folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

Buradaki habere göre http://www.haberturk.com/gundem/haber/797876-okullarda-artik-kiyafet-serbest 

artık tek tip giyme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Belirli ölçütler içerisinde giyim serbest olacak. 

Bu konuyu iki taraflı ele alırsam;

1- tek tipçi olan zihniyete karşı güzel bir yaklaşım. Yani eski sovyet ülkelerindeki ya da kuzey kore gibi ülkelerin dayattığı tek tip insan profilini yıkma yolunda güzel bir adım

2- Türkiye gibi bir ülkede maddi durum dengesizliğinden dolayı kötü bir karar. Çünkü her öğrenci kaliteli ve güzel elbiseler giyemeyecek

(özellikle kız öğrencilerde biraz daha sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum) kararda her ne kadar makyaj yapılmasın v.s. deseler de malum o

yaştaki gençler kendilerini daha iyi göstermek için uğraşacaklar, maddi durumu kötü öğrenciler ise daha kötü hissedeceğini düşünüyorum.

Zaten dünyada ki üniformaların amacı da budur. Tabii her okulda yok ama çok yerde var özellikle devlet okullarında..

Özel okullarda anlarım da devlet okullarında farklı maddi gelire sahip insanlar var ve bu karar biraz canımı sıktı. Öğrenciler yine üniforma giyebilecekler (isteğe bağlı) ama bunu tercih edenler zaten çok kıyafeti olmayanlar olacaktır. 

Benim kanaatimce pek hoş olmayan bir uygulama

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Tekstil cenneti ülkemizde elbiseden daha ucuz bişey yok.Zengin fakir ayrımı,tek tip kıyafet ile de belli oluyordu zaten,yine aynı olacak.Bu gelir adaletsizliği varken,dengeyi aynı tip elbise giydirerek sağlayabileceğini düşünmek zaten akıldışıydı.Başta uygulamada sıkıntılar yaşanabilir fakat genel olarak geç kalınmış,doğru bir karar.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Walla normal kiyafet giyince biraz daha insan gibi hissediyor insan kendini. Üniformanın güzel tarafı da sabah ne giyim diye düşünmeye gerek kalmaması.

Bence üniforma (ayrımcılık gibi görünecek ama) özel okullarda serbest, devlet okullarında zorunlu olmalı.

Bizim toplum böyle bişeye hazır değil. Kolay kolayda olmayacak. Şimdi başı bağlı okula gelenler, şalvarla gelenler falan her tip insan olacak.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Haftanın her günü farklı kıafet giyen öğrencinin yanında, 2. bir elbiseyi alamıyacak öğrencinin ana babası ne duruma düşecek?

Bu kadar gelir adaletsizliği varken, sıkıntı olacağını düşünüyorum.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Haftanın her günü farklı kıafet giyen öğrencinin yanında, 2. bir elbiseyi alamıyacak öğrencinin ana babası ne duruma düşecek?

Bu kadar gelir adaletsizliği varken, sıkıntı olacağını düşünüyorum.

intihar vakaları bile söz konusu olabilir,piskolojik sorunlar.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@zyrex, yanlış düşünüyrsun hocam. nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama ben türkiyenin bir çok yerinde bulundum. her yer farklı bir yapıya sahip.

üniformalar için okullar bazı yerler ile anlaşıyorlar herkes oradan alıyorlar (rant da dönüyor işin içinde) devlet okullarına orta ve düşük gelirli

ailelerin çocukları gidiyor. + türkiye tekstil cenneti değil, bu işi çinlilere bırakmıştır. bir öğrencinin kılık kıyafetinden önemli olanı dersleridir. Ben

sınıftaki yapıyı bozacağını düşünüyorum. Sadece bir iki elbisesi olan nice insan tanıyorum, herkesin çok ve güzel elbiseler alma şansı yok. neyse

umarım bir şekilde düzelir-oturur bu kanun.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İstanbulda okuların çoğunda zaten mavi önlük yok ki ,

