folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Linux Neden Kitlelere Ulaşamaz (Pcde)

Linux Neden Kitlelere Ulaşamaz (Pcde)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

KrypT bunu yazdı:
    -----------------------------

Neden her şeyi konsolda yapıyorsun abi? Psikopat mısın?

dayatmadan kastım o değil abicim, sitelerde normalde yapılacak işleri konsolda gösteriyorlarda ;

elimdeki 11.04 sürümünü iso dosyasından 11.10 yapmak için konsol haricfi bir yöntem mevcut mu ? cdye çek falna filan uzun iş.

Konsola girip, iso dosyasını yeni cdrom gibi gösterip, odan bağlayıp onu synaptic'e ekleyip ordan yükleyebilirsin mesela.zike zike konsol kullanacaksın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

Neden her şeyi konsolda yapıyorsun abi? Psikopat mısın?

Iyide abi linux ta konsoldan baska ne varki ?

Windows taki exe yok. cift tiklayinca calisan ve kurulum yapan isler yok. isin yoksa cd /tmp/dosya

taz xvyz falan/dosya vs vs.

Linux ticari bir sirket olmadigi surece hic bir zaman win ile boy olcusemez.

Ben windows asigi falan degilim, 4 saat araliksiz kullaninca pc ye restart atmaktan nefret ediyorum, hoperlor resmini saatin oraya yerlestirmek icin bile restart atmaktan nefret ediyorum. Linux ise yillarca acik kalsin banamisin demez. windows 50 tane islem calisirken donup kalirken linux yuzlerce islemi ayni calistirir ve banamisin demez ama windowsun kolayligini hic bir seye degisemem.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi .deb, .rpm gibi paketlerde tke tıkla çalışıyor.Bunun yanında kullanım kolaylığı diyen biri olursa, mac'i kesinlikle kullanmalarını tavsiye ederim.

fakat windows işte.PAzarlama sistemleri harika.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

hocam ev kullanıcılaının linux kullanmasını mı istiyorsun?

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Abi sene 2011, paket yöneticileri canavar gibi distroların. Öyle kendin derlemek zorunda kalacağın şey çok nadir. Hatta normal seviyede bir kullanıcının herhangi bir şey derlemesine hiç gerek kalacağını düşünmüyorum. Gayette bir kere bile konsol açmadan kullanılabilir Linux. Ha sen programcısındır, ne bileyim, içli dışlısındır bu işlerle, o durumda zaten konsol EN BÜYÜK dostun. İyiki var lan böyle bir şey dersin. 

while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fuzulli
    Fuzulli's avatar
    Erkek

Geleceğin Linux olduğu konusunda haklısın. Ücretsiz olmasına rağmen performansı ve esnekliği rakiplerine göre açık ara önde her şekle sokabiliyorsun. Yıllarca açık kalsa dahi aynı performansda çalışabilen bir sistem söz konusu.

Oyun konusunda bir şey söylemek yersiz, çünkü oyunlar windows ve konsollar için geliştiriliyor tabi gelecek olan yeni Playstation linux tabanlı olacağına dair adımlar atan sony sayesinde oyun eksiği giderilir gibime geliyor. Ayrıca linux dağıtımlarında oynaya bileceğiniz 3B çok iyi oyunlar mevcut.

Her nekadar ArcLinux ve Fedora kullansamda şu anda bu yazıyı Ubuntu 11.10 Gnome3.2 'den yazıyorum ve ufak buglar dışında performans konusunda pekde yabana atılır sayılmaz. #Zumsuk eğer ubuntu hakkında ki fikrin Unity den kaynaklı ise anlaya bilirim. Ufak tefek sorunlar olsa da Ubuntu her versiyonda bir az daha iyiye gidiyor. Tabi mevcut sürüm eski sürüme göre boot esnasında 5-7 saniye arası daha geç açılabiliyor.

#Ekleme; Ubuntu 11.10 laptoplar da sarjı fazla hızlı tüketiyor.(2 hafta içerisinde düzeltilecekmiş)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Artık böyle konuları görünce rahatlıkla zumsuk açmıştır diyebiliyorum :D 

Ekol oldun hocam

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

11.10'a gnome-shell yükle, al sana son kullanıcı.

Bence tam süper olmuş.

Her sürümde daha iyisi olamazdı diyorum, ama adamlar yapıyo.

