Makinamı Server Yapmak İstiyorum
-
arkadaşlar evde 2 tane var birincei makina amd 2.80 2. makina p4 2.4 ben amd 2.80 olanı internete bağlayıp server yapmak istiyorum ama şöyle bir server hosting filan satmıcam sadece kendi forum sitemi barındırıcam onu benim makinadan nete sunucam bunu nasıl yaparım ve ayrıca evdeki netim 1024 yeterli olurmu acabaa... yardımlarınızı bekliyorum.....
-
ufak bi forum için yeterli olur, ancak online kullanıcı sayın 50 yi 100 ü bulduğu zaman sorunlar yaşamaya başlarsın.
bi apache kurup ayarlarını yaparsın
-
işte bana detaylı bilgi lazım nasıl kurucam ne yapcam bilmiyorum hic..
-
local hostuna ip ile erişim sağlarsında bende denediydim bi kere şifre istemişti anonim erişime izin verdim fakat gene olmadı :d bende bilgisayarlarımdan birini dosya server i yapıcam rapide son :D 3.0 pentium 512 ram sanal belleği artırılmış bide sürekli diski birleştirince züpper olii :D bağlantıda sınırsız olunca olan telekoma olsun milletimiz nasılsa beklemeye alışık yawaş yawaş çekerler dosyalarını
-
o server olayında her boku yaptımda telekomun bana verdiği ipnin 80 inci portunu modeme deilde pcme bi türlü yönlendiremedim ... yırtındım yırtındım kanlar geldi bi tarafımdan başaramadım ... :Ç
-
yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------
o server olayında her boku yaptımda telekomun bana verdiği ipnin 80 inci portunu modeme deilde pcme bi türlü yönlendiremedim ... yırtındım yırtındım kanlar geldi bi tarafımdan başaramadım ... :Ç
-----------------------------O kadar uğraştın yapamadın da niye yardım istemedin?
Menüden Virtual Server' a tıkla.Karşına TCP - UDP - İnput ve Autput Port seçenekleri çıkacaktır.ip kısmına kendi Server'ının statik IP sini yaz,Input Port ve Autput Port kısımlarına 80 yaz ekle ve modeli restart et,İşte bu kadar,Artık dışarıdan birisi senin modemin ip sini adres satırına yazarsa senin server'ın IIS giriş sayfası açılacaktır.Kal sağlıcakla.(Bu arada güvenlik duvarı var ise 80 portuna always izin vermeyi unutma.)
-
abi kasma boşuna , amelenin dediğii gibi 50-100 ü bulunca canını sıkar, sonra bu işin elektrik kesintisi var, mesela zırt diye gider site, sonraa gece kapamıycaksın mesela makineyi :| yattığın odada kalıcaksa çok ses çıkarır , kendiminkinden biliyorum hele gecenin sessizliği çökünce :|
sanırım bu ilk başta herkesin hayali :D ilk netle tanıştığımda kendimde böle bişy yapmak istiyordum ama verdim 15 ytl 1 yıllık hosta kurtuldum :D
-
intenet hızın allah bilir 1024 ya da tür:D taş çatlasın 2 mbit telekomun hızı bu hızla site filan açılmaz adls hızıyla :D serverler 100mbit ile açılır onla bile kasılır site sen tuutmuşsun adsl bağlantısı ile site açıcam diyosun uydu net gerekli 100mbit
-
ya bu server merakı evet başta dil örenmeye başlayan ve harçlıkları ile host almaya çalışan herkesin hayali olduuna eminim iis yi kuruyon önce bi way a.q diyon sonra başlıyon araştırmaya ama her hayal edenin yapmasını öneririm nedeni ise deneyim ve de tatmin olmak için sonucunda gene host alıcan ama yapman gereken bişe :D kanımca
-
Profesyonel bişey yapmak istiyorsan Windows 2000 Kur. ardından plesk panel var onu kur Telekomdan da Statik ip hizmeti al. o ip numarana Domainini Yönlendireceksin. Ayrıca bu server uygulama ile ilgili Google ve bir çok forumda arama yaparsan açıklayıcı bilgiyede ulaşabilirsin. (Ayrıntılı bilgiler.)
-
fearlessalien bunu yazdı:
-----------------------------yolbulucu bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------O kadar uğraştın yapamadın da niye yardım istemedin?
Menüden Virtual Server' a tıkla.Karşına TCP - UDP - İnput ve Autput Port seçenekleri çıkacaktır.ip kısmına kendi Server'ının statik IP sini yaz,Input Port ve Autput Port kısımlarına 80 yaz ekle ve modeli restart et,İşte bu kadar,Artık dışarıdan birisi senin modemin ip sini adres satırına yazarsa senin server'ın IIS giriş sayfası açılacaktır.Kal sağlıcakla.(Bu arada güvenlik duvarı var ise 80 portuna always izin vermeyi unutma.)
-----------------------------onu çok yaptım olmadı modeme firmware attım belki yeni sürümde olur diye yine olmadı ... :( bende boşverdim ...