MEB Okullarında Artık Kılık Kıyafet Serbest
-
Ortaokul ve lise olduğu gibi yanlış sistem. Hepimizi asker gibi tek tip giydirip, tek tip davranışa sokup ardından üniversitede patlama bekliyorlar.
Okul otoritesi var. Fakat lise çağlarında insanlar farklı olmak ister. HAyır her çağda insna farklı olmak ister. Fakat "çocuğum öyle farklı olunmaz, kişiliğini farklılaştır spor yap vs.." diye yol gösteren hocalar yerine vizyonsuz, götümüzü devlete dayayıp rahat edelim diyen tiplerin yetiştirdiği çocuklar ne yapacğaını şaşırıyor. Tamamen serbest bırakılmamalı. Bırakılmazda. Mesela logolu ürünler olmamalı vs..
Üniversiteye giden çocukların hepsi problem mi yaşıyor ? Hayır. Aksine Türkiye'nin en sağlam eğitimi üniversitede veriliyor. Çünkü direkt hayata hazırlanıyor. Evet hayatta gelir farklılıkları var, evet hayatta kazıklanma var, evet hayatta üniversite hayatı boyunca yaşadıkların kat kat daha zorlukları var.
Sen çocuklara otorite uygularsan, kendi fikirleri konusunda özgür bırakmayacak şekilde davranırsan ; ülkede böyle saçma hale gelir.
Bunun en büyük adımı herkesi aynı giyindirmektir. Asker gibi. Bu aşılıyor. Tabi ki 400 liralık gucci vs.. ile gitmekten bahsetmiyorum. Bir düzen getirilmeli ve getirilirde. Türkiye'den daha büyük gelir farklılığı olan ülkelerde serbest kıyafet kanunu olan kaçtane varsa hepsinin öğrenci psikolojisi bozuk mu ? Araştırılır böyle şeyler merak etmeyin.
Çocukların kişiliği için olumlu bir adım. Otoriteden kurtulmaları şart. Sadece kıyafet değildi ama en büyük baskı kıyafet üzerineydi. Geriside gelir umarım. Özgürce düşünen, farklılığını ortaya koyan admalar geek. Bu şekilde özgüveni yüksek toplum elde edilir.
Kimse kusura bakmasın ; özgüveni yüksek olan adamında sikinde değildir kıyafet. Önce çocukların ağzına sıçıp, özgüvenini yerle bir edip, sen birşey bilmiyorsun kodumun ergeni deyip ardından büyük işler beklemek saçma bir beklenti
-
okula türbanla gelmenin önünde hiç bi engel kalmadı şimdi haydi kızlar okula
-
gayet yerinde bir karar olmuş ,
gelir durumuyla ilgili laf söyleyenler aynı okula giden öğrencilerin maddi durumları yakın zaten birbirine fakir bölgede oturanlar çocuklarını etilere , nişantaşına yollamıyor artık adım başı okul sıkıntı olmaz o konuda -
golgi bunu yazdı
bunuda hiç anlamıyorum nasıl ki bikini giymek özgürlükse çarşaf giyinmekte özgürlüktür.
insanların giyimine karışmak kadar aptalca bişey varmı ya ?
sen kapalısın seni okula alamayız sen kapalısın millet vekili olamazsın v.s halbuki bu milletin çoğu kadını kapalı.
gayrimüslim biri olarak bana bile hep saçma gelmiştir bunlar. -
visualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdı
bunuda hiç anlamıyorum nasıl ki bikini giymek özgürlükse çarşaf giyinmekte özgürlüktür.
sen kapalısın seni okula alamayız sen kapalısın millet vekili olamazsın v.s halbuki bu milletin çoğu kadını kapalı.
gayrimüslim biri olarak bana bile hep saçma gelmiştir bunlar.heralde bunun bu kadar basit bi olay olduğunu sanıyosun ama okula bikiniyle gitmek yada okula çarşafla gitmek değil mesele bu ülkede bu kadar geri zihniyetli insan varken bu çocukların tek aydınlanacağı fırsatıda kapatmış oluyosun
-
golgi bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdı
gayrimüslim biri olarak bana bile hep saçma gelmiştir bunlar.heralde bunun bu kadar basit bi olay olduğunu sanıyosun ama okula bikiniyle gitmek yada okula çarşafla gitmek değil mesele bu ülkede bu kadar geri zihniyetli insan varken bu çocukların tek aydınlanacağı fırsatıda kapatmış oluyosun
aydınlanmak için illaki bir dine bağlı olmamak mı gerekiyor ?
türban olunca bişey öğrenemiyo mu ?
türban kafayı kapatıyo beyni değil
dinde kot pantolon giymek sevap olsaydı kot pantolan giyenler aydınlanamayacakmıydı?
insanların kıyafetine kadar karışıyosunuz ayıp ya -
bazı devlet okulları kendi üniformalarının ceketleri olmayınca okula sokmuyorlar:/ toplamda o üniformalara verilecek para 150 tl yi geçiyor bazen. Tamam çocuktan zara'dan bershka'dan alışveriş bekleyemeyiz ama, kıçı kırık üniformaya o parayı vereceğime, gider o paraya tshirttür, pantolondur vs alırım bence daha mantıklı.
Uygulama güzel ama umarım konulan sınırlar-kurallar gelir dengesini kurma amacı güdülerek düzenlenmiştir. Mal değiller ya biz burda düşünebiliyorsak onlar da düşünmüşlerdir.
-
visualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdı
dinde kot pantolon giymek sevap olsaydı kot pantolan giyenler aydınlanamayacakmıydı?
insanların kıyafetine kadar karışıyosunuz ayıp yailkokuldaki lisedeki türban sadece kafayı kapatmaz beynide kapatır ben kimsenin kıyafetine karışmıyorum ancak bi insan kendi karar verecek yaşa gelmeden ve cahilliğini atmadan ki bunun için bence üniversiteyide bitirmesi gerekir din hakkında karar veremez
örneğin küçük yaşta bi çocuğu alıp pagan yapmaya kalkarsan çocuk pagan olur ve bir daha sonsuza kadar değişmez hatta dini için adam bile öldürür
-
türban sadece kıfayet değildir. o zaman şapka taksın amaç kafayı örtmekse?
siyasi islam mesajı yayar etrafa. insanları ayırır. elinde bayrakla mesaj yaymaktır etrafındaki insanlara türban.
kafana bere takıp dolaş, saçlarını da gizlemiş olursun hem, niye illa ki o eşarbı, herkes gibi aynkı şekilde kafana bağlıyorsun?
sadece kıyafet olsaydı kimi ne ilgilendirir ki? olay "mesaj" taşıyıp, ayrımcılığa yol açmasında.
-
golgi bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdıvisualeffects bunu yazdıgolgi bunu yazdı
insanların kıyafetine kadar karışıyosunuz ayıp yailkokuldaki lisedeki türban sadece kafayı kapatmaz beynide kapatır ben kimsenin kıyafetine karışmıyorum ancak bi insan kendi karar verecek yaşa gelmeden ve cahilliğini atmadan ki bunun için bence üniversiteyide bitirmesi gerekir din hakkında karar veremez
örneğin küçük yaşta bi çocuğu alıp pagan yapmaya kalkarsan çocuk pagan olur ve bir daha sonsuza kadar değişmez hatta dini için adam bile öldürür
Hacı her kelimenden cehalet akıyo resmen