Linux Mint 9 Çıktı ! Linuxçular/Ubuntucular İndirin !
-
6 Gün sonra Fedora 13 gelmeseydi deneyecektim ama fedora ağır basıyor,bakalım fedora'nın tadı iyi gelmezse bi nane çiğneriz artık :))
-
I lOVE MINT !
mint i seviyorum, windows dan sonra hem gözünüze tanıdık hemde farkı gelen, ubuntu gibi ucuz değil, kde ler gibi çatafatlı değil !
kendi kafasına göre mükemmel bir sürümdür mint.
yeni başlayanlar ve hep kullanacaklar için en iyisi mint, en basiti kendinizi daha güvende ve sağlam hissediyorsunuz.
bu arada soran arkadaş için bir işletim sisteminin direk yasaklı sitelere girmesi için ön tanımlı dns veya proxy sunucusu bağlantısı olması gerekiyor..
ubuntu vb. tüm linuxlarda dns leri değiştirerek istediğin siteye girebilirsin önceden dns yazmak bir işe yaramaz zaten.
(ubuntu paket üreticisi ile kendi ubuntunu yaparsan ona öyle ayarlayabilirsin sanırım)
ORGI

KDE
-
sRcN bunu yazdı:
-----------------------------
örnek vermek gerekirse filezilla açık upload yapıyorum, jdownloaderım dan hotfileden dosya cekiyorum bunun yanında firefox ile surf yapmaya çalıştıgımda bir mouse tıkının işlemi yaklasık 20 saniye kadar suruyor ilk kurudugumda inanılmaz hızlı oldugunu görüp sevinmiştim ancak 2 gün bile sürmeden fiyasko cıktı :(
-----------------------------filezilla'yı firefoxa entegreli olarak bende kullanıyorum hiçbir sorun yok. jdownloader yerine freerapid kullanıyorum epeyden çalıştırmadım ama hotfileden de dosya indiriyor diye biliyorum. son olarak kurulum esnasında takas alanı ayırdın mı ? takas alanı ayırmadıysan yada bunu düzgün yapmadıysan yavaş çalışır.
-
Esconda bunu yazdı:
Ben bir grafiker olarak mac kullanmıyorum ama linuxte kullanmıyorum.Windowstanda kurtulmak istiyorum.Linuxçular hız haricinde Linux a geçmem için 5,10 tane sebep sayabilirler mi?
-----------------------------Buyur hocam.

Virüsleri unutun.

Sisteminiz kararsız mı?

Linux bilgisayarınızı korur.

İşletim sisteminize 300$ ödemeyin.

Özgürlük için!

Sistemi kurduktan sonra neden daha fazla araç kurasınız ki?

Sürücüleri unutun.

Yazılımınızı tek tıkla güncelleyin.

Neden bedavaya yazılım alabiliyorken yasadışı kopyalayalım?

Yeni bir yazılım mı gerekli? Her yeri aramanıza gerek yok. Linux onu ayağınıza getirir

Masaüstlerinde yeni çağa atlayın.

Dijital hayatınızda parçalanmalar mı var?

Masaüstünüzün nasıl olması gerektiğini siz seçin.

Windows'unuz neden gün geçtikçe yavaşlar?

Çevre için de bir şeyler yapın.

Yazılımda kapalı kapılara hayır!

Ücretsiz ve sınırsız desteğin keyfini çıkarın.

Çok fazla mı pencere var? Çoklu masaüstü kullanın.

Hataların düzelmesi için yıllarca beklemeyin, bildirin ve takip edin.

Bilgisayarınızı sürekli baştan başlatmaktan sıkıldınız mı?

Eski bilgisayarınız ikinci baharını yaşasın.

Yüzlerce oyunu ücretsiz oynayın.

Kendi ülkenize ve diğer ülkelere yardım edin.

MSN, AIM, ICQ veya Jabber' a tek bir yazılımla bağlanın.

Mükemmel bir müzik çalıcınız olsun.

Havadan sudan haberiniz olsun.
(şimdilik) Windows'a bağlı kalmanızı gerektirecek birkaç konu
Tamam, bilgisayarıma Linux kurmak istiyorum! Şimdi ne yapmalıyım?
-
Mint başlangıçta süperdir tek kelimeyler
-
Esconda bunu yazdı:
Ben bir grafiker olarak mac kullanmıyorum ama linuxte kullanmıyorum.Windowstanda kurtulmak istiyorum.Linuxçular hız haricinde Linux a geçmem için 5,10 tane sebep sayabilirler mi?
-----------------------------cevaplar burada kardeş :
-
balik_ bunu yazdı:
Esconda bunu yazdı:
http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php
-----------------------------E hoca en önemli grafik programlarını linux çalıştırmıyor.Kısaca linux tasarımcılara yarar sağlamıyor demektir.
-
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------balik_ bunu yazdı:
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------E hoca en önemli grafik programlarını linux çalıştırmıyor.Kısaca linux tasarımcılara yarar sağlamıyor demektir.
gimp benim grafik ihtiyacimi karsiliyor, duyduguma gore ubuntu gimp yerine baska bir grafik programini varsayilan resim duzenleme programi olarak secmis. linuxta isini gorecek grafik programlari birkac tane vardir diye dusunuyorum. bunun haricinde wine ile photoshop vs. calistirilabiliyorsa photoshopta olabilir. linuxta photoshop alternatifleri de var hocam. -
Esconda bunu yazdı:
balik_ bunu yazdı:
Esconda bunu yazdı:
-----------------------------pardus un grafik tasarımları logo vs vs mac de yapıldını duymustum :W
-
kady bunu yazdı:
sRcN bunu yazdı:
ubuntuda da DNS değişimi yapılabiliyor.
-----------------------------yok dns degıstırmeden vs dırek
olmaz dıye ısrar edıyorum fakat linux bu
-----------------------------Bunun cevabını öğrenmek sana ne katacak dostum anlamadım? Yasaklı sitelere takılmayan ve senin için en iyi olan DNS'yi kullanmayacak mısın nihayetinde? Ee o zaman bir kereye mahsus 5 saniyeni ayırırsın ayarlarsın :) Yani sen mouse'unu masanın üzerinde hareket etirince ekrandaki imleç hareket ediyor , ona şaşmıyorsun da linux'a ayrı bir dns öntanımlı geliyor , ona mı şaşırıyorsun olmaz diyorsun :)