Laptop'u Soğutmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Slm müridler

dell inspiron n5110 serisi bi laptopbum var. i7 işlemci nvidia 525m gpu 8gb ram ve ssd var. Sıkıntı şu, oynadıgım tek bir oyun var oda lol; oyunu açtıgım zaman işlemci sıcaklığı 95 derecelere çıkıyor.

laptop cooler kullanmazsam kesinlikle kapanıyor ısınmadan.şu anda kullandıgım cooler çok dandik ama idare ediyor.önceden coolersız oynardım.

Laptupu açıp temizledim fanı fln, cpu,gpu macunu yeniledim!!

eskiden kullandıgım macunu sürdüm.daha öncesinde de böyle bir problemim olmuştu, fan önü kapanmıştı yine aynı şeyleri yaptım ve geçmişti.şimdiyse bu temizleme işlemlerini yapmama rağmen ısınıyor.ilk 1-2 gün en fazla 82 derece gördü fakat sonradan yine aynı.(82-75 bu işlemci için normal)

nette aradım ama heryerde işlemci temizle macunu değiştir vs vs gibi şeyler çıktı, ki ben bunları zaten yaptım.

çözüm olarak ne yapmak lazım ? yeni ve çok daha güçlü bir fan takma imkanımız var mı ?

not: macun markası arctic mx-4

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Erkek

Cooler markası nedir hocam ?

Zalman öneririm eğer cooler alabilirim diyorsan güzel faydası oluyor

İmza nasıl atılıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    uzengil bunu yazdı

Cooler markası nedir hocam ?

Zalman öneririm eğer cooler alabilirim diyorsan güzel faydası oluyor

bilmiom x şeklinde dandik benimde değil zaten.daha öncesinde belkin diye bi cooler kullanıyordum.inanılmaz bişiydi :D media markt'a gittim kalmamış amazondan alacam tekrardan.

ama coolersız halletmek istiyorum aslında.yani eğer mümkünse böle daha güçlü fan fln takmak istiyorum

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Temizlerken yanlış bir şey yapmış olmayasın?

Fanın arasına bişey sıkışmıştır, dönmüyordur veya tam dönemiyordur, macunlardan birini unutmuşsundur, ne ka mümkün bilmiyorum ama fanı takmamış/ters takmışsındır vs.?

macunu yetersiz sürmüşsündür iki yüzey arasında boşluk kaldığından ısıyı tam iletemiyordur

noname tarafından 18/Eyl/15 01:40 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    noname bunu yazdı

Temizlerken yanlış bir şey yapmış olmayasın?

Fanın arasına bişey sıkışmıştır, dönmüyordur veya tam dönemiyordur, macunlardan birini unutmuşsundur, ne ka mümkün bilmiyorum ama fanı takmamış/ters takmışsındır vs.?

macunu yetersiz sürmüşsündür iki yüzey arasında boşluk kaldığından ısıyı tam iletemiyordur

yok hocam ii hatırlırlıyorum sürdüm ikisinede.belki az sürmüş olabilirim :D ama 10 defa laptop temizlemişimdir yani.ilk defa yapmadım.fanı yuvasından çıkarmadım hiç, fan çalışıor ama yetmiyor :D

eğer bir daha kapanırsa, macunu tekrarlayacam.dediğin gibi az gelmiş olabilir.

aslında çözüm olarak daha sağlam fan takma varsa diye bakıyorum ama şimdiye dek göremedim

edit: boştayken hiç sıkıntısı yok 49-55 derece

Ekerci tarafından 18/Eyl/15 01:59 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

fan bilyalarını yağla wd-40 kullanabilirsin ama hem wd-40 hemde makina yağı kullan.

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek
    Dos_Attach bunu yazdı

fan bilyalarını yağla wd-40 kullanabilirsin ama hem wd-40 hemde makina yağı kullan.

bunu deneyebilirim :D belki zorlanıyor olabilir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam aldığından beri aynı sorun var mı? Yani kronikse buzdolabında oynarsan ancak düzelir :)

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

Ekran kartına da bak hocam belki onun ayrı fani varsa sıkıntı olmuş olabilir yada macun az kalmıştır vs.

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Aynı model notebook bendede vardi hic bosa ugrasma hocam :)

www.kriptopedi.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    Dos_Attach bunu yazdı

bunu deneyebilirim :D belki zorlanıyor olabilir

Sakin yapma wd40 yagladigin yerde toz ve kir toplar.daha kotu sonuclara yol acabilir.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
Toplam Hit: 2220 Toplam Mesaj: 24
termal macun laptop ısınma laptop temizleme fan temizleme