Kyk Bursu Ve Sigortali İs
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Hanımlar beyler Burs-Kredi fark etmiyor. Asgari ücret üzerinden maaşlı işte çalışıyor görünüyorsan kesilir. Nokta.
-----------------------------kredi kesilmiyor
-----------------------------net olarak?
-
Bide su var simdi benim burs keslirse krediyemi donuyor yoksa komplemi gidyor. Krediye donse bari. Ulan ac sefil ne b*k yicez.
-
Hacı kyk'ya söyleme bu durumu ;)
Bende şu an aynı korkuyu yaşıyorum, sigortalı ve asgari ücretli çalışıyorum şu an, bu ayın 7'sinde belli edecek kendini..
-
basvurular ne zaman kykya üniye bu sene giriyorm
-
Bakın şimdi arkadaşlar,
Dikkat dikkat!!..
Bizim sınıfta bir arkadaşın üzerine işyeri vardı, geçen sene staja gitti,
zaten kendisi bağ-kur yatırıyomuş kendine, okul da sigorta yatırınca 500TL ceza ödedi,
ayrıca KREDİSİ kesildi!..
Ben 2 sene burs aldım, sonra dersler boka sardı, o yaz da bir yerde 1.5 ay sigortalı çalışmıştım, Bu yıl ocak ayına kadar burs aldım, ocak ayında bir baktım, eylül-ekim-kasım-aralık ayları Burs'dan, kredi'ye çevrilmiş. Derslerden mi sigortalı çalıştığımdan mı bilmiyorum. Bu yıl da stajım bittikten sonra biryere çalışmaya girdim, şu an sigortalı maaşlı çalışıyorum, anlayacaz bu ayın 7sinde.
Tecrübesiz mühendis olmasın diyolar, biz de çalışıyoruz tecrübe ediniyoruz, bunun için kredim de kesilirse, vay ben bu memleketin...
-
İlgi : xxxxx@xxxx.com adresli e-postanız.
Kurumumuz Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinin 29 uncu , Katkı Kredisi Yönetmeliğinin ise 26 ıncı maddesi gereğince yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilerin kredileri kesilmektedir.
Bilginizi rica ederiz.
Hülya MERTOĞLU OĞUZ Nurten ÇİFTÇİ
Kredi Şefi Kredi Şube Müdürü
-- Hemen sigortamı iptal ettirip, yarı zamanlı çalışmaya başladım!..
-
bursu bilmemde, kredide kesilmiyor galiba.
aylardır hep yazları calışırım, günlük sigorta yapıyor ajans bi sorun cıkmadı. kesilirsede mikimde olmaz, borçlu ödüyor bide kesicek mi :D okadar salak değil devlet.. ama bursta kesilme ihtimali yüksek hoca.
-
DarkFall bunu yazdı
aylardır hep yazları calışırım, günlük sigorta yapıyor ajans bi sorun cıkmadı. kesilirsede mikimde olmaz, borçlu ödüyor bide kesicek mi :D okadar salak değil devlet.. ama bursta kesilme ihtimali yüksek hoca.
arkadaşım galibası yok bunun, direk bilgiedinme@kyk.gov.tr'den geldi mail.
günlük sigortalarda zaten senin asgari ücret düzeyinde bir gelirin olmuyor o sebeble sorun yok, ama sen 1 tam ay çalışırsan sıkıntı olur.
Burs/kredi farketmiyor ikisini de kesiyorlar.
-
kafkafkaf bunu yazdı
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------HannibALgan bunu yazdı:
-----------------------------Hanımlar beyler Burs-Kredi fark etmiyor. Asgari ücret üzerinden maaşlı işte çalışıyor görünüyorsan kesilir. Nokta.
-----------------------------kredi kesilmiyor
-----------------------------net olarak?
Bershka da çalıştım 2010da aylık 850+prim yaklaşık 1000 1100 maaş aldım okulum bitti hala alıyorum kredi :) bu ay sondur ama muhtemelen ama kesilmedi
-
kaanstain bunu yazdıDarkFall bunu yazdı
arkadaşım galibası yok bunun, direk bilgiedinme@kyk.gov.tr'den geldi mail.
günlük sigortalarda zaten senin asgari ücret düzeyinde bir gelirin olmuyor o sebeble sorun yok, ama sen 1 tam ay çalışırsan sıkıntı olur.
Burs/kredi farketmiyor ikisini de kesiyorlar.
valla hocam, geçtim ben asgari ücreti
geçen ay 16 gün çalıştım, kesmediler. bakalım birdahaki aya.. kuşkulandırdın :D