MAC Devri Bitiyor Mu ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo
    DarkSkull bunu yazdı

    Şimdi mac olduğu için windows makineden çok daha fazla para verdin. Aynı donanımda windows daha yavaş çalışacak buraya kadar tamamız. Atıyorum sırf apple olduğu için aynı donanıma 20 bin TL fazla verdin. O para yazılıma gitti. O parayı windows makinenin donanımına verseydin aynı hızda çalışmayacak mıydı? Bence daha da hızlı çalışabilirdi.

    Şu siktiğimin apple'ının nokia gibi piyasadan silindiği günleri görsem oğlumu uzaya göndermiş kadar mutlu olurum. Hayatımın en büyük kutlamasını yapacağım. A.k iphone'u, a.k apple'ı. Yapacakları telefona sokayım.

    Yok bro, çalışmıyor. Asıl olay şu ki, burada kullanılan algoritmalari donanim seviyesinde karsilayan modulleri sisteme dahil etmişler. Bu yüzden bu performans farkini hemde kablosuz (elektriğe bağlı kalmadan) alabiliyorsun. 

    Qualcomm tabanli makineler ciksin emin olun ilk alanlardan birisi olacağım. Windows da kullanıyorum elbette ama apple ekosisteminin içnde getirdiği performans şuan gerçekten cok güzel. Hee apple ekmeğini yaklasik 3 senedir yiyor. yemekte. daha bi 3-4 sene yer. Donanım yetişse bile windows'un buna erişmesi windows 12'inin cikmasi buglarin kapanmasi vs derken x86 veya x64 yapilarinin ARM'da calismasi için emilasyon mimarilerinin oluşturulmasi derken bi 4 yil 5 yil daha apple kral kalir. sonrasinda yine eşitlenecektir.

     


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    :D:D 

     üniversite hayatım ubuntu ile geçti, doktorada bilgisayar değiştireceğimde yine "bo donononmo bo poro vörrlör mö çorpo toşo soldo" felan diyodum ama M2 işlemciyi denemek için çektim aldım 20 kağıda. Aynı dönemde o paralara bilgisayar alan arkadaşlar 2. senesinde  ısınma problemi yaşayıpyedek parça bulamıyorlar, 2 sene sonra satarken o sıfır findows sadece yeni nesil işlemci güncellemesiyle 45 ediyor ama seninkini 25 e alan yok.

    sordun mu içinde uçak motoru gibi ekran kartı i7 var ama benim bilgisayarım daha atik.

    arkada adobe İ açık 80 tane sekmem açık ama aklıma gelen bir makaleyi bulmam için içinde geçen tek bir kelimeyi hatırlamam ve space tuşuna basmam yetiyor, saniyesinde bütün dosyaları ve içini tarayıp, adı sanı olmayan o dosyayı bulup karşıma getirip yine bir space e basmamla sanki zaten açıkmışcasına dosyayı görüntüleyebiliyorum. 

    Şahsen benim verimliliğim 10 kat arttı bu merete geçtikten sonra, bir bilgisayar daha lazımdı ve eski bilgisayarlarımı satıp gidip 2015 macpro aldım 4.500 e bir kaç sene önce, şimdi bakıyorum benim bilgisayarlarn  yine 3-4 civarı(satılırsa) ama diğer aldığım pro 10 dan başlıyor, neden? çünkü hala stabil, hala katır gibi ve daha önemlisi Allah korusun başına bişey gelse bile tuşunun altındaki kemik parçasından ekranın arkasındaki yapıştırıcıya kadar bakkalda bile bulabiliyosun. 10 yaşında bilgisayarda retina ekran var renk diyagramı bilmemnerelerde ama fotoşok açmadıktan sonra fan bile çalıştırmıyor. Halbuki içinde i5 var. Bu bir ekosistem artık.

    Donanımların uyumluluğuna hiç girmiyorum bile her başlıkta söylüyorum, altında 2000 beygir bi motor olsa bile onu tanka takmayıpta önden çekiçli bi arabaya taktığında hiç bir anlam ifade etmiyor, evet bu bilgisayarda 200 beygir bir motor var ama mersedes gibi sürüş konforu ve yol tutuşu ve kalitesi sunuyor.

    Asusu monsterı da gördük İ7 İ9 işlemci 3080 ekran kartı koyup sonra biosdan voltaj kısıyorlar insanlar da sanıyorki o donanımı kullanabiliyorlar, bunlar hep pazarlama numarası.

