maddelerine bile uzanmaya başladılar..
açıla açıla folloş olduk bakalım sonumuz hayrola..
-
ergenekonda savcıların taraf oldugu
pkklıların tanık oldugu
ve cumhuriyet bekcilerininse sanık oldugu yerde söylenecek ne kadar söz kaldi ki .yüreklerimiz sızlıyor
Türkiye kurulurken hiç bir kürde Kürdistan vaadinde bulunulmadı ..bizim basbakanımız cıkıyor kürt sorunu vardır ,dagdan inen memur olacaktır diyorsa evet arkadas herşey boka sarmaya baslamistir..
-
Tabii ne olmalı
Tek dil
Tek din
Tek tip elbise
Tek tip insan
Tek tip yemek
Tek tip içmek
Tek tip sıçmak
yahu nedir bu farklılıklardan korkunuz ?
Bir Kürtlükle ilgili konu oldumu hemen hakaret küfür aşağılama aynı şeyin size yapılması halinde hemen celalleniyorsunuz ama iş Kürtlere gelince agzına geleni söyleyeceksin atacaksın tutacaksın onlarda masum masum susacak yok öyle yağma Hasan böreği kardeşim
Yüzyıllardır beraber yaşadığımız bir halk var ortada gelenekleri görenekleri kültürleri içimize kadar işlemiş kimi kimden ayırıyorsunuz hanginiz halay çekmedi, hanginiz türkü ve uzun hava dinlemedi, hanginiz kebab yemedi vs. vs.
YAPILMAYA ÇALIŞILAN OYUNA GETİRİLMEK ve sizlerde bu oyuna koşar adım katılıyorsunuz
BIRAKIN ARTIK HER KÜRT ASILLI OLAN TÜRK VATANDAŞINI POTANSİYEL pkk İTİ OLARAK GÖRMEYİ...
ADAMLAR İÇ SAVAŞ ORTAMI YARATIYOR DAHA FARKINA VARAMADINIZ VESSELAM...
ben askerde gazi olmuş biriyim sizler kadar nefret duymuyorum önce bir yaşayın görün tanıyın sonra işkembe-i kübradan sallayın... bekara karı boşamak kolay atıp tutuyorsunuz ama kaçınız katıldı Haburda olanları protesto edenlere bir benim memleketim ELAZIĞ da tüm şehir sokaklara döküldü yaşadığım şehir Antalyada sadece şehit aileleri bir yürüyüş yaptı toplasan 100 kişi anca vardı hani nerede o atıp tutanlar daha bir protesto eylemine bile zahmet edip katılamıyorsunuz...
Yahu millet ekmek derdinden ne yapacagını şaşrımış durumda siz öyle yaparım böyle yaparım havasında bazılarınızın babası internet faturasını ödemese buraya yorum yazamayacak çocuklarsınız ortamı germeyin artık yeterrrrrrrrr...
dip not= Türkçe diye bir yerlerini yırtanlara bakıyorum da hepsinin nickleri pek bir TÜRKÇE :) BENİM NİCK ADIM VE SOYADIMIN KISALTILMASI VE YAŞADIGIM ŞEHRİN PLAKA NO dur karıştırmayalım...
en dip not = sakın bana kimse Kürtlerle ilgili yazdıklarımdan dolayı hakaret etmeye veya sidik yarıştırmaya kalkmasın Ben Kürt kökenli Türküm Türk vatandaşıyım bu vatan için bedel ödedim ödemeye hala hazırım Haburda yaşanana ve Açılım diye dayatılan saçmalığa benim kadar sinir olan azdır emin olun...
-
kadın nufüs müdürlüğündeki memura kürtçe isim koymassanız çoçuğumun isim hanesini boş bırakırım demiş.ülkenin nufus müdürlüğü bu kadar aciz olamaz yazık gerçekten çok yazık...
-
sertan_06 bunu yazdı:
kadın nufüs müdürlüğündeki memura kürtçe isim koymassanız çoçuğumun isim hanesini boş bırakırım demiş.ülkenin nufus müdürlüğü bu kadar aciz olamaz yazık gerçekten çok yazık...
Hayır memur da diyememiş Çok da Çükümde -
Memleket isterim
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
Memleket isterim
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
Memleket isterim