folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?

Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    beyaban
    beyaban's avatar
    Erkek

***izmir*** her ne kadar havasına ve kızlarına güvenemesemde kesinlikle izmir derim...anlatmaya kalksam anlatılmaz izmir ancak yaşanır !!!

Türkçülük dün bir kaynaktı, bugün bir çaydır. Yarın coşkun bir ırmak olacak ve önünde ki bütün engelleri yıkacaktır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    melekTBT
    melekTBT's avatar
    Dişi

karadeniz : samsun ,sinop ,rize ...

15.o9.o6
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

urfa

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

tıklaaaa

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ismailca
    ismailca's avatar
    Erkek

ben teknede yaşamayı çok istiyorum.

Yakarız Bu Gezegeni...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vayhayvanvay
    vayhayvanvay's avatar
    Erkek

izmir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Hayattaki tek amacı sigarayı bırakmak ve huzur bulmak,doğayı dinlemek olan emekli birisiyse kesinlikle Trabzon ! Herhangi bir yaylada ev yaptırsın sigarayı bırakmazsa bana ne derse desin.Benim nikim bile ne denli sigara bağımlısı olduğumu belli eder,ne zaman yayladaki eve tatile gitsek zorlarım kendimi o eşsiz manzaraya karşı çay sigara keyfi yapabilmek için ama sigara gider,keyif çayla tam gaz devam eder.Son gittiğimde tek başıma gitmiştim 2ay sigara içemedim.Otobüse bindim bursaya dönücem ilk molada bir paket sigara aldım şehir havasını içime çekince :)İÇEMEDİM diyorum farkındaysanız :) Kusacağım geliyor mq dumanı çekerken ve hiç bir kriz falanda yaşamıyorsunuz herşey o kadar kolay unutuluyor ki orda aşk acısı çekenlere de tavsiyemdir ayrıca,tecrübe konuşuyo :)

Ama gençseniz daha yaşıcak çok şeyim var,para pul sorun değil diyorsanız abi,İZMİR !

Troubles'll come & they'll pass
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Madrakaru
    Madrakaru's avatar
    Erkek

fenerist07 bunu yazdı:
    -----------------------------

yine yeni yeniden ve kesin olarak söylüyorum: İzmir.

Bu soruya cevap verirken günlük, anlık değil bir ömür boyu orada yasayacagınızı düşünerek cevap verin, hepimiz deriz karadenizde yaylaya yerlesiym bagdan domates koparıp yumurta kırıp menemen yapayım diye de, 3 gün internete giremediğiniz zaman görürüm sizi hepiniz komaya girersiniz, yaşanılacak yer demek illa heidi gibi kırlarda kosacagımız yer değil, ekonomik imkanlar, şehrin imkanları, doğal güzellikleri, insanların düşünce yapıları ile hepberaber bir bütündür, bilmemnerenin köyüne yerlesip beyin kanaması gecirdiğinizde en yakın uzman için 750km sonraki şehire gitmen gerekirse bu başlı başına imkansızlıktır.

Peder beyin memleketi gereği her yaz 1 haftalıgına köye giderim, yeşillik ot böcek inek tamam hepsi cok güzel, ancak bize göre değil, oraya gideceksin 1 hafta yasayacaksın,geri geleceksin, kafanı dinleyeceksin,ben 5 gün sonra edge'den nete baglanmaya calısıordum sıkıntıdan, burdaki arkadasların hepsi tahsilli arkadaslar sen kendini yazılım konusunda geliştirip iyi bir yazılımcı olursan, ama yasadıgın o küçük şehirlerde bilgisayarla ilgili tek şey internet cafelerse: orası senin için en yaşanılası yer değildir.

Herneyse.. Neden izmir?

