Matematik 2 Soruları Çözülür [3]
-
helal olsun hocam çok kafan sikilir ama :D
-
HeYeT bunu yazdıFatih54 bunu yazdı
Resmi çektiysen atabilirsin özel mesaj ile.
---
-2<=a
a^2-2a+4 ifadesinin alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?
a bir reel sayı ve çarpanlara ayrılmadan çözümü lazım.
(Cevap = 16) açıklayarak çözümü lazım.
-3 ten 0 a çizdiğim oku görmezden gel.
negatif ve pozitif aralığındaysa bir sayı karesi alınırken büyük olan üst sınır olur. alt sınıf her zaman 0 küçük eşit yazılır.
Eyvallah güzel çözüm.
Bunun çarpanlara ayırmadan denediğimde bu sonuç bulunmuyo ama neden? -
Fatih54 bunu yazdıHeYeT bunu yazdıFatih54 bunu yazdı
Resmi çektiysen atabilirsin özel mesaj ile.
---
-2<=a
a^2-2a+4 ifadesinin alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?
a bir reel sayı ve çarpanlara ayrılmadan çözümü lazım.
(Cevap = 16) açıklayarak çözümü lazım.
-3 ten 0 a çizdiğim oku görmezden gel.
negatif ve pozitif aralığındaysa bir sayı karesi alınırken büyük olan üst sınır olur. alt sınıf her zaman 0 küçük eşit yazılır.
Eyvallah güzel çözüm.
Bunun çarpanlara ayırmadan denediğimde bu sonuç bulunmuyo ama neden?doğrudur olması gerektiğini düşündürüyor insana ama o yoldan çözdüün zaman daha geniş bir aralık buluyorsun bu da sağlamıyor denklemi.
-
teşekkürler hocam bende 3 buldumda yanıt anahtarı 8 dıyord eyvallah
-
edit vazgeçtim bişi yokmuş :D
DeadSoul tarafından 29/Nis/13 21:32 tarihinde düzenlenmiştir -
DeadSoul bunu yazdı
edit vazgeçtim bişi yokmuş :D
la o kadar meb kitabının pdf'inde aradım buldum senin için bişi yokmuş diyip editleyemzsin, bi kenara atamazsın :/
-
ahah =) peki hocam saolasın yinede ellerin dert görmesin =)
-
nurulmac11 bunu yazdı
mat 1 olucak ama;
x = 3x + a(mod 9)
denkliğini sağlayan x'in birbirinden farklı iki doğal sayı değerinin toplamı 17 ise a tamsayısı hangisi olabilir ?
şıklar 3 5 7 8 10 cevap 10
A= {-6,-4,-2,0,2}
B={0,2,4,6}
AxB kartezyen çarpım kümesinin elemanlarından rastgele alınan bir elemanın BxB kartezyen kümesinin elemanı olmama olasılığı ?
cevap 3/5
1. soru için
x'in değerleri 9'ar 9'ar artıp azalabilir mod9 olduğu için yani alabildiği o iki değer 4 ve 13 tir toplamları 17 yapar farkları 9 dur. yerine koyarız
4=12+a
13=39+a
normalde iki sayı toplanır 9'a bölümleri 0 çıkar ama burda denkliğin sağı büyük olduğu için farklarını alırız (tam anlaşılmazsa diye söyliyim hani sağ taraftakine ulaşmak için 9 veya katlarını 4'e ekliyoruz denklik olsun diye. işte o yüzden 4'ü çıkarınca 9 a bölünür diyoruz) ve sonra 9'a bölümlerine de 0 deriz.
yani 8+a ve 26+a 9'a tam bölünür. şıklar denenir ve tek sağlayan şık 10'dur. zaten olabilirlik sorusu.
2. soru için
buna da bişiler yaptım ama, lan be kaç kere çözdüm sildim 2/5 buluyorum deli oldum. olmama olasılığı diyomuş. kartezyen çarpım eleman sayısı, kümelerin eleman sayıları çarpımına eşittir. ama burda onu kullanmıcaz. kartezyen çarpımın ne olduğunu bildiğini varsayıyorum. A'dan aldığımız 5 elemandan 2 tanesi B kümesinde vardır(0, 2). Sadece bu iki elaman istenen şartın olma olasılığını sağlar. 5 elemandan 2'si 2/5 yapar.
o zaman olmama olasılıpı da 3/5'tir.
-
HeYeT bunu yazdıKisuke_Urahara bunu yazdı
Bir soru vardı çok uğraşamadım ama bakarsanız sevinirim. a eşit değil b ve 1/(a+b+x) = 1/a + 1/b + 1/x ise x in kökler çarpımı kaçtır?
a+b ye u dedim bende sonucu buldum teşekkürler.
-
__hsyN__ bunu yazdınurulmac11 bunu yazdı
mat 1 olucak ama;
x = 3x + a(mod 9)
denkliğini sağlayan x'in birbirinden farklı iki doğal sayı değerinin toplamı 17 ise a tamsayısı hangisi olabilir ?
şıklar 3 5 7 8 10 cevap 10
A= {-6,-4,-2,0,2}
B={0,2,4,6}
AxB kartezyen çarpım kümesinin elemanlarından rastgele alınan bir elemanın BxB kartezyen kümesinin elemanı olmama olasılığı ?
cevap 3/5
1. soru için
x'in değerleri 9'ar 9'ar artıp azalabilir mod9 olduğu için yani alabildiği o iki değer 4 ve 13 tir toplamları 17 yapar farkları 9 dur. yerine koyarız
4=12+a
13=39+a
normalde iki sayı toplanır 9'a bölümleri 0 çıkar ama burda denkliğin sağı büyük olduğu için farklarını alırız (tam anlaşılmazsa diye söyliyim hani sağ taraftakine ulaşmak için 9 veya katlarını 4'e ekliyoruz denklik olsun diye. işte o yüzden 4'ü çıkarınca 9 a bölünür diyoruz) ve sonra 9'a bölümlerine de 0 deriz.
yani 8+a ve 26+a 9'a tam bölünür. şıklar denenir ve tek sağlayan şık 10'dur. zaten olabilirlik sorusu.
2. soru için
buna da bişiler yaptım ama, lan be kaç kere çözdüm sildim 2/5 buluyorum deli oldum. olmama olasılığı diyomuş. kartezyen çarpım eleman sayısı, kümelerin eleman sayıları çarpımına eşittir. ama burda onu kullanmıcaz. kartezyen çarpımın ne olduğunu bildiğini varsayıyorum. A'dan aldığımız 5 elemandan 2 tanesi B kümesinde vardır(0, 2). Sadece bu iki elaman istenen şartın olma olasılığını sağlar. 5 elemandan 2'si 2/5 yapar.
o zaman olmama olasılıpı da 3/5'tir.
eyv hocam güzel anlattın sağolasın