Mehmet Ali Ağca"Dan Mektup..
-
Sahi, PKK’lı teröristlere bile af çıkarılırken, hatta cezaevlerindeki teröristlerin dağlara dönmesi sağlanırken Ağca’nın hala içerde tutulmasında bir tuhaflık var değil mi? Ağca’yı 12 Eylül’den önce, masum bir delikanlı olarak hatırlıyorum.
Sanıyorum 1976 yılıydı ve Ankara’da Site öğrenci yurdunda kalıyordum. Bizim blok, bir günlüğüne bakıma alındığı için, diğer bloklardaki odalardan, kendimize boş yatak bulmamız istenmişti. Odalar dört kişilikti. Oda arkadaşlarımdan Seyfettin ile birkaç oda gezdikten sonra bir odada iki boş yatak bulduk. Misafir olacağımız odada iki Malatyalı öğrenci kalıyordu.
Birisi yaşça bizden büyüktü, diğeri ise zayıf ve suskun, bizim yaşlarımızda bir gençti. Bize, iki yatağın boş olduğunu ve kalabileceğimizi söylediler. Yanıma sadece birkaç kitap ve lüzumlu özel eşyamı almıştım. Bu arada, notlarımı yazdığım, bazı sayfalarına beğendiğim resimleri yapıştırdığım defterim de kitaplarımın arasındaydı. Dışarı çıkıp geldiğimde, zayıf gencin, defterimin sayfalarına göz gezdirdiğini gördüm! Defteri masanın üzerinde bulduğunu ve ister istemez göz attığını söyledi ve özür diledi.
Doğruydu, defterimi orada unutmuştum. Sonra, bana gazetecilikle ilgili bir bölümde okuyup okumadığımı sordu.
-Hayır, dedim, nereden çıkardınız bunu? Sanki geleceğimi görüyormuş gibi iddialı bir ses tonu ile fakat kibarca cevap verdi.
-Defterden... Bu deftere göre sizden iyi gazeteci olur. Doğrusu, o zaman da gazetecilikte gözüm vardı ama, birkaç dakikadır tanıştığım bir kişi bunu nereden bilebilirdi? Yorgun olduğumuz ve sabah erken kalkacağımız için birbirimize iyi geceler dileyip uyuduk. Sabah kalktığımda iki Malatyalı gencin, çoktan kalkıp gittiğini anladım. Okuldan döndükten sonra da kendi odamıza geçtik. O genç ile bir daha hiç karşılaşmadık. Bir müddet sonra, onu televizyonda gördüm. O kibar genç gitmiş, yerine, kendi ifadesiyle bireysel bir terörist gelmişti! Meğer, adını bile unuttuğum, ancak “Sizden iyi gazeteci olur” dediği andaki siluetini hatırladığım o genç, Mehmet Ali Ağca imiş! Böyle de bir hikayemiz var.
Ağca, İtalyan dilinde yazdığı ve henüz basılmayan yeni kitabını, özel bir organizasyonla dünyaya duyurmamı istiyor. Bunu yapamayacağım ama, köşemden duyurabilirim.
Ağca, mektubuna ek olarak İngilizce yazdığı “uluslar arası basına mesaj” başlıklı yazıda aynen şöyle diyor: Vatikan Suikasti isimli bir belgesel kitap yazdım ve bu kitapta aşağıdaki şu hikayelerin bilinmeyen gizli kalmış yönlerini açıkladım:
1 -Papa’ya suikast girişimini kim ve niçin düzenledi?
2 -Vatikan’ın Emanuela Orlandi’yi kaçırmasının gizli sebebi neydi?
3 -Vatikan neden komünist Bulgar devletine karşı bir adalet suikasti düzenledi ve bu entrika için Vatikan, CIA, Opus Dei ve İtalyan gizli servisleri arasında ne tür bir gizli işbirliği vardı?
4 -Neden Papa beni Roma cezaevinde ziyaret etti ve bu tarihi buluşmada neler konuştuk?
5 -Neden Papa ailemi Vatikan’da dört kez kabul etti? Ve ilk defa açıklanacak diğer bazı gizli kalmış noktalar nelerdi? Bu kitapta yazacağım gerçekleri ve dökümanları inceleyerek yapacağım açıklamaların gerçekliğini kontrol edebilirsiniz. Bu kitapla özellikle kilise tarafından ruhen tutsak alınmış Katolik kardeşlerimi aydınlatmayı ve onları Vatikan’ın ruhani tiranlığından kurtarmayı umuyorum. Watergate hikayesini unutmayalım. ABD, Watergate skandalından sonra Amerikan demokrasisinin onuru için Başkan Nixon’ı feda edip, Beyaz Saray’ın diğer yalancı ve komplocularını tutukladı.
