Lens Kullanan Arkadaslar
-
merhaba arkadaslar ben numaralı lens alcam da kullanan arkadaslar bilgi verirse bana sewinirim gözlükcü dioki gözlükle gördügün gibi iyi göremessin kafamı karıştırdı :S
-
numaralıda görürsün ama gözlükteki kadar net değil, ayrıca gece yatarken çıkar tak, 3 ayda bi değiştir vs..
karizmatik bi gözlük al hep kullan :)
-
ortak sıkıldım artık gozlukten ya 4-5 senedır takıyorm bırde bnm goz numaram 6.50 silindiri de yüksek baya bi kalın olcak gözlük onun icin almak istemiorm
-
ben kullanıyorum kullanımı eziyetli biraz ama tabi bazı durumlarda gözlükten daha iyi ama gözlüğü hiçbirşeye değişmem :)
ayrıca görürsün neden görmeyesinki gözlükçülerin hep lense karşı bir teredütü var neden dersen sen lens alırsan gözlük almayacaksın ondan olabilir :)
ben futbol oynuyorum o yüzden kullanıyorum yoksa kullanmam :|
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
ben kullanıyorum kullanımı eziyetli biraz ama tabi bazı durumlarda gözlükten daha iyi ama gözlüğü hiçbirşeye değişmem :)
ayrıca görürsün neden görmeyesinki gözlükçülerin hep lense karşı bir teredütü var neden dersen sen lens alırsan gözlük almayacaksın ondan olabilir :)
ben futbol oynuyorum o yüzden kullanıyorum yoksa kullanmam :|
peki ilk taktıgın zaman bi alışma süreci oliormu yoksa hemen direk güzel görebiliormsn bide bunun takma cıkarma sı nasıl yaw:D -
lens bende kullanıyorum hocam gözlükten daha iyi ayrıca gözlük biraz nazik kullanım gerekiyor gözlüğün camını silicen düşürmemek için biraz çaba sarfedicen falan uğraşılacak iş değil. lensi sabah tak gece çıkar.. gözlerin miyopsa renkli lens alırsın :) astigmat için renkli lens yok.. ben bir lensi gözde kuruma yapmadıkça 4-5 ay kullanabiliyorum.. yıllık alıyorum.. yeni lensler çıkmış johnson and johnson firmasının actuvua mı ne öyle bir lens var sabahtan geceye kadar kuruma yapmıyormuş gözlükçü arkadaşım var tavsiye etti elimdeki lensler bitince onu alacam.. sürekli bilgisayar başındaysan bunun içinde uyarlanmış diğer lensler bazen gözde kuruma yapabiliyor yani sık yapmazda bazen diyebilirim.. ilk bir hafta takmak için çok zorlanabilirsin benim bir iki saat taktığım zamanlarda olmuştu ama şimdilik alıştım 5-10 saniyede takabiliyorum :)
-
essan bunu yazdı:
lens bende kullanıyorum hocam gözlükten daha iyi ayrıca gözlük biraz nazik kullanım gerekiyor gözlüğün camını silicen düşürmemek için biraz çaba sarfedicen falan uğraşılacak iş değil. lensi sabah tak gece çıkar.. gözlerin miyopsa renkli lens alırsın :) astigmat için renkli lens yok.. ben bir lensi gözde kuruma yapmadıkça 4-5 ay kullanabiliyorum.. yıllık alıyorum.. yeni lensler çıkmış johnson and johnson firmasının actuvua mı ne öyle bir lens var sabahtan geceye kadar kuruma yapmıyormuş gözlükçü arkadaşım var tavsiye etti elimdeki lensler bitince onu alacam.. sürekli bilgisayar başındaysan bunun içinde uyarlanmış diğer lensler bazen gözde kuruma yapabiliyor yani sık yapmazda bazen diyebilirim.. ilk bir hafta takmak için çok zorlanabilirsin benim bir iki saat taktığım zamanlarda olmuştu ama şimdilik alıştım 5-10 saniyede takabiliyorum :)
ilk bir hafta flan net görememe bulanıklık gibi sorunlar olmusmuydu ? -
hsyn47 bunu yazdı:
-----------------------------essan bunu yazdı:
ilk bir hafta flan net görememe bulanıklık gibi sorunlar olmusmuydu ?
-----------------------------hayır gayet tam net görüyorsun ilk bir hafta falan gözünde hissedersin lens olduğunu sonra alıştığında hissetmiyorsun johnson and johnson firmasının lenside gözünde hissetmiyorsun. bende son lensim kaldı onuda kullandıktan sonra alıcam..
-
öncelikle lens tavsiye etmem annemde babamda 35 senelık gozlukcu.bnde gozlukculuk yolunda ılerlemekteyım.öncelikle lense diyelimki yıllık aldın her yıl lens parası + kullanımına gore solusyon parası odıceksın ve dıyelımkı kazara gozunu kasıdın ovusturdun lens gozune cıddı zarar verebılır.ayrıyeten mıkrop kapma durumuda var.camların kalın dıyosan ınceltme yapılbılır ayrıca yakısan bı gozluk buldunmu dahada cekıcı olursun eğer antalyadaysan hemen bizim dükkana uğra yardmcı olalım.
-
kardeş ben ilkokuldan beri gözlük kullanıyodum numaram da -3.00 4 sene önce buzda düştüm gözlük kaşımı yardı ben de lens almaya karar verdim önce focus un günlük lenslerinden aldım gece çıkarıp gündüz takıyodum onlar bitince yine focusun night and day lenslerinden aldım 1 ay boyunca gözümde kalıyodu hiç çıkarmadan ama ben 15 günde bir bi gecelik çıkarıyodum 2 sene de ondan kullandım bi kere otobüs yolculuğunda gözümü kaşımıştım gözüm mikrop kaptı 15 gün gözlerim kıpkırmızı gezdim yavaş yavaş dağıldı bi süre kullanmadım gözlük kullandım ondan sonra da acuvue oasys ten aldım göz yaşım kurudu suni göz damlası kullandım sonra düzeldi şimdi de ara ara takıyorum gözlük kullanıyorum şimdi ama lensten memnundum çünkü çok küçüklükten beri gözlük takıyodum kendimi engelli gibi görüyodum top oynayamıyodum yağmurlu havalarda camlar ıslanıyodu benim için en önemlisi de saçlarımı kestirirken nasıl kesildiğini göremiyodum berber aynayla arka tarafı gösterince sanki görmüş gibi tamam güzel olmuş diyodum zaten ilk lens aldığımda hemen berbere gittim :)) şaka değil gerçek hala daha söylerim lensi bulan adamdan allah razı olsun en memnun olduğum marka focus tu ilk başlarda gözün alışana kadar hidssediyosun gözünde ama sonra geçiyo acuvue oasys de çok yumuşak hissetmiyosun ama gece çıkarmadan yatınca sabah bi süre rahatsız ediyo gözleri yani gözlükten bıktıysan al derim ama sürekli takma ara ara dinlendir gözlerini
-
konu dışı olacak ama bende almak istiyorum. astigmat var bide bende. ne öneriyorsunuz. biri 2.50 biri 1.75