okullar özel kıyafet ( yine tektip )  seçiyorlar , her aile onu alıyor,

tek tip ama mavi önlük gibi gelmiyor , daha kaliteli , daha sıcak,

zengin fakir ayrımı konusuna gelirsek , bu zaten giydiği ayakkabıdan , monttan ve daha başka şeylerden zaten ortaya çıkıyor , sadece kıyafetin aynı olması birşeyi değiştirmiyor

bizim zamanımızda siyah önlük vardı , zengin olanların aldığı siyah önlük bile farklıydı , düşünün artık gerisini....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

okul okumanında içine ettiler zengini var fakiri var alanı var alamayanı var diyen yok  garibanın çocugu annesine okulda şu bunu giyiyor bende giyicem dedinde neyse garibanlıgın ve yoksulugun taa...

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PlayForFree
    PlayForFree's avatar
    Erkek

Te allahım bizim zamanımızda olmadıki beyaz gömlek siyah pantolon  zorunlu kundura (biraz zor) , maganda gibi dolaşıyorduk şerefsizim.Gelir adaletsizliği olacagını pek düşünmemekteyim sonuçta o öğrencide sonuçta 2 takım okul kıyafeti alacaktı ve bazı çakallar yüzünden okul kıyafetleri normal kıyafetlerden daha pahalı bir konumda,herkesin öyle veya böyle günlük kıyafeti var.

PlayForFree tarafından 27/Kas/12 11:45 tarihinde düzenlenmiştir

profesyonel kahveci?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kapitalizmi bu yüzden seviyorum lan. Önce kıyafeti serbest bıraktır. Sonra gençlere kendi markalarını pazarla ve bunu bir imtiyaz olarak göster. Onlara bu ürünleri sat. Ödedikleri paraya bakmadan, sattığın ürünü alamayanlara (!)üstünlük sağlasınlar. Sonra bu modayı değiştir. Çünkü fakirlerin de modayı takip etmeye hakkı vardır. Ama geçmiş modayı...

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    student bunu yazdı

İstanbulda okuların çoğunda zaten mavi önlük yok ki ,

okullar özel kıyafet ( yine tektip )  seçiyorlar , her aile onu alıyor,

tek tip ama mavi önlük gibi gelmiyor , daha kaliteli , daha sıcak,

zengin fakir ayrımı konusuna gelirsek , bu zaten giydiği ayakkabıdan , monttan ve daha başka şeylerden zaten ortaya çıkıyor , sadece kıyafetin aynı olması birşeyi değiştirmiyor

bizim zamanımızda siyah önlük vardı , zengin olanların aldığı siyah önlük bile farklıydı , düşünün artık gerisini....

senin dediğin mavi önlük kalkalı yıllar oldu,artık her okul kendine özel hırka,t-shırt bastırıyor,yani yine tektip öğrenciler onu giymek zorunda. ama bu kanunda zorunluluk ortadan kalkıyor.tuzu kuru olanın sıkıntısı olmazda,gel birde asgari ücretle çalışan ana babaya anlat.kız çocuğunun,erkek çocuğunun piskolojisini bi düşünsene,hergün değişik kıyafetlerle okula gelen öğrencilerin içerisinde nasıl bi piskolojide eğitim görücek.ayakkabıdan,monttan örnek vermen mantıksız.ayakkabı,mont tedarik edilebilir,de hergün değişik pantolon,t-shırtu nerden bulucaklar hocam.''Sizin Avm'lerini varsa bizimde Merter'imiz Pazar'ımız var'' yazılarını yakında sosyal paylaşım sitelerinde görmemiz muhtemel bi durum.yani neresinden bakarsan bak TÜRKİYE'YE UYGUN Bİ SİSTEM DEĞİL...sen önce halkının asgari ücretini açlık sınırının üstüne getir,ondan sonra böyle kanunlar çıkar.hükümette naptını bilmiyorki. maliye bakanı ayrı telden çalıyor.meb bakanı ayrı telden.birbirlerini dengelemeleri lazım.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
Toplam Hit: 7125 Toplam Mesaj: 81