Mac Os İşletim Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

mac os candır. xcode kraldır.

[22817//kaanabak]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smnz
    smnz's avatar
    Erkek

peki hocalarım abilerim ben kurdum diyelim mac os'u peki windowstaki programları (office, proteus, photoshop, dreamweaver gibi) çalıştırabilirmiyim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

hocam o dediğin benim zmnımda da vardı ama bilmiyom ben 3farklıcihazda denedimdi olmamışdı, sebebi ise apple ın kendi cihazlarında anakart üzerinede özel bi chip vasıtasıyla bios üzerinden işletim sistemi kontrolü yaptırıordu ve macos işletim sistemi sadece o cihipin olduğu kartlarda yani apple cihazlarında yükleniyordu geliştiriciler o nu sanal bir boot loder yardımıyla sanal bios yaparak geçiyorlardı ama buda birçok cihazda sıkıntı yaratıyodu yüklenemiyodu oyüzden çözüm olarak tüm işletim sistemini markalara ve donanımlara göre tekrardan güncellerdiler içinde değişikliklerer yaptılar bu günkü ismi onlar iatkos vs türevleri olarak isimlendirildi ama senin düşündüğüngibi bi boot loader la işlem çok çabuk çözülmüyo sorunlar, en azından benim denediğim 3 cahiz için böyle ki ozmnlar ben yabancı sitelerte osx86 gibi sitelerde bu konuları tarışıp bizzat kendi donaımsürücülerimi fln yapmışlığım var sonuç olarak kurduğum sistem gene ihtiyacımı görmemişti.. o yüzden baştan diyorum tüm bu zhmetlerle uğraşmak istemiyorsa tek derdi tabil bi işletim sistemi kafama göre istediğim gibi kullanmak istediğim bi bilgisayar istiyorum diyorsa arakadaş ozmn benim tecrübemden faydalana bilir ve direk olarak hiç yokdan 2. el de olsa bir 2010-2011 model macbook pro alamsı tüm bunlardan daha iyidürü çünkü ozmnlara ben bu işletim sitemini kurmak için ekran kartımı wifi adaptörümü fln da değiştirmiştim.. bilgisayarsız kaldığım için uğraştım uykusuz gecelerde cabası... sen düşün hocam gene ben baştan söyleyim tecrübem böyle :/

edit:yazım hatalarından dolayı kusura bakma aklıma geldiği gibi yazdım direk.

EdepsizPenguen tarafından 24/Nis/13 12:52 tarihinde düzenlenmiştir

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

hocam o dediğin benim zmnımda da vardı ama bilmiyom ben 3farklıcihazda denedimdi olmamışdı, sebebi ise apple ın kendi cihazlarında anakart üzerinede özel bi chip vasıtasıyla bios üzerinden işletim sistemi kontrolü yaptırıordu ve macos işletim sistemi sadece o cihipin olduğu kartlarda yani apple cihazlarında yükleniyordu geliştiriciler o nu sanal bir boot loder yardımıyla sanal bios yaparak geçiyorlardı ama buda birçok cihazda sıkıntı yaratıyodu yüklenemiyodu oyüzden çözüm olarak tüm işletim sistemini markalara ve donanımlara göre tekrardan güncellerdiler içinde değişikliklerer yaptılar bu günkü ismi onlar iatkos vs türevleri olarak isimlendirildi ama senin düşündüğüngibi bi boot loader la işlem çok çabuk çözülmüyo sorunlar, en azından benim denediğim 3 cahiz için böyle ki ozmnlar ben yabancı sitelerte osx86 gibi sitelerde bu konuları tarışıp bizzat kendi donaımsürücülerimi fln yapmışlığım var sonuç olarak kurduğum sistem gene ihtiyacımı görmemişti.. o yüzden baştan diyorum tüm bu zhmetlerle uğraşmak istemiyorsa tek derdi tabil bi işletim sistemi kafama göre istediğim gibi kullanmak istediğim bi bilgisayar istiyorum diyorsa arakadaş ozmn benim tecrübemden faydalana bilir ve direk olarak hiç yokdan 2. el de olsa bir 2010-2011 model macbook pro alamsı tüm bunlardan daha iyidürü çünkü ozmnlara ben bu işletim sitemini kurmak için ekran kartımı wifi adaptörümü fln da değiştirmiştim.. bilgisayarsız kaldığım için uğraştım uykusuz gecelerde cabası... sen düşün hocam gene ben baştan söyleyim tecrübem böyle :/

edit:yazım hatalarından dolayı kusura bakma aklıma geldiği gibi yazdım direk.

ok hacı birşey demiyom kendi yolunuzdan gidin

http://www.youtube.com/watch?v=iLiCipkr1yc

amd ye bok atan olmuş yukarda amd yede kuruluo hoca rahat ol...

AllahinOglu tarafından 24/Nis/13 12:56 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

proteus u bilmede diğerleri için macos sürümleri var mühendislik programlarını çoğunu ben sanal bilgisayar kurarak çaılıştıyorum bazende torrentde onun emulatör yardımı ile açlıştırılabilir sürümleri oluyo ama onlarda çok stabil değil sürekli hata veriyoalr o yüzden çok ciddi programalr için sanal bilgisayar kullanıcaksın onun dışında birçok program için macde aynı işlevi gören programalr var ztn

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

neresi kusursuz ? leopard yüklü bilgisayar ne yükseltebiliyor ne de mountian lion için yapılan programlar çalışıyor. bu mudur mükemmellik :/ lion'a kadar sanıyorum daha pencereyi sadece kenardan küçültebiliyodun steve jobs'ın göz boyamaları sadece

Si vis pacem para bellum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Ben şunu anlamıyorum şimdi bu linuxun lisansı bundan tureyen herşeyin open source olmasını gerektirmiyor mu?

Macosx de bir çeşit linux değilmi?

o zaman bunlar nasıl bunu kapali source olarak satabiliyolar kendileri yazmış gibi

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

macos bsd den türeme olduğu için lisansı sebebiyle de kapalı kodlu da olabilir.

apple in bsd tarafına da  katkısı olmuştur. ama kodun hikayesi biraz karışık.

biraz system v biraz bsd + bsd driverları ortaya abidik gubidik bir işletim sistemi çıktı.

filesystemi çok eskidir. ne kadar revize etseler de sıçık. zfs ten biraz ümitlenmiştik ama o da fos çıktı.

microsoft zamanıda mac file sisteminden etkilenmiş ntfs i çıkarmış sonra sıçıp batırmış :) notepad.exe deneme.txt:gizli.txt

ADS den kaynaklı zilyon tane açık vs nin önünü alamamış. boyle de bi geçmişi var ms ile.

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

linux en güncel en hızlı işletim sistemi ancak okadar çok dağıtım birbirinden uzakki 

en büyük desteği alan ubuntu da unity ile sıctı bence.

gerçekten bir mac için cihazı almak gerekiyor. yazılım-donanım uyumluluğu başka birşey.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Ben şunu anlamıyorum şimdi bu linuxun lisansı bundan tureyen herşeyin open source olmasını gerektirmiyor mu?

Macosx de bir çeşit linux değilmi?

o zaman bunlar nasıl bunu kapali source olarak satabiliyolar kendileri yazmış gibi

Mac OS unix tabanlı linux de unix tabanlı ancak mac os linux tabanlı olmadığı için kapalı kaynak olabiliyor sanırım. İkisininde ortak paydası var sadece.

http://images.appleinsider.com/osxserver101409-1.png

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 3195 Toplam Mesaj: 22