folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Matematik 2 Soruları Çözülür [3]

Matematik 2 Soruları Çözülür [3]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

helal olsun hocam çok kafan sikilir ama :D

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih54
    Fatih54's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    Fatih54 bunu yazdı

Resmi çektiysen atabilirsin özel mesaj ile.

---

-2<=a

a^2-2a+4 ifadesinin alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?

a bir reel sayı ve çarpanlara ayrılmadan çözümü lazım.

(Cevap = 16) açıklayarak çözümü lazım.

-3   ten  0 a çizdiğim oku görmezden gel. 

negatif ve pozitif aralığındaysa bir sayı karesi alınırken büyük olan üst sınır olur. alt sınıf her zaman 0 küçük eşit yazılır.

Eyvallah güzel çözüm.
    Bunun çarpanlara ayırmadan denediğimde bu sonuç bulunmuyo ama neden?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    Fatih54 bunu yazdı
    HeYeT bunu yazdı
    Fatih54 bunu yazdı

Resmi çektiysen atabilirsin özel mesaj ile.

---

-2<=a

a^2-2a+4 ifadesinin alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?

a bir reel sayı ve çarpanlara ayrılmadan çözümü lazım.

(Cevap = 16) açıklayarak çözümü lazım.

-3   ten  0 a çizdiğim oku görmezden gel. 

negatif ve pozitif aralığındaysa bir sayı karesi alınırken büyük olan üst sınır olur. alt sınıf her zaman 0 küçük eşit yazılır.

Eyvallah güzel çözüm.
    Bunun çarpanlara ayırmadan denediğimde bu sonuç bulunmuyo ama neden?

doğrudur olması gerektiğini düşündürüyor insana ama o yoldan çözdüün zaman daha geniş bir aralık buluyorsun bu da sağlamıyor denklemi.

matematik24.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    teşekkürler hocam bende 3 buldumda yanıt anahtarı 8 dıyord eyvallah

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

edit vazgeçtim bişi yokmuş :D

DeadSoul tarafından 29/Nis/13 21:32 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    DeadSoul bunu yazdı

edit vazgeçtim bişi yokmuş :D

la o kadar meb kitabının pdf'inde aradım buldum senin için bişi yokmuş diyip editleyemzsin, bi kenara atamazsın :/

test 1 2
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

ahah =) peki hocam saolasın yinede ellerin dert görmesin =)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

mat 1 olucak ama;

x = 3x + a(mod 9)

denkliğini sağlayan x'in birbirinden farklı iki doğal sayı değerinin toplamı 17 ise a tamsayısı hangisi olabilir ?

şıklar 3 5 7 8 10 cevap 10

A= {-6,-4,-2,0,2}

B={0,2,4,6}

AxB kartezyen çarpım kümesinin elemanlarından rastgele alınan bir elemanın BxB kartezyen kümesinin elemanı olmama olasılığı ? 

cevap 3/5

1. soru için

x'in değerleri 9'ar 9'ar artıp azalabilir mod9 olduğu için yani alabildiği o iki değer 4 ve 13 tir toplamları 17 yapar farkları 9 dur. yerine koyarız

4=12+a

13=39+a

normalde iki sayı toplanır 9'a bölümleri 0 çıkar ama burda denkliğin sağı büyük olduğu için farklarını alırız (tam anlaşılmazsa diye söyliyim hani sağ taraftakine ulaşmak için 9 veya katlarını 4'e ekliyoruz denklik olsun diye. işte o yüzden 4'ü çıkarınca 9 a bölünür diyoruz) ve sonra 9'a bölümlerine de 0 deriz.

yani 8+a ve 26+a 9'a tam bölünür. şıklar denenir ve tek sağlayan şık 10'dur. zaten olabilirlik sorusu.

2. soru için

buna da bişiler yaptım ama, lan be kaç kere çözdüm sildim 2/5 buluyorum deli oldum. olmama olasılığı diyomuş. kartezyen çarpım eleman sayısı, kümelerin eleman sayıları çarpımına eşittir. ama burda onu kullanmıcaz. kartezyen çarpımın ne olduğunu bildiğini varsayıyorum. A'dan aldığımız 5 elemandan 2 tanesi B kümesinde vardır(0, 2). Sadece bu iki elaman istenen şartın olma olasılığını sağlar. 5 elemandan 2'si 2/5 yapar.

o zaman olmama olasılıpı da 3/5'tir.

test 1 2
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı
    Kisuke_Urahara bunu yazdı

Bir soru vardı çok uğraşamadım ama bakarsanız sevinirim.   a eşit değil b ve 1/(a+b+x) = 1/a + 1/b + 1/x  ise x in kökler çarpımı kaçtır?

a+b ye u dedim bende sonucu buldum teşekkürler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    __hsyN__ bunu yazdı
    nurulmac11 bunu yazdı

mat 1 olucak ama;

x = 3x + a(mod 9)

denkliğini sağlayan x'in birbirinden farklı iki doğal sayı değerinin toplamı 17 ise a tamsayısı hangisi olabilir ?

şıklar 3 5 7 8 10 cevap 10

A= {-6,-4,-2,0,2}

B={0,2,4,6}

AxB kartezyen çarpım kümesinin elemanlarından rastgele alınan bir elemanın BxB kartezyen kümesinin elemanı olmama olasılığı ? 

cevap 3/5

1. soru için

x'in değerleri 9'ar 9'ar artıp azalabilir mod9 olduğu için yani alabildiği o iki değer 4 ve 13 tir toplamları 17 yapar farkları 9 dur. yerine koyarız

4=12+a

13=39+a

normalde iki sayı toplanır 9'a bölümleri 0 çıkar ama burda denkliğin sağı büyük olduğu için farklarını alırız (tam anlaşılmazsa diye söyliyim hani sağ taraftakine ulaşmak için 9 veya katlarını 4'e ekliyoruz denklik olsun diye. işte o yüzden 4'ü çıkarınca 9 a bölünür diyoruz) ve sonra 9'a bölümlerine de 0 deriz.

yani 8+a ve 26+a 9'a tam bölünür. şıklar denenir ve tek sağlayan şık 10'dur. zaten olabilirlik sorusu.

2. soru için

buna da bişiler yaptım ama, lan be kaç kere çözdüm sildim 2/5 buluyorum deli oldum. olmama olasılığı diyomuş. kartezyen çarpım eleman sayısı, kümelerin eleman sayıları çarpımına eşittir. ama burda onu kullanmıcaz. kartezyen çarpımın ne olduğunu bildiğini varsayıyorum. A'dan aldığımız 5 elemandan 2 tanesi B kümesinde vardır(0, 2). Sadece bu iki elaman istenen şartın olma olasılığını sağlar. 5 elemandan 2'si 2/5 yapar.

o zaman olmama olasılıpı da 3/5'tir.

eyv hocam güzel anlattın sağolasın

black implies white, self implies other, life implies death.
Toplam Hit: 4556 Toplam Mesaj: 51