folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Lanet Olası Turk.Net & TT Altyapısı



Lanet Olası Turk.Net & TT Altyapısı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek
    DarkFall bunu yazdı
    ByFth bunu yazdı

    türknet cidden şansa bağlı bi iş 2 yıldır kullanıyorum sabit 32mbit download 4mbit upload hız düşmesi vs istisnalar harici olmadı internet kesilmesi istisnalar harici olmadı mesela bana sorunca arkadaşlar direk türkneti tavsiye ediyorum 

     

    tabi başına problem gelenlere bişey demiyorum başta dediğim gibi biraz şans işi 

    +1, hiç sıkıntım yok, ttnetin modemiyle aynı şekilde, hızım da arttı.

    destek hatları yok, bir kez kopmalar yaşandı ticket açtım, bi ayarlar yaptılar bakır kablo fln değişmiş bişeyler olmuş, sonra devam. adamlar vaad ettiğini veriyor fakat senin evine ulaşan alt yapı kötü olduğu için hızı alamıyorsun, o da snr marjin değerlerindeki düşüklükten dolayı kopmaya sebep oluyor. TR deki alt yapılar çok iyi değil.

    piyasada çoğu kullanıcı turknet kopuyor diyor, bunun sebebi aslında ttnetin alt yapısını düzgün yapmadığı, ttnetde bu alt yapı işlerini 3th party işletmeye yaptırdığı için senin turknet e açtığın konu önce ttnet, sonra alt yapı şirketine gidiyor, onlarda da bekleyen binlerce iş var, çoğu düzelmiyor. b2c kullanıcı da turknete bok atıyor. aslında alakası yok, sorunların %90 müşteri kaynaklı, adam hızı sana verir, hızı alıp alamayacağını evine gelen kutudan ölçüm yaptırarak anlayabilirsin. hattın desteklediğinin fazlasını alırsan kopma yaşarsın.

    üst düzey modemler bu hızı otomatik ayarlar kopma yaşatmaz, destek hattı da o yüzden modem al diyerek konuyu kısa keserler, bunlara girse kimse anlamayacak. Önerdikleri modemleride yayınlamışlar.

    ttnet bu işi alt yapının eve verebildiği hızları ölçerek, sağdaki soldaki müşterisinin hızına yakın hız ayarlayarak çözdü. verdiği modemi de kendine göre ayarladı. yani son kullanıcıya pek bir işlem düşmüyor.

    Az önce de yazdım zaten bağlantı varken sorun yok kendi evimde de 1.5 yıldır kullanıyorum aşırı sorun yaşamadım, gel gelelim kriz durumunda afallama yaşanıyor ve çözüm odaklı çalışma yok. Turk.Net'in hizmeti nereden aldığı veya arka tarafta ne yaptığı benim için önemli değil. Sonuca bakmak gerek. Aboneliği başlatırken 24 mbps desteklendiği söylendi. tamam dedik. İnternet bağlandı 16 mbps destekliyormus dendi ona da tamam dedik. 1 ay sorunsuz kullandıktan sonra kopma sorunuyla bilet oluşturdum ve anında 8 mbps'e düşürüldü. Şimdi de yerlerde sürünüyor. Müşteriyi kaybetmemek adına hat destekliyor diyip x hızları vermeye çalışmayacaksın veya arızayı müşteriye yıkmayacaksın. Az buçuk snr margin nedir, haf zayıflaması nedir biliyorum sorunun benimle alakalı olmadığını da. Burda şu iyidir bu iyidir gibisinden sempatizanlık yapmaya gerek yok. 2 yıl kullanırsın 1 hafta internetin olmaz ve karşında muhattap bulamazsın iss ye küfredersin  yapma :)

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CorretzA
    CorretzA's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2014
    Erkek

