Lcd Televizyon & Led Televizyon
-
Sevgili arkadaşlar bir televizyon almaya karar verdim. Fakat bu teknolojisi takip etmediğim için tam olarak bilemiyorum ne alacağımı.
Led tv ve Lcd tv arasında ki farklar nelerdir ? Bimeks de bir televizyonun kampanyası varmış. Bu toshiba 37rv733 ürünü 1.100 liraya veriyorlarmış.
Nasıl bir üründür. yeterli midir ? Bi el atarsanız mutlu olurum.
Saygılar
Mürit
seadog
İlgili link: http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=119058
-
Led daha iyi full hd olsun yeterli,
-
Hocam LED almanı tavsiye ederım görüntüyü LCD ve daha alt teknolojılere gore daha kalıtelı ve daha çözünürlüklü gösterıyor..
Örneğin: bir futbol macında oyuncuların yuzlerındekı yaralara kadar gorebılıosun.. -
led tv diye birşey yoktur.
led aydınlatmalı tv vardır reklam kandırmacasıdır bu her şeye "led" demek
daha homojen bir ışık dağılımı vaad etmektedir. ve doğrudur
daha az enerji tüketir
daha az ısınır
daha incedir
daha hafiftir
daha pahalıdır.
normal lcd ler ile led farkını anlamak pek kolay değildir görüntüde.
şöyle 200 300 ekran bir lcd ile led i karşılaştırırsan belki anlarsın.
fiyat olarak arada uçurum yoksa alınır varsa alınmaz benim görüşüm.
vaio bravia gibi modellere bakmanı öneririm lg de kendi panelini üretiyor o da değerlendirilebilir ve fiyat olarak kısmen uygundur.
-
Gn_Star bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam LED almanı tavsiye ederım görüntüyü LCD ve daha alt teknolojılere gore daha kalıtelı ve daha çözünürlüklü gösterıyor..
Örneğin: bir futbol macında oyuncuların yuzlerındekı yaralara kadar gorebılıosun..
-----------------------------bahsettiğin şeyin led le alakası yok led parlaklığı etkiler sadece. normal bir full hd de de görebilirsin o yaraları
-
Her türlü led derim hocam.Lcd kıyaslamaları tüplü televizyonlarla yapılırken.Led kıyaslaması kendisiyle yapılıyor.Ledin en sevdiğim yani günes ısıgında goruntusunu kaybetmesi.
-
kendi kendimi cevapladım :D sorun yok.
edit medit :)
-
Hocam led tv den vazgeçtim. Lcd alacağım. Peki linkteki tv nasıl birşey. Parasına değer mi ? Uzun soluklu kullanılabilinir mi ?
Birde İstanbulda bakabileceğim biryer var mı ?
BU var bide bu nasıl. Özelliklerinde wireless internet diyor bu özellik ne işe yarıyor
-
hocam ben beyaz eşyacıyım hiç toshibaya felan bakma alcaksan philips al başka televeizyona bakma
-
Lcd alma asla alma.
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------
daha az ısınır
-----------------------------hocam sana burda katılmıyorum valla bizim samsung led 6. seri yanıyor