Linux Neden Kitlelere Ulaşamaz (Pcde)
-
sniperscope bunu yazdı:
-----------------------------
isin yoksa cd /tmp/dosya
-----------------------------işte bu nedenden dolayı kullanmıyorum.
-
zumsuk bunu yazdı:
KrypT bunu yazdı:
Neden her şeyi konsolda yapıyorsun abi? Psikopat mısın?
-----------------------------dayatmadan kastım o değil abicim, sitelerde normalde yapılacak işleri konsolda gösteriyorlarda ;
elimdeki 11.04 sürümünü iso dosyasından 11.10 yapmak için konsol haricfi bir yöntem mevcut mu ? cdye çek falna filan uzun iş.
Konsola girip, iso dosyasını yeni cdrom gibi gösterip, odan bağlayıp onu synaptic'e ekleyip ordan yükleyebilirsin mesela.zike zike konsol kullanacaksın.
-----------------------------dostum kendi ağzınla söylüyorsun bak. Adam bilgisayar özürlü, "soliter aç baaa mayın tarlası aç, bumu tıklıyo" diyen adam, gidip konsol mu kullanacak. Windows kullanıcı arayüzünden kazanıyor ve yıllarden beri alışkanlık. Linux yüksek zümre kullanır, işi bilişim olan adam kullanır, onun dışında sadece mouse'un tuşları ve entera basmayı bilen adam kullanamaz. UI işte. Adam performansamı bakıyor. Gitsen sigorta acentasına, ömrü LKS de geçmiş, desen "kardeşim bak win kullanıyon ama şişme yapıyor belli bir süreden sonra bellek doluyor, linuxta bu yok" desen "LKS çalışıyormu?, enter tuşu varmı ?" diyecek. neredeyse %50 hala ie kullanıyor, alışmış kudurmuştan beterdir. Adam akıllı bir UI mac te var o kernele sahip, mac almak içinde armatör olmak lazım amk. O yüzden win.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------dostum kendi ağzınla söylüyorsun bak. Adam bilgisayar özürlü, "soliter aç baaa mayın tarlası aç, bumu tıklıyo" diyen adam, gidip konsol mu kullanacak. Windows kullanıcı arayüzünden kazanıyor ve yıllarden beri alışkanlık. Linux yüksek zümre kullanır, işi bilişim olan adam kullanır, onun dışında sadece mouse'un tuşları ve entera basmayı bilen adam kullanamaz. UI işte. Adam performansamı bakıyor. Gitsen sigorta acentasına, ömrü LKS de geçmiş, desen "kardeşim bak win kullanıyon ama şişme yapıyor belli bir süreden sonra bellek doluyor, linuxta bu yok" desen "LKS çalışıyormu?, enter tuşu varmı ?" diyecek. neredeyse %50 hala ie kullanıyor, alışmış kudurmuştan beterdir. Adam akıllı bir UI mac te var o kernele sahip, mac almak içinde armatör olmak lazım amk. O yüzden win.
tamam abi bende onu diyorum :) , son kullanıcıya hitap etmesi lazım, düzelsin artık ..yani elinde ferrari alt yapısı var, sadece şahin gibi göründüğünden dolayı insanlar kullanmak istemiyor.Google chrome tarayıcısına nasıl reklam yaptıysa, red hat, google vs.. vs.. bir araya gelsinler reklamlar yapsınlar.İnsanları çeksinler.
E nereye çekecekler ??? Adam gibi masaüstü yok.Kde desen uçmuş gitmiş.Kullanıcılara basit iş yapmaları lazım.Kullanıcıları çekerlerse şirketler gelir.Tabi google, apple gibi şirketlerde ; şirketleri unix/linux tabanına çekmeye çalışacak.
Mac os dolayısıyla unix için oyun yazsınlar, linux çepte.Linux çepteyse tamamdır.
--
Problem şu : yeterince basit değil.
-
Fanatizmin her türlüsü kötüdür :) tamamen tercih meselesi evet windowsun arayüzü vs kolaydır evet ama ne için kullandığınada bağlı bu kadar abartmaya gerek yok örneğin benim annem sadece internet facebook için kullanıyor ve ubuntu mint ve backtrack te yaptığım testlerde gördüm ki hepsindende çok rahat bağlanabildi :)
-
Windows kullanıcılarının komut yazmalarına gerek yoktur.Paket ve büro programlarını kullanmayı öğrenmek yetiyor.. Kullanışlıdır ve yormaz.. Asıl soru çok daha basit olmalıdır bence dostlar.. Windows varken, heleki Windows 7 gibi harika birşey varken neden linux kullansın ki millet ?
@mod: düzenleme : http://www.tahribat.com/Uyulmasi-Gereken-Kurallar/Yeni-Konu-Ve-Mesaj-2/Kural-106
-
CyberAngel bunu yazdı:
Windows kullanıcılarının komut yazmalarına gerek yoktur.Paket ve büro programlarını kullanmayı öğrenmek yetiyor.. Kullanışlıdır ve yormaz.. Asıl soru çok daha basit olmalıdır bence dostlar.. Windows varken, heleki Windows 7 gibi harika birşey varken neden linux kullansın ki millet ?
-----------------------------hocam neden linux konusu için
Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
altında yüzlerce konu açıldı.İStersen özelden tekrar tekrar anlatırım.Harikalık genel olarak baktığında görecelidir.
-
Linux'un kullanıcılara ulaşamamasının ana sebebi grafik. Geçenlerde haberi çıktı okuyanlar vardır. Amerikadaki bir hava üssünde insansız hava araçlarını kontrol eden terminallere virüs bulaşmış, hepsine format atmışlar. Adamlar 11 milyar dolarlık sistemde mecburen windows kullanıyor. Flash belleklerde gezen solucan bulaşmış. Daha önce başka birimlerde birçok kez benzer sorunlarla karşılaşmışlar.
-
Evet, DirectX 11'in nimetlerinden faydalanamadığı için oluyor bunlar hep.
-
zumsuk bunu yazdı:
CyberAngel bunu yazdı:
-----------------------------hocam neden linux konusu için
Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
altında yüzlerce konu açıldı.İStersen özelden tekrar tekrar anlatırım.Harikalık genel olarak baktığında görecelidir.
-----------------------------Hocam ben bu konuları çok okudum.Windowscular hiçbir zaman gel windows'a demez.. Ama linuxçülerin bir derdi varmış gibi gel linux'e derler.. Sen bu konuyu neden windows, neden linux a getirmemezi istememişsin ama bunu söyleyen sensin.Kitlelere ulaştığı için değil Windows kullanışlı ve kolay olduğu için tercih edilir.Tek bir komut bile bilmeden windows kullanıcısı olunabildiği için windows her zaman ezici farkla tercih edilir.Şimdilerde kurulumunu bile küçük bir çocuk rahatlıkla yapabilir.
Linux özgürlükse, windows nedir ? :) Eskiden linux bedava diye millete kakalamaya çalıştılar.Hayatım boyunca ne bu sisteme nede bu sistemi destekleyen paket programlara tek kuruş para vermemişim..Benim gibi para vermeyen milyonlarca insan da emin ol vardır.Yani lafı uzatmayım siz konunuzu tartışın ama windows ziker hacı :))
@mod: düzenleme : http://www.tahribat.com/Uyulmasi-Gereken-Kurallar/Yeni-Konu-Ve-Mesaj-2/Kural-106
-
KrypT bunu yazdı:
Neden her şeyi konsolda yapıyorsun abi? Psikopat mısın?