Linux Ubuntu Kurulum..
-
s.a. tbt gençlik...
bu ubuntu şeysini bizim arkadaş saolsun getirdi de kurulum falan filan nası oluyo bunun yardımcı olabilirmisiniz??
tşk.ler -
ubuntu kaç son versiyonsa (6) taktıgın zaman live cd olarak çalışıcak bir masaüstü acılıcak orda intstall ubuntu var ona tıklıcaksın sonra dosya sistemini ve harddiskte yüklenicek alanı seciceksin... ve o yüklerken sen internete girebilirsin oyun felan oynıyabilirsin.... o kursun...
not:Linux kurmadan önce hd 2 ye böl ve bir parcasını ext2 yada ext3 olarak formatla -
bence live cd kullan ben taktım tahribata girdim hiç bi ayar istemedi :)
-
ama adam gibi kullanmak istiyorsan sistemine kurman şart
-
version 6.06 LTS
tşk.ler -
türkçe yi seçersen okuyarak kolay bi kurulum yapabilirsin
çok fazla detay war bu bu bu diyerek anlatmam zor o sebepten
ama kolay
hatta kolay gelsin -
Hardisk bölümlemeni düzgün yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca kurulumda windows'tan kalma alışkanlıklarından biri olan next next next finish olayını yapma. Ben ubuntu kurarken az kalsın pardus yüklü olan ve bir çok projemin olduğu bölümü siliyordum. Ubuntu installer oraya kurmak istedi default olarak oraya kuruyordu. Diyeceğim bölümlemeni dikkatli yap..
-
selam herkese
ben şu anda ubuntu kurmaya çalışıyorum fakat yüzde 51 donup kalıyo. ikinci kez oldu. aynı versiyon. her bişeyi ayarladım ama olmuyo. kurulurken bi ara swap bölümü yap demişti onu yamadım bi tek o yüzden olabilir mi? -
swamp takas alanıdır ve ram gibi kullanılır Temp gibi dosyalar orda performans sebebiyle tutulur....çogunlukla linuxta hangi dosyanın %kaçta yüklendigini yazan bir secenek olur ESC felan tuşundadır bak bakalım hata ordamı birde biraz daha fazla bekle bazen çok kritik dosyaların yüklenmesi için daha çok zaman geçmesi lazım
-
yüzde 51 e gelince bir tek mouse çalışıyo. cd ve harddisk duruyo. ayrıca hiçbir yere tıklayamıyorum. ram yetersiz kaldığından mı olur. bi de hep yüzde 51 de oluyo.
-
sanmam ama bir swamp alanıda oluşturup dene istersen
Toplam Hit: 4033 Toplam Mesaj: 19