Sadece ‘gerçek’ ve ‘dürüstlük’ insanoğlunu günahlarından arındırır ve özgürleştirir. Saygılarımla.
“Mehmet Ali Ağca, Kartal Cezaevi”
ALINTIDIR.. -
Memet ali ağcanın ne o.cocuğu oldununu bilmeyen mi varda sen şimdi onun gibi bir ibneyi kahraman gösteriyorsun !!!
MALATYALI TÜRK MİLLİYETÇİSİ İSA: Mehmet Ali Ağca dünyadaki tüm orspular toplansa onun gibisini meydana getiremez
oku bakıyım ne bokmuş o
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mehmet_Ali_A%C4%9Fca
öldürdüğü adamların sayısı belersiz faşistin ha pardon sende faşist sin demi şimdi faşistte faşist demek hakaret sayılır ama imza ve avatarın onu söylüyor ben demiyorum.Bir malatyalı olarak şunu diyim onun gibi orspu çocukları malatyanın adını kirletiyor!!!!
Abdi ipekçi bu belki sizie birşeyler hatırlatır!!!
-
İBrahim kardeşim kufurlerinle ortamı germişsin..Ki bence hiç gereği yok...Simdi tutupda ben Abdi ipekciye sovsem ondan sonra biri cıkıp bana sovse iyi mi olur....Kendi aramızda bolunmeye ne gerek var kardesim.Sukunetle tartısalım rica ederim...
-
Bazı fikirler değişmez
Ayrıca şahıs ( ki şahsı savunmuyorum savunulacak bir yanı da yok bildiğin terörist) kahraman olarak gösterilmemiş gibi geldi bana.
sadece gençliği hakkında kısa bir bilgi verilmiş (yani 1-2 dakikada bir insan hakkındaki ilk izlenimler gibi birşey)
edit: küfür ederek eline birşey geçmez madem özgülükcüsün bununda bir özgürlük olduğunu kabullenmen gerekli(şahsi düşünce)
-
siz şimdi onca insanı öldüren bir insanı kahraman mı yapıyonuz ?
Abdi ipekçini kötü yanlarını söyleyin tamam küfre ben ediyim adam kemalist tek suçu o...
Birde hak edene küfür edilmeli diye düşünüyorum.Ağcanın olumlu yanını söyleyin o zaman ?
Şimdi öyle güzel diyosunuz da APO ya neden küfür ediyoz köpek diye demi ? Buda köpek bunada küfür edilmeli...
2+2=4 bu kadar basit bir mantık.Tama küfür iyideğil ama bu adamlara küfür etmek sevaptır a.q
-
kim kimi nerde kahraman yapmış ben onu göremedim hacım?
görmeme yardımcı olursan sevinirim
-
Ulan spastik özürlü gerizekalı herif altında okumuyormusun Alıntıdır die , ayrıca benim faşist olup olmamam seni ne die ilgilendirir , görüyorsunki yazı benim tarafımdan yazılmamış ve ben sadece adamın mektubatını gösteriyorum ve bi mektubu olduğunu belirtiyorum ne diye olayı başka yerlere çekiyorsun bu tür olaylara yırtık don'dan fırlar gibi frlayıp sivriliyorsun , kimse senle aynı fikirde olmak zorunda değil unutma bunu ...
-
Hacım kimseyi kahraman felan yaptıgım yok.Abdi ipekciye sovdugum felan da yok...Ornek verdim sadece. Ve senin tavrinin yanlıs oldugunu soyledim.Dinlersin dinlemezsin senin elinde...
-
amele sence bu ağca denen ibneyi bu eleman buraya niye koydu? Bu malı iyi bişey zannetsinşer diye demi ? Sen bu kadarı anlayamıyomusun?Yada anlamak mı istemiyosun.Yoksa bu ağcadan bozkurt diye sahipleniyosunuz!!!
okuyun ney yapmış bu ibne
-
Lemuria bunu yazdı:
----------------------------- Ulan spastik özürlü gerizekalı herif altında okumuyormusun Alıntıdır die , ayrıca benim faşist olup olmamam seni ne die ilgilendirir , görüyorsunki yazı benim tarafımdan yazılmamış ve ben sadece adamın mektubatını gösteriyorum ve bi mektubu olduğunu belirtiyorum ne diye olayı başka yerlere çekiyorsun bu tür olaylara yırtık don'dan fırlar gibi frlayıp sivriliyorsun , kimse senle aynı fikirde olmak zorunda değil unutma bunu ... -----------------------------değil tai ama faşist deyincede alınma ozamn fühlerr kılıklı kılıorduya ihtiyaç var gibime geliyor
-
ağacanın savunulacak bir yanı yoktur teröristin tekidir , birbirinizi gerecek polemikler yaratmamanız dileğiyle izliyorum konuyu hakaret etmeyin birbirinize