Majör Depresyon Yaşayan-Geçiren?
-
Cicuta-douglasii bunu yazdı:
-----------------------------
Çağın hastalığı valla. Peki durumunuza aileleriniz nasıl bakıyor, onlardan yardım almıyor musunuz, tamamen yalnız mısınız bu durumla?
zaten yalnızlıktan oluyor hep bu tarz hastalıklar : ) -
halen yanıt gelmedi. acaba hangi derecede oluyor hastahaneye yatma durumu. ve psikoterapi falan.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
halen yanıt gelmedi. acaba hangi derecede oluyor hastahaneye yatma durumu. ve psikoterapi falan.
-----------------------------İlaç tedavsini ret etmediğin sürece hastaneye yatma durumu olmaz bence. Ama bi doktoruna danışsan daha iyi.
-
Hocam hastaneye yatma olayı intihar vakalarında oluyor.Güç konusuna gelince anlatılmaz yaşaman lazım zaten bi standardı olacağınıda sanmam kişiden kişiye değişir ama sana şunu söyleyebilirim ki;Beynini daha önce hiç kullanmadığını fark ediyorsun ve kendini tanımaya başlıyorsun işte o zaman ne demek istediğimi ancak anlayabilirsin dilin lisanı yetmez bunu anlatmaya bu ancak gnostik bir şekilde algılanabilir bir bilgidir.
-
Öncelikle büyük geçmiş olsun, Allah tez zamanda acil şifalar versin..
Durum Nikoteen'in dediği gibi kardeş, bir süre kendini sümüklü böcek gibi hissedeceksin, tüm yaşadıkların daim kalacakmış gibi geliyor, algılama ve yorumlama gücünü ve kendine has yeteneklerinin düzeneklerinin kaybolduğunu düşünüyorsun ama kaybetmiyorsun :)
Sadece bir süreliğine hangara çekiyor kendini, daha sağlam çelik gibi zıpkın gibi olması için yeniliyorsun kendini, yenilmiş ama büyümüş bilenmiş ve sivrilmiş yepyeni bir idrak, derin bir yürek ve yoğun bir zeka, Dostoyevski'nin dediği gibi acı ve ızdıraptan geçer..
Ne zaman diyorsun, ben 1-1.5 yıl önce geçirdiğim travmadan yeni yeni kurtulmaya başladım, kurtulmadım henüz, sadece kurtulmaya başladım, delirdiğimi düşündüğüm anlar oldu, şiddetli bi saplantı halinde.. ama ilaç kullanmadım, bir hafta içinde bir kutu atarax kullandım hiç tesir etmedi, bol iştah yaptı sadece, sonra lustral önerdiler ona da hiç bulaşmadım, sadece kendimle ilgilendim 1 sene boyunca, çok az kişiyle çok sınırlı görüştüm çevre olarak, iyi kitap okurdum, tekrar başladım..
Öyle bir çağ öyle bir insanoğlu ki; sadece normal düşünmek, normal hissetmek, normal yaşamak için bütün çabası ...
Geçmiş olsun tekrardan
-
allah razı olsun hocam . ciddi manada delirdiğimi düşündüğüm zamanlar çok oluyo. çevremdede kimse normal olduğumu söylemeyince sıkıntı oluyo. yani en yakın arkadaşlar bile deli olduğumu düşünmüyo değiller. günde 123123123 kere anormalsin kelimesini duyuyorum gına geldi.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
-----------------------------Buluşma yapacağımızda gel sen de la bi de namaz kıl hacı abi.
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
allah razı olsun hocam . ciddi manada delirdiğimi düşündüğüm zamanlar çok oluyo. çevremdede kimse normal olduğumu söylemeyince sıkıntı oluyo. yani en yakın arkadaşlar bile deli olduğumu düşünmüyo değiller. günde 123123123 kere anormalsin kelimesini duyuyorum gına geldi.
takma onu o bana da oluyor, az önce yine oldu mesela, 5dk falan olmadı, oluyo biraz hırpalıyor sonra geçiyo, çıldırcakmışım, delircekmişim, kafayı yicekmişim de bir şey yapacakmısım gibi bi duygu durumu oluyo.Şunu unutma ki yalnız değilsin, bunu hep aklına getir.Ben de öyleyim, kim ne derse desin ipleme, bak ben herkese diyorum rahat rahat.
+ bunu da unutma, bir zamanlar böyle değildik, yine öyle olacağız.Yanlışsam dürt hatta uçan tekme at bana ama konusmaya ihtiyacın olursa burası olur, msn olur yazman yeterli.
-
geçmiş olsun doktor vallaha bendede anormallikler var ama gitmedim hiç pisikiyatriye gidince doktormu soru soruyor işleyiş nedir bilen warmı?
-
İki üç sene önce geçirmiştim.. Lustral kullanıyordum 8-9 ay uyuyamadım, bildiğin uyuyamadım ilaçla bile zar zor uyuyordum .. 10 saniye dalsam büyük bir korkuyla uyanıyordum.. İki üçgün böyle devam edip vücut iflas edince bir iki saat uyuyordum sonra yine aynı ralli...