''mahalle baskısı'' cok klişe bir lafdır coğunuza göre, ama detaya indiğinizde cok şey anlatır, 17 ağustosta depremi anmak için inşaat mühendisleri odasıyla gebzeye gittim, marmara bölgesinde sanayi olarakta gelişmiş bir yerdi, aman allahım ben bu kadar çarşaflıyı bir arada görmedim, gerçi ben o zamana kadar antalya-izmir-istanbuldan baska yer görmemiş biriydim, çok sasırmıstım, her neyse.. anma törenine 4 saat vardı 3 arkadas bira alıp sahile oturalım dedik, cünkü biz izmirde hep böyle yapardık, çimlere geldim üstünde yazı yazıyor ''çimlere basmayınız'' ???? şaşkınlık 2! çim var neden basmıyoruz ki? oturmamız için değilmi? neyse dedik denize dogru ayakları uzatarak oturduk, yanımızdan geçen herkes ''cık cık cık'' diyerek geciyordu, 10 dakka sonra cevre esnaftan laf atmalar geldi, bir tane internet cafeci anladı yabancı olduumuzu bizi uyardı ''burda öyle ulu orta içmeyin gencler'' hayatımda yasadıgım buyuk dumurlardan biriydi..

İzmirde barlar ve camiler iç içedir, barların basladıgı mekan bile ''cami durağı'' denilen tarihi mekanın önündedir, yolda sokakta alırsın içkini gitarını, oturursun çime, sarkını söylersin, kız arkadasınla yatarsın, kimsede sana gelip ''napıyorsun birader?'' demez, bunları burada yasamadan bilemezsiniz,

Türkiyenin tartısmasız en modern şehridir, 4 tane kız kendi baslarına cıkıp oturup eglenip tek 1 laf yemeden evlerine geri dönebilirler, mini eteklerini giyebilirler, laf gelmez cünkü ordakiler zaten alısıktır bu duruma, mini etek onlara yabancı gelmez, ayrıca türkiyenin en güzel kızları İzmirli kızlardır.

Kordonda barlarda sırt sırta oturursun arkadaki kız grubunun sacı senin kulagına girebilir, o kadar yakındır, kimse bundan tahrik olmaz gidipte yılışmaz, bir kıza gidip bişi sorduunuzda sizi tecavüz etmişçesine yadırgamaz, bu demek değildirki onlar namussuzdur bilmemnedir, kadın programlarında basları örtülüyken bakkaldan girip muhtardan cıkanlarıda görüyoruz.

İzmir büyük şehirdir, imkanları boldur, fuarlarla beraber yeni ürünler ayagınıza gelir, antalyada sokak sokak xbox aradım bulamadım, izmirde çankayada,olmadı ksk da deniz sineması sokagında sürüyle var, ben yine istanbuldan getirttim ayrı, cünkü tanıdıgımdı,neyse..

Egede yasadıgınızdan ege insanının sıcaklıgını her yerde hissedersiniz, kafanız attımı atlarsınız arabaya,çeşme,seferihisar,urla,kuşadası hatta bodrum size cok yanındır, gider tatilinizi yapar gelirsiniz.

Ramazan ayında bile, anadolunun cogu sehrinde bakkallar içki satmazken veya satsada gidip almak göt isterken izmirde bırak almayı oturur çimlerde içersin bile, zaten barlar bile doludur,bar dediysem öle kapalı mekanlarda duman altı yerler değil, denize bakmadan içemez izmir halkı, isteyen içkisini içer isteyen 100m arkadaki camide teravih namazını kılar, kimse kimseyede karısmaz.

Türkiyenin en laik,çağdaş,demokratik şehri izmirdir, zaten bunu seçimlerdende görüyoruz, etnik ayrımcılıgı yoktur, rumu,bulgarı,romeni, göçmeni hep bir arada yasar, yolda sirtaki müzikleri çalar kimse dönüp linç girişiminde bulunmaz, hatta kordonun göbeginde yunan konsoloslugunun bayragı dalgalanır, kimsede bomba koymaz gidip.

Tabi bu dediklerim belli semtler için, gidipte kadifekalede mini etek giyip gezerseniz pek şans getirmez, hatta bi kısmını götürür, öğrenci olup asosyal bi tipsen ve bucadan cıkmıosan evet izmir bok gibi biyerdir, ama alsancağa,karsıyakaya,bostanlıya,narlıdereye gidip hayatı yasamayı biliyorsan izmir memleketin en yasanılası yeridir evet.

http://1.bp.blogspot.com/_oaGbc9Q78QQ/SxPSaFKvyKI/AAAAAAAAC24/GