folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Mekatronik Mühendisliği, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği

Mekatronik Mühendisliği, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    -----------------------------
    İyi mühendis olursan seni havada kaparlar şu anda inanılmaz yatırımlar var ama yetişmiş eleman yok.
    sonuna kadar katiliyorum..ülkemizin ve universitelerimizin onemli bi eksigi diye dusunuyorum

kendini yetistirirsen arayan degil aranan eleman olursun.

All I need is a possibility.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    gkhn759 bunu yazdı:
    XCoder bunu yazdı:

Hacılar, hocalar, tekkeciler, müridler ben mekatronik mühendisliği ile elektronik ve haberleşme mühendisliğini yazmayı düşünüyorum..

ama bazı kişiler "yok lan, dandik, salla, o ne lan öyle, iş bulamazsın" gibi yorumlar yapınca açıkçası kıllandım biraz...

Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim 

Hocam kendim o bolumde degilim fakat unutma bu birkac muhendisligin bilesiminden olusan muhendislikler, gelecegin meslekleri. Ayrıca mekatronik okuyan bir miktar insan tanıyorum, sikayet edeni duymadım. Mekatronik ile ilgili daha öznel soruların varsa cnr437 e sor. 

tamam haklısın ben de geleceğin mesleği olduğunu düşünüyorum... girince şikayet de etmem... sorun; tanıdığım bazı makine müh. fabrikacılar falan mekatronik mühendisi yerine daha çok makine mühendisi alındığını söylüyor... Yani bölümü bitirmek kolay da bitirince aç kalmayalım sonra

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    samurai
    samurai's avatar
    Erkek

gelecegin meslegi olabilir am türkiyede nu konularda eksiklik var..

elektronik haberleşme muhendisligi elektrik-elektronigin alt dalı

mekatronik makinanın alt dalı gibi görülüyo..

aslında öle degil ama türkiyede bu şekilde..

çok özelleşmiş bi şirket degilse mekatronikçi alcagına makinacı alıyo..ben de girdim össye araştırdım birazda ordan biliyorum..

edit:

mizahi bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:
    İyi mühendis olursan seni havada kaparlar şu anda inanılmaz yatırımlar var ama yetişmiş eleman yok.
    sonuna kadar katiliyorum..ülkemizin ve universitelerimizin onemli bi eksigi diye dusunuyorum

kendini yetistirirsen arayan degil aranan eleman olursun.

haklısın ama kendini geliştirmek kolay bi iş degil..arkadaşlarım ilk senden işe başladılar mesela tecrube olsun diye para falanda almıyolar yada çok az alıcaklar amaç yol yordam ögrenmek cv ne yazacak bişey olması..

bir sürü sertifika fuar seminer geçmişin olması lazım yabacı dil lazım iyi bi üniversite ve yüksek not ortalaması lazım

aranan adam olman için 

Mart 31 cekiyorsa Tahribat napsin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    samurai bunu yazdı:

mizahi bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:

kendini yetistirirsen arayan degil aranan eleman olursun.

haklısın ama kendini geliştirmek kolay bi iş degil..arkadaşlarım ilk senden işe başladılar mesela tecrube olsun diye para falanda almıyolar yada çok az alıcaklar amaç yol yordam ögrenmek cv ne yazacak bişey olması..

bir sürü sertifika fuar seminer geçmişin olması lazım yabacı dil lazım iyi bi üniversite ve yüksek not ortalaması lazım

aranan adam olman için 
    tabi ki dediklerinin de payi var

ama iş dunyasini disardan da takip ederek ve gerekli bilgileri ogrenerek daha okul siralarindayken işi ogrenmiş olabiliyosun.

arkadasim daha bu sene mezun olacak ama 1800-2000 maas veren sirketler var.

o kadar da aktif sosyal bi insan degil.gercekten cok sey biliyor ama.

All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zzybydy
    zzybydy's avatar
    Erkek

valla mekatroniği bilmem ama diğeri yeni adıyla telekomünikasyon mühendisliği ilgi alanı olarak çok geniş bir bölüm. gerçi ben daha pek bişey göremedim ama olsun.

az çok çalışabileceğin yerler burda yazıyor:Bu programdan mezun olan Telekomünikasyon Mühendisleri, TÜRK TELEKOM, TURKCELL, TELSİM, AVEA, NETAŞ, SIEMENS,TRT,ASELSAN, ARIA, AYCELL, TELSİM ve TURKCELL gibi GSM firmaları, TÜBİTAK, sivil ve askeri devlet kuruluşları ile bilgisayar sektörü ve diğer özel
    sektör kuruluşlarında çalışabilirler

bekle beni  alcatellll inş.herneyse tanıtım için;

http://rapidshare.com/files/131738466/telekomunikasyon_tanitim.pdf.html

ne diyim gelirsen bekleriz işte.....

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek
    Mekatronik okursan muhteşem olur.Ben öğretmenliğini istiyodum olmadı.Elektrik-Elektronik-Makinenin karışımı olan bi bölüm.Gerçekten çokta geçerli.Benim arkadaşım şu anda 2 yıllığını bitirmek üzere ve üniversiteye TOFAŞ gelip bizim fabrikada çalışsınlar diye yalvardı.İlerde çok daha fazla ihtiyaç olucak.2 yıllığına bu kdr çok talep varsa mühendisliğini sen düşün.Diğerleride güsel ama puanın yetiyosa Mekatronik Mühendisliğini seç derim ;)

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bu sene hayırlısıyla diplomayı alıp işten çıkacağım.

tavsiyem değildir mekatronik bölümü. fabrikatör dayın varsa ayrı.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickneyime
    nickneyime's avatar
    Erkek
    kardeş ben okuyorum elektronik ve haberleşme mühendisliği :)) dersler 2.sınıftan itibaren hayvanlaşmaya başlıyo. :D ewt arkadaşların dediği gbi sadece tkcell avea falan deil iş alanı çok büyük mesela git havalanında kulede bile çalişabilirsin :)) sorun olursa elekktonik ve haberleşme ile ilgili yanıtlamaya çalişirim :)

bunch of idiots around me, yes everywhere.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fferritt
    fferritt's avatar
    Erkek

Arkadasim ben Elektronik Muhendisiyim.

Sana naçinaze tavsiyem Elektronik Haberleşme oku demek olur.

Niye diceksin;

mekatronik arkadaslarında yazdıgı gibi elektronik makine karması bir bolum yani ne tam elektronik ne de tam makine.yani hicbirini tam ogrenmiyorsun.gerci üniversite de ne ogreniliyo ki diyebilirsin dogrudur ama bir dalda uzmanlasmak seni is hayatında farklı kılar.Bu yuzden elektronik haberlesme cok daha onde..

daha detaylı bisiyler sormak istersen pm at 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek
    hocam Seviyosan herşeyde iş bulursun.Millete kalsa ben bokuyedim :S
Toplam Hit: 3823 Toplam Mesaj: 22