Mac Os İşletim Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smnz
    smnz's avatar
    Erkek

mac os kullanacağım ama nasıldır sistem gereksinimleri nelerdir netbooklara krabilirmiyim bilgisi oaln varsa yardımcı olabilirmi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Mac OS apple tarafından sadece kendileri için kodlanmış bir işletim sistemidir mac haricinde kullanamazsın. Kullanamazsın diyorum ama sistemi hackleyip PC için geliştirilenn sistemler var ama hiç biri stabil ve tam değildir. Hep bir hata verir kilitlenir günlük kullanım için uygun değildir. Hackintos iatkos gibi versiyonları var bi bak onlara ama TAVSİYE ETMİYORUM

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

MacOS görüp görebileceğin en iyi tasarıma ; en kolay kullanıma sahip işletim sistemidir. Unix tecrübesini, Apple garantisiyle getirir.

MacBook, iMac , iPod, iPhone, iPad gibi cihazlarda kullanılır.

15 civarı linux dağıtımı ve 98 'den itibaren bütün windows sürümlerini denemiş biri olmama rağmen ; 1.5 senelik iAtkos yani gönüllülerin geliştirdiği bu yüzden her sistem ve her donanımda çalışmayan versiyonunda ; hayatımın en verimli ve en rahat 1.5 yılını geçirdim.

Yeni bilgisayarım ile uyumsuz çıktığı için, linux dağıtımlarında sıkıntı olduğu için win 8'e döndüm.

-----

Ben 14. seferde çalışanını kurabilmiştim. İntel ve Nvidia kullanıyorsan ;

http://tahribat.com/Forum-Iatkos-Kuruyoruz-153693/

Deneyebilirsin. 50 GB'lık resim ve video ile dolu olan dosyayı ; windows ve linuxtan kat kat performansla (üstelik eski bilgisayarımda) açmıştır. Eğer düzgün kurabilirsen, performans konusunda sıkıntı çıkartmaz.

Fakat benim yaşadığım tek sorun, skype ile görüşme yapmak istediğimde, kamerayı açınca ; kernel panic veriyordu (çöküyordu). Yani bazı sürücüler sıkıntı çıkartabilir.

edit:

yeni sürümü vardır ama bir Apple hayranı olarak uzak dur derim. Acayip sorunlu. Kurması bir dert, sürücüleri ayrı bir dert. Bu sefer iAtkos takımı iyi iş çıkartamamış. Kuran ve kullanan insanlar sıkıntı yaşıyor.

http://tahribat.com/Forum-Iatkos-Ml2-Kurulum-Pc-Icin-Mac-Os-Mountain-Lion-173507/

En sorunsuzu L2 idi.

Ayro tarafından 24/Nis/13 00:58 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

keyfe keder kullanıcam diyosan iAtkos kur, zumsuk un konusuda vardı bununla ilgili ben ordan görüp kurduydum.. arada bi açılırken "patladım ben hacı abi" diye uyarı verir bi kapat aç yapınca düzelir. komple çöküp bi daha açılmadığı olmadı bende.  bide her laptopa kurulmaz, parçalarının uyumlu olması lazım , hangi laptoplara / parçalara uyumlu olduğu forumlarda yazar.. 

Ha yok iş için kullanıcam dersen gidicen bidene mac alıcan :) artık mac mini/macbookair/macbookpro/imac/macpro hangisini alacağın sana kalmış :D daha doğrusu cüzdanına kalmış :d

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Abi amd'nin amk bidaha amd alanında ati alan emreninde iki kere amk.

Ne heveslenmiştim amd desteği yok. 

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

apple ın sitesinden bi tane orjinal nac os x sleopard dvdsi satın al sonra internette bi tane düzgün boot loader bul kur geç

iatkos miatkos neymiş ya orjinalini kurmak varken kim çıkarıo bunları amk

herneyse arkadaşlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş yukarda ama sanırım bi boktan haberleri yok hala iatkos yazmışlar dediğimi yap aynı bildiğin orjinal mac os x e sahip olursun paran yoksa...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmetdsn
    ahmetdsn's avatar
    Erkek

bu güne kadar yapılmış en iyi işletim sistem mimarisidir kullanımı rahat ve basit tasarımı enfes sistemi sitabil sıfır hata sıfır virüs tam performans

Elbet bir bildiği var bu çocukların, kolay değil yoksa bu yaşta ölmek...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

bir macbook pro olmadan pek tat vermez yanlız söyleyim o işletim sistemiinin güzelliği donanım ile bütünleşik olması, uyumlu çalşıması, kendimden biliyorum 2 sene önce bende öyle hackintosh kullanmaya çalıştım baktım zorlandığım çok yer oldu bu sene bi macbook pro aldım 10 yılldır bildiğin çöp kullanıyorumuşum, abartmıyorum bir cihaza bir işletim sistemine bir insan bu kadarmı bağlanır, evet ben bağlandım hatta aşık oldum diyebilirim hocam.. gerisini sen düşün ama bi hackintosh ile olmaz o iş bunu iyi bil.. 

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek
    EdepsizPenguen bunu yazdı

bir macbook pro olmadan pek tat vermez yanlız söyleyim o işletim sistemiinin güzelliği donanım ile bütünleşik olması, uyumlu çalşıması, kendimden biliyorum 2 sene önce bende öyle hackintosh kullanmaya çalıştım baktım zorlandığım çok yer oldu bu sene bi macbook pro aldım 10 yılldır bildiğin çöp kullanıyorumuşum, abartmıyorum bir cihaza bir işletim sistemine bir insan bu kadarmı bağlanır, evet ben bağlandım hatta aşık oldum diyebilirim hocam.. gerisini sen düşün ama bi hackintosh ile olmaz o iş bunu iyi bil.. 

hoca boot loader diye birşey var orjinal dvdyi alıon boot loader ile kuruon mac os x i

senin habarın olmadığı belli

adam önce bi intel makinasını kursun denesin severse gider makinalısını alır amk...

Toplam Hit: 3521 Toplam Mesaj: 22