    Applın en dandik kısmı, arada çıkarttıkları ve hiç bir yenilik olmadığı halde araya sokuşturdukları modeller. 

    onun haricinde ben base model kullanarak bunları söylüyorum. extrem bir kullanıcı değilseniz ki inanın olsanız bilirdiniz, hayatını sanal dünyada geçiren  bir oyun manyağı da değilseniz, bence bilgisayar kullanıcılarının %95 i için biçilmiş kaftan.


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2015
    Erkek

    iphone 7 kullanıyorum. kaç sene geçti bilmiyorum üstünden. inanırmısınız bikez pil değiştirdim. ekran koruyucuymus kılıfmış hiç kullanmadım. (belki ilk zamanlar adettendir diyip 1 2 ay kullanmış olabilirim okadar eski tarih düşünün. ) arada bi instaya bakıyorum tiktok video falan. whatsapp. günlük aramalar okadar. hakkını verdi mi bence verdi. yeni telefon aldığımda muhtemelen kutusuna koyacağım ve ani durumlarda kurtarıcı olarak kullanacağim günü bekleyeceğim. telefonu hardcore kullanmadığım için işimi görüyormu görüyor. hala destek zamanının son demlerini yaşıyorum sanırım. eğer telefon almazsam muhtemelen whatsapp ın calıştığı güne kadar devam edebilirim o derece.. telefon alırsam muhtemelen iphone x falan alırım diye düşünüyorum ki bu kiminiz için artk eskidir bile.

    bu noktada hala samsung s5 dedem ve samsung s3mini kullanan babannem hariç benle bu süre için yarışan androidli kimse yok çevremde.

    evde mutfakta duran en az on senelik minik bi macbook var.. yemek yerken maildir filmdir haberlerdir vs kullanıyorum.. beyaz ve inanırmısınız sararma hiç olmadı. ilk aldğım günden beri görseli aynı.. modeli ne hangi ios sürümünde bilmiyorum ama işimi görüyor mu görüyor. sadece bikez batarya değişti okadar. muhtemelen internet tarayıcısının çalıştığı güne kadar mutfakta durmaya devam edecek.. kaldı ki 10 sene ye göre inanılmaz stabil çalışıyor. iş için zorunluluktan kullandığım windows pcm malesef var. zorunlu olmasam mac kullanırdımda o kesin.

    şimdi programdır vs falan hardcore kullanmadığım için paranın hakkını coktan verdiler ve üstüne bana zaman kazandırdılar. bana tek eksi yanı eskiden daha kolay alabiliyoken 10 sene sonra bi mac almak fiyat olarak cok koyacak o kesin :) 

    yani win mi mac mi konusu benim için öyle dostlar :) bence mac ve iphone hala bu paraları vereni hala üzmeyecektir. gelecekte fiyat/ihtiyac oranını nasıl değişir bilemem.. 


    Evrim içi mürit..laugh is live..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Nisan/2009
    Erkek

    Bilgisayarda;

    - Mackbook Pro m1

    - Laptop Lenovo Windows. 11. Nesil İ5

    - Masaüstü Ryzen 5 3500x

     

    Telefonda;

    - Bir çok Android cihaz kullanımı ve günümüzde Omix x600

    - İphone 7, 7plus kullanmış ve gününümüzde İphone 11 128 

     

    Kullanıcısı olarak düşüncelerim;

     

    - Ekonomik olarak apple hiçbir zaman zarar ettirmez. Alırken yüksek fiyat ödersiniz ama satarken aldığınızın üzerinde bir paraya satarsınız. 

    - Macbook tarafında ise oyun çeşitliliğiniz yoktur, ama profesyonel anlamda yazılımcıysanız tam bir performans canavarıdır. Pil dayanıklılığı başlı başına bir hayranlık yaratıyor. 

    - Telefon tarafında ise bir iphone cihazı yıllarca kasmadan donmadan kullanabilirsniz. YIllar sonra bataryası ölür, onuda internetten alıp basit bir şekilde 10dk da kendiniz bile değiştirebilirsiniz. Tamiri vs çok basit.

     

    Ben ilk 2016'da iphone 7 ile apple ekosistemine girdim, sonrasında airpods 2. nesil aldım 4 yıl sonunda bataryası öldü daha yeni gittim airpods 3. nesil aldım, aldıktan 1 hafta sonra zam geldi iyi ki almışım. 

    İşin özü: Gamer değilseniz, gündelik kullanmaya , tasarım yazılım yapmaya macbbok alıp , yeni model çıkınca eskiyi satıp yenisini alma yolu ile ilerlemek en mantıklısı. Zira aldığınız windows cihazlar 2 3 yıla çöp oluyor.