    Ben herhalde turkneti 3-4 senedir kullanıyorum. Oluşturduğum destek kaydı bu süre zarfında 5-10 tane ya vardır ya yoktur. Burda bence firmaları kötülemenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Açtığım destek kayıtları da max. 2 gün içinde cevaplanıyor(genelde 24 saat sürüyor). Türk Telekom dışındaki tüm sağlayıcılar Telekom altyapısı kullandığından sağlayıcıları çok fazla şikayet etmenizin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Zaten ucuz diye bu firmalara geçiyorsunuz. Bulunduğun bölgedeki Telekom altyapısı iyiyse hangi sağlayıcıda olduğunun bir önemi olmuyor zaten o yüzden hangisi ucuz ise ona geçmek daha mantıklıdır. Altyapın sıkıntılı ise Türk telekom kullanmaktan şaşmayacaksın. Çünkü çalışan saha elemanları kendilerinin(kendi müşterilerine öncelik veriyorlar). Aile evinde TurkNet kullanıp öğrenci evinde Netspeed  (övdükleri için aldım ama ileri ki aylarda turknete yeniden geçeceğim netspeed max hız 35mbps olması sebebiyle)  kullanan biri olarak ikisi arasında bi fark olduğunu söyleyemem müşteri hizmetleri dışında. Zaten Telekom gibi çok fazla müşteri hizmetleri çalışanı olmadığından bağlanmanız 10-15 dk arası oluyor. Halbuki o da Telekom altyapısı kullanıyor diğer sağlayıcıda. Benim gördüğüm tek fark karşınızda muhatap bulmak istiyorsunuz. Benim şahsi görüşüm altyapınız iyiyse(hızı kastetmiyorum) TurkNet Netspeed vs. gibi sağlayıcıları kullanın diğer türlü Türk Telekomdan şaşmayın. Son olarakta bu tarz sağlayıcılara geçiş yaparken önceden kullandığınız bir sağlayıcı olmasında fayda var sıkıntı yaşamamanız için. diğer türlü sorun yaşamanız çok muhtemel..

     

    CorretzA tarafından 15/May/20 15:00 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    edminkardes
    edminkardes's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2015
    Erkek

    hocam bu kadar sövüyorsunuzda turk.net elindeki imkanlarla en iyisini vermeye çalışıyor hat sıkıntısı çekiyorsan sorun çözülemiyorsa zaten taahhüt yok istediğin gibi çık mesela ben çok memnunum bugün vdsl modemim geldi panelden paket değişikliği yaptım 3 dakika sonra vdsl kullanmaya başladım

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    ByFth bunu yazdı

    türknet cidden şansa bağlı bi iş 2 yıldır kullanıyorum sabit 32mbit download 4mbit upload hız düşmesi vs istisnalar harici olmadı internet kesilmesi istisnalar harici olmadı mesela bana sorunca arkadaşlar direk türkneti tavsiye ediyorum 

     

    tabi başına problem gelenlere bişey demiyorum başta dediğim gibi biraz şans işi 

    Senin gibiydim. Hiç maşallah demedim. Ben ettim sen etme :)

    4mbit uploadı 8e çıkarmaya çalıştıkları gün sıçtılar. 1,5 aydır arıza kaydım açık. Herkesin 8 oldu benşm 2ye düştü. Download da ona keza azaldı.. 


    ...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    arada bir patlak veriyorlar ama genel olarak memnunum. işyerini de turknet kurumsala geçireceğim. 4 saatte yerinde hizmet varmış. OÇ Vodafone 2 günde anca çözdü problemi. ip telefon, pos cihazları ne var ne yok çalışmıyor 2 gündür.

     

    whopper tarafından 15/May/20 17:08 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    alt yapı tt olayı bahane hacılar sölim

    alt yapıda var ama sonuç olarak tt da aynı alt yapıyı kullanıyor :)

    neyse netspeedle şimdilik iyi ilişkimiz var verdiğim paraya göre çok birşey beklemiyorum ama turknet kullanan biri olarak şunu söyleyim  ":)) "

    hattın 35 e kadar alıyorsa snde gel

    inşsallah temmuzda fiyat değişmez :) (bana özel)

    DJ_Alper tarafından 15/May/20 17:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazilimci
    Yazilimci's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2014
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    Hannibal_King bunu yazdı

    Ttnet, superonline ve vodafone ev interneti kullandim. En sonunda Turk.Net e geçtim. Aşırı derecede memnunum. 2-3 yıl olmustur Turk.Net kullanmaya başlayalı.

    Superonline kullaniyorken AKK çok hizli doluyordu. Bir çakallık yaptiklarindan şüpheleniyordum. AKK doluncada hiz çok düşüyordu. Mecbur ekstra para vermek zorunda kaliyordum.

