folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mekatronik Mi Bilgisayar Mi (Gorusleriniz)

Mekatronik Mi Bilgisayar Mi (Gorusleriniz)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

amerikada bilmem ne eyaletinde yaşanmış bi olay.

yazılım firmasında çalışan türk elemanın bitanesi bozulan ethernet kartını kontrol etmek için kasayı açar..bunu gören diğer personeller hayretler için başına toplanır..acaba elektrige şimdimi çarpılacak yoksa başına başka bi işmi gelecek diye hayretle izlerler. bu adam ne yapiyor acabaa..!

hikaye den çıkartılacak mesleki ders şudur.

sınırları zorla ama bi alanda uzmanlaş.ben bunu yapıyorum de..

türkiyede bi türk bilişim firmasında bu sistem mevcut.

sistem şöyle işliyor.çalışan personellerin hepsinin ayrı ayrı uzmanlık alanları var. örnek:birisi domain controllere bakıyor.sadece o konuda destek veriyor.ona bilgisayarında paket programının geç açıldıgını sorduklarında başka birine yönlendiriyor. kesinlikle cevaplamıyor.bilmiyor.

am bu sistem türkiyede oturması çok uzun zaman alacaga benziyor..nedeni ihtiyaç sahipleri yani hizmet almak isteyen şahıs ve kurumlar.işin kolay ucuz ve çabuk hallolmasını istiyor.

buda sistemin her işten anlayan admların eline geçmesine neden oluyor.

senin istediklerine yada bölümüne etki edermi bilmiyorum ama mesleğinde anlattıklarımla karşılaşma ihtimalin yükseğe benziyor. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanvegul
    kanvegul's avatar
    Erkek

kardes matematigin fizik in iyi ise git mekatronige onda ihtiyac cok hem programlama var isin icinde hem elektronik hem mekanik

pc olacaksan eger kendini cok iyi yetistirmen lazim onda sadece matematik yeterli secimi yaparkene sectigin okuldaki hocalari kontrol et pc muhendisligi yazan bolumunde prof olmaz bi bokumada yaraz hocalari falan bak sitesine gir hangi bolumu yazacaksan o okulun hocalarini kontrol et tavsiyemdir gidersin umdugunu bulamasssin bi bokta ogrenemessen okumanin bi anlami kalmaz 

kolay gelsin

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Esconda bunu yazdı:
    -----------------------------

siyahbereli bunu yazdı:

sende hepsinden yapan bilgisayrcılar gibi telef olup gitme...o maddelerden sadece birisini mesela Networkü çok iyi bil. yeter.

ama şu var..sen okulunu okursun.askerden gelirsin yaşın ilerlemiştir. uygulaman sıfırdır.maaş alamazsın..

diğer tarafta adam lisden beri cırmalıyordur. networkün altını üstüne getirmiştir çok büyük projelerde çalışmıştır.senin okula ayırdıgın zamanı o işe ayırmıştır.

okumadıgı için maaş alamaz.birde böyle bişey var işte

çık işin içinden çıkabilrsen. 

BILGISAYARCI OLUCAM DEMIYORUM MEKATRONIGI HIC INCELEMEDIN GALIBA.

tamam bende bişeyler yazabileceğim kısma yorum yaptım.sana bilgisayrcı ol demedim. mekatronik alternatifinide elbette gördüm. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

ne arasan var şu mekatronikte..

oku mekatroniği ondan sonra TUBİTAK - veya NASA ya gidersin :)

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Esconda bunu yazdı:

HaYVaN bunu yazdı:
    İkisi de beş para etmez Türkiyede :\ Tıp favorim.

ULKEMIZDEN BAHSETMIYORUM.AYRICA SOYLE 6 SENE SONRASINA BI BAK.ONA GORE DEGERLENDIR

6 sene sonra = 6. morgec krizi

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zula
    zula's avatar
    Erkek
    ikis de tırt en iyisi elektronik ve haberleşme mühendisliği... bak mekatronik mezunu olunca herhangi bir konu üzerinde uzman olmuyosun.. elohab okursan eğer bilgisayar ühendislerinin yaptıkları işleri de fazlasıyla yapabiliyosun.. 

Dünyada "10" çeşit insan vardır; binary saymayı bilenler ve bilmeyenler..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    verruckt
    verruckt's avatar
    Erkek
    ben bilgisayar mühendisliğnde okuyorum ama sordugun ıkı bolum arasında cewap werıcek oluram mekatronık derım. tabı kendı dusuncem. gelecek acısından mekatronık ı daha avantajlı goruorum şahsen...

Zencinin malı züğürtün çenesini yorar
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zula bunu yazdı:
    ikis de tırt en iyisi elektronik ve haberleşme mühendisliği... bak mekatronik mezunu olunca herhangi bir konu üzerinde uzman olmuyosun.. elohab okursan eğer bilgisayar ühendislerinin yaptıkları işleri de fazlasıyla yapabiliyosun.. 

Master yaparken uzmanlasmayi dusunuyorum.Yoksa yanlismi dusunuyorum.

https://t.me/pump_upp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek
    zula bunu yazdı:

tabi tabi kesinlikle doğru...önemli olan bir konuda uzman olabilmen, her şeyden gram gram bilmen değil...meka yazmanı oyüzden tavsiye etmem...elohab rulez...
    hakkaten ele avuca gelen işler yapabilirsin kendini geliştirirsen...hocam gel seni elohaba alalım:)))
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

Bende Bilgisayar ve Elektrik-Elektronik arasında kaldım.

Mekatronik hakkında biraz araştırma yaptım ancak iş imkanlarının nasıl olduğu hakkında pek birşey bulamadım. 

He is finding himself.
Toplam Hit: 6799 Toplam Mesaj: 48