Zaten linuxun çok da kitleye ulaşmasına gerekte yok.

Kullanmak isteyen zaten kullanıyor, işine yarayan, işine yarayanı kullanıyor.

Bundan 4-5 sene önce demiştim, "bir gün herkes bilinçsiz olarak da olsa linux kullanıyor olacak" diye, şimdi bknz android yükseliyor. Daha herkes kullanmıyor :) ama çok yakında başka planlar var.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

linux = zaman kaybı.  (tabi ki son kullanıcı için)

ubuntu 11.10 bende deneyenlerdenim. Sonuç tam bir fiyasko.

Bill amca yapmış kullanın işte. win7 dayayın gitsin.

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

abi ubuntu iyi güzelde gözünüzü seveyim, 10.10 LTS kullanın bi.Yanında hiç.Performansta her türlü yamultur .

Şimdi nedne mi sevmedim ? unity falan değil aslında oda varda ;

- linuxu özgrülüğü için kullanıyorum.
    -> o zaman değiştirin ubuntu 11.10 daki sol tarafta duran paneli, alta alın yada komple yok edin ? Noldu ? gnome özgürlüğü bitti.Fedora bu işi kral şekilde yapmış.Ubuntu tam anlamıyla sıçmış.

- linuxu performansı için kullanıyorum
    -> Bakın bakalım 11.10'a noldu ? işler karıştı.Kırk tane ekran kartı driver veriyor sana.Onlardan birini yükleyeceksin ki oda doğru olursa işler tıkır.Betasından alışkın olduğum kadarıyla bendeki yavaşlığın ekran kartından olduğunu snaıyorum.Önerileni yükledim ondan böyle.Diğerlerinden birini yüklersem sanırım düzelecektir.Ama denemek istemiyorum.

Bunun dışında evet paketleri kral, mac os ve windowsun eline verecek şekilde.O konuda hiç bir sıkıntı yok.Fakat sorun şu : kitlelere ulaşması.Benim derdim bu.Millet diyor ki linux'u hava atmak için mi kullanıyorsun.Ne alaka ??? He adamın gözünde haklı.ADam sabahtan akşama kadar wow kasan mongol herifin teki (wowcular alınmasın o arkadaş için konşuyorum).Beni anlayamaz bu herif.

Fakat oyun büyük eksik linuxta.Bİtmedi gitti o dert.PlayonLinux, cedega vs.. uğraşıyorsun iyi güzel de hala sorun abi.half life'a bak.Opengl ile yazıldı zikiyor.Bi cod falan neden böyle değil ?

Linux, telefonlarda, tabletlerde, daha çıkmayan ama çıkacak x cihazlarda, ciscolarda, orda burda tamamdır.FAkat kişisel bilgisayarlarda sıkıntı.

---

diyeceksiniz ki, herkes kullanmasın zaten.Blen kullansın.

Öyle değil işte.

performans şu bu diyen arkadaşlar yukardakileri neden kullanmıyor ?

freebsd'dir.Linux'un eline bir çok konuda verir.Neden linux kullanıyorsunuz ?

Paket desteği, destek ve son kullanıcı için daha kral olması değil mi ? Aksi takdirde unix kullanabilirsiniz.

Tamam işte, madem linux destek, kolaylık, paketlerin kombine olması ve kullanıcı için kolay, basit, anlaşılır olması için bu yoldaysa düzeltsin kendini.

--

Linux derken burda linuxtan çok gnome3 lü ubuntu 'yu bahsettiğimi vurgulamak isterim.Derdim ubuntunun gnome3 kullanımı ile.Bu kategoride en geniş kitlelere dağılan ubuntu.ubuntu da gnome versiyonu ile yayıldı.O yüzden eleştiriyorum.Yopksa bir çok sağlam dağıtım mevcuttur.

Özgürlüğümü elimden aldı (panel konusunda), tasarımı iç karartıcı ve berbat (mac os a göre) performansı eski , hele hele 2 sürüm öncesine göre berbat.

Sen naptın ubuntu ?? istediğin kadar unity, ubuntu one de.Sıçmışsın resmen.Linux kategorisinin en iddalı ismi bunu mu yapacak yani ? o zaman linux dünyasının vay haline. 

Toplam Hit: 5501 Toplam Mesaj: 37