folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Laptopta Isınma Sorunu

Laptopta Isınma Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bende bir laptop var normalde bu kadar ısınmıyordu sebebi ne olabilir bu son 3 aydır çok ısınmaya başladı kapanıyor durmadan içini temizlemekmi lazım ?

Merhabaaaaa
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

aynen içini temizlemek lazım marka model?

destination@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek
    PyramiD bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar bende bir laptop var normalde bu kadar ısınmıyordu sebebi ne olabilir bu son 3 aydır çok ısınmaya başladı kapanıyor durmadan içini temizlemekmi lazım ?

1-sistemin yavaşlamistır 2-pc nin fanını rahat bırakmıyorsundur. 3-pcyi kullandığın ortam tozludur.toz kapmıştır. 4-soğutucu kullanmıyorsundur format at,garantisi yoksa icini ac temizle bakım yap,garantisi varsa gónder,góndermek istemezsen fandan tozu súpúrge ile çek,bundan sonra da pc yi tabandan yûksekte ya sogutucu ústúnde ya da kitapların úzerinde kullan

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bico
    Bico's avatar
    Erkek

bendede öyle oluyordu içini temizlettirdim sorun kalmadı kapanıyordu aşırı yavaşlıyordu falan şimdi düzenli temizlettiriyorum içini :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

laptop soğutucular var onları al kesin çözüm.

ebedi devlet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

seboist bunu yazdı:

nerde kesin çözüm dostum. denemediğim fan kalmadıydı. servise yolladım fanı değiştirdiler bütün problem bitti.

Garantisi varsa yolla yapsınlar. yoksa kendin az çok anlıyosan aç bi temizle yağla. fan çalışmıyosa yeni al tak/taktır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

joe_black bunu yazdı:

seboist bunu yazdı:

nerde kesin çözüm dostum. denemediğim fan kalmadıydı. servise yolladım fanı değiştirdiler bütün problem bitti.

Garantisi varsa yolla yapsınlar. yoksa kendin az çok anlıyosan aç bi temizle yağla. fan çalışmıyosa yeni al tak/taktır.

Fanı temizlemek gerekiyor,fan temizlenmedikçe illaki ısınıyor ama soğutucu altlıklar işe yarıyo.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

Geçen gün isyanı koyup gidip aldım,iki oda arkadaşımda da bende de bundan var,gayet memnunuz, normalde ısınmaktan kapanan aletle saatlerce oyun oynuyorum anca o zaman ısınıyo ama o da normaldeki kadar olmuyo.

:)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clostridium
    Clostridium's avatar
    Erkek

banada duzenlı olarak 3-4 ayda bır termal macunmu ne varmış ondan önerdiler , bi araştır derim hoca ..

tabi en iyisi hem temizlemek hemde bır fan almak oda ayrı dava , altı kapalı kullanmamaya calıs elınden geldıgıncede 

N'oublie pas d'ou tu viens ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Humanka
    Humanka's avatar
    Dişi

Soğutucu da taksan misal Asus gibi hava tahliye sorunu olan cihazlarda herzaman sorun yaşarsın.

1) İki ayda bir içini açıp kompresör ile hava bas(fazla bokunu çıkarma fanın dönme performansını düşürürsün bu kez. Daha çok ısınmaya başlar ) Hala temizlenmediğine kanaat getirirsen kürdanla fazla hırpalamadan ince detaylara gir.

2) Teknosa'dan bir tane Belkin marka notebook soğutucu al. ( benzer özelliklere sahip ürünlerin içinde en kullanışlı ve en ucuzu )

3) Notebook 'un için yaptığın periyodik temizliğin aynısını soğutucun içinde yap. Emin ol sorun yaşamaycaksın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

wasd bunu yazdı:

joe_black bunu yazdı:

seboist bunu yazdı:

Fanı temizlemek gerekiyor,fan temizlenmedikçe illaki ısınıyor ama soğutucu altlıklar işe yarıyo.

http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-nc3000-zm-nc3000-notebook-sogutucusu-siyah-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=46879

Geçen gün isyanı koyup gidip aldım,iki oda arkadaşımda da bende de bundan var,gayet memnunuz, normalde ısınmaktan kapanan aletle saatlerce oyun oynuyorum anca o zaman ısınıyo ama o da normaldeki kadar olmuyo.

dostum ısınmasının sebebi fanın dışarı üflemesini engellemen..zaten fanın üstünü kapamazsan ısınmaz bilgisayar..altına 2 tane kitap destek koy bitti gitti..

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

murdery bunu yazdı:

dostum ısınmasının sebebi fanın dışarı üflemesini engellemen..zaten fanın üstünü kapamazsan ısınmaz bilgisayar..altına 2 tane kitap destek koy bitti gitti..

Onu ben de biliyorum ama fana toz dolmuşsa kitap ne işe yarayacak? :) aluminyum altlık laptop kasasının ısısını emip havaya veriyor, birde fan olunca normal kullanımda gram ısınma olmuyor, oyunlarda hafif bi ısınma oluyor o kadar, ki laptopun kendi fanı 2 senedir temizlenmiyor içi toz dolu olduğu halde.

:)
Toplam Hit: 1902 Toplam Mesaj: 15