     

    Ama hala şuna şaşırıyorum, kulağımda airpods takılıyken, telefonu elime alıyorum şak telefona bağlanıyor, telefonu yana koyuyorum pc yi kucağıma alıyorum şak pc ye bağlanıyor. hangi cihazı kullandığımı anlayıp otomatik geçiş yapıyor çok manyak bi ekosistem..


    Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    guru
    guru's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

     

    simdi mac i bitiren arkadasa sesleniyorum,

    bu cihazlardan birisi i5 rx5600xt masaustu,

    digeri ise, mac mini m2 pro,

    ikisi de idle  da 

    enerji tuketimlerini atiyorum

    i5:

    m2 pro:


    ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek

    :D

     

    aminakodumun en kadar fakiri var konuda 



    :D


    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Mac denen çöpün bugünlere gelmesinin sebebi Microsoftun intelle yaptığı 15 senelik sözleşme sebebiyle arm'a geç giriş yapması. 

    Arm üzerinde çalışan windows en az mac kadar hızlı.

    Ve 2024 de bu arm laptoplar piyasaya girer ve windows 12 adam gibi bişey olursa bir anda maci bitirir diye düşünüyorum.

    Tabi koyunları yolundan dödnürmek birkaç sene alır yada çoğu belki ölene kadar kullanırlar ama zaten onları teknik sebeplerle geçiremezsiniz. havalı reklamlar falan yapılması lazım onlar için.


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    3-4 sene kullandım ama bi türlü ısınamadım..


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek
    abdullahazad bunu yazdı

    bir yanda donanım ve yazılım uyumlulugu aynı firma tarafından gelisitirilen mac ve mac os

    bir yanda onlarca farklı donanıma ve bu farklı donanımlarla olusturulan konfigurasyona maximum seviyede destek ve stabilite saglamaya calisan GARİBAN WİNDOWS.

    ulan alçaklar hepiniz windows'cu degil miydiniz?

    parayı bulan mac'ci oldu.

    yalniz degilsin bill gates baba. biz evladina sahip cikmaya devam ediyoruz.

            -macbook pro 2015'te windows 10 pro kullanan bir sistem yöneticisi.

    Ulan ne güzel özetlemişsin be hay ağzını öpeyim 


    Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    DarkSkull bunu yazdı
    Megalados bunu yazdı

    Yılların windows'çusuyumdum son 1 aydır Mac'e geçtim diye mi devri bitiyor vay mk. Denizi kuruturum ben bu şansla.. 

    Photoshop Premiere çok hızlı evet. (Çok önemli) 

    Sistem çok hızlı açlılıyor kapanıyor falan. 

    Açılırken sağ alt köşeye bir sürü şey gelmiyor. Kim ne kadar yiyor bakmıyorum.

    Fotoğrafları videoları bir tuşla önizleme yapıyorum pratik hızlı. Pencereler arası tek tuşla hızlı geçiş çok iyi.

    Herşey masaüstünde ama öyle D arşiv falan yapasım gelmiyor zaten arşivcilikte kalmadı. 

    Virüs falanda yok sanırım hiç böyle programlara gerek yok. 

    Oyuncu değilim ama oyun yok diye garip geliyor. zero hour, age of oynuyordum ne güzel, artık agar.io oynuyorum :) Niye oyun çıkmıyor bu siteme anlamadım.. 

    Stabil ve sorunsuz abicim bu net. 

    Seside çok yüksek çıkıyor kusur bulamıyorum yinede çok sevemedim.. 

    K2KB2-BDBGV-KP686-D8T7X-HDMQ8 ( win xp key ezbere yazdım :) 

    Beynime bu şifreyi kazıtan kronik sorunlarıyla gelen sistemdi Windows yinede sorunlarıyla sevmişiz demek ki. 

    Şimdi mac olduğu için windows makineden çok daha fazla para verdin. Aynı donanımda windows daha yavaş çalışacak buraya kadar tamamız. Atıyorum sırf apple olduğu için aynı donanıma 20 bin TL fazla verdin. O para yazılıma gitti. O parayı windows makinenin donanımına verseydin aynı hızda çalışmayacak mıydı? Bence daha da hızlı çalışabilirdi.

    Şu siktiğimin apple'ının nokia gibi piyasadan silindiği günleri görsem oğlumu uzaya göndermiş kadar mutlu olurum. Hayatımın en büyük kutlamasını yapacağım. A.k iphone'u, a.k apple'ı. Yapacakları telefona sokayım.

    arm a geçtiğinden beri fiyat performans olarak macler daha iyi genelde.

    aynı fiyattaki pc yi ezip geçiyolar.

    bi mac studio performansını veren pc topla bak ne kadar tutacak


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.