    Turk.Net bu AKK olayini (Adil Kullanım Kotası) ilk kaldiran firma. Sadece bu yüzden bile bilgisayar sektörü ile işi olanların Turk.Net in değerini bilmesi lazim. Diğer firmalar 50 tl dese. Turk.Net 200 tl dese yinede Turk.Net kullanirim.Benim açımdan Turk.Net bana gerçek özgür interneti getiren firma. Bendeki yerleri çok büyük.

    Telefonda destek olayi yok evet. Turk.Net in en büyük eksigi bu zaten.

    Benimde sanırım 3. yılım. 3 4 defa sorun yaşadım. Bir tanesi benim ev içindeki *ekli* kablomdan dolayıydı. 1 aya yakın uğraştım sonunda kendim çözdüm.

    Diğer sorunlarım da hızım düşük pingim yüksek vs vs. Rize yaylasında yaşamıyorsanız sanmıyorum ki farklı bir sorunla karşılaşın.

    Konu sahibinin internet hızına baktım, 2008 yılında o hızdan fazlasını alıyordum ben :D Merak ediyorum nerde oturuyorsunuz bu hızları almak için ?

     

    Call Centerlarında Müşteriye dönük yatırımları yok ancak online işlemler bölümünden de ben hızlı bir şekilde çözebiliyorum.

     

    En son destek kaydım

     

    Türkneti kötüleyenleri anlamıyorum açıkcası. Zaten taahhüt yok. Git süpernoline'a her ay 120 120 öde aynı hız için :D

    Superonline altyapısı olan yerde 120 değil 140 da öderim aynı hıza. Kafam rahat, muhatap var. 5 seneden fazladır şaşmadım. 3-4 defa anca kesilmiştir. Onda da turkcell hattı kullanıyorum. 1 hafta geçerli 4 GB verdiler. Yine internetsiz bırakmadılar. Benim için internet olmazsa olmaz işim gereği. İnternetin bırak saati 1 hafta kesik kalması demek benim için çok büyük külfet ve zarar. Hem maddi olarak hemde manevi olarak. Dolayısıyla superonline ın 120 TL si türknetin 80 lirasından ucuz benim için hocam. 2 kere modem arızası oldu (Net kesilmedi ancak paketimin hızını alamadım). Birinde aynı gün akşam 10 da, diğerinde ertesi gün sabah erken gelip sorgusuz sualsiz modemi değiştirip gittiler. 

    Tesadüf olarak altyapının iyi olduğu yerde oturuyorsunuz. Sorunda buradan kaynaklanıyor zaten. Altyapının sorunlu olduğu bölgelerde sorunu çözmek diye bir kavram yok. Kısır döngüye giriyorsunuz. Vakti zamanında devlet rekabeti artırmak için telekoma alt yapını açacaksın dedi. İstemeye istemeye açınca şöyle bir açık buldu telekom. Siz türknete arıza kaydı bıraktığınızda bu kayıt TT ye yönlendiriliyor. TT de bakıyor toptan müşteri. Arıza ile ilgilenmiyor. Konuyu açan arkadaşa sorun kullanıcı kaynaklı demelerinin altında yatan sebepte bu. Aslında telekom arızaya bile bakmadı. Otomatik kullanıcı hatası yazdı geçti. 

    Benim önerim şu. Altyapısı kendine ait olmayan firmadan hizmet almayın. Bu hizmeti altyapı sahibinden aldığınızda da en ufak sorunda 14 gün içinde iptalini sağlayıp başka çözümler bakın. Eğer internet sizin için önemli ise


    Titanyumun gücü adına!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2005
    Erkek

    su an duzeldi. bendede sorun vardi.


    - ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    10 gün sonunda zor bela muhattap buldum ve TT suçu bana attığı için, turk.net'i eve çağırdım pişkin gibi birde 99 tl ücreti var dediler. 

    Geldiler hiçbir sorun yok. "2 haftada 3 defa kontrol ettik" suç müşteride diyen amk evlatları, şimdi pardon bizimle alakalıymış diyorlar. Sokayım böyle kurumsal takılan cahillere. Hiç mi eğitim vermezsiniz amk. 2 haftadır eziyet çektiriyorlar insanlara. 

     

    saybirs tarafından 18/May/20 16:58 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    turknet mağdurları grubu kuralım, herkes birbirine taktik versin süreci nasıl atlattığıyla ilgili :)


    goo.gl/qBNZmW
Toplam Hit: 12879 Toplam Mesaj: 28
lanet olası türk.net lanet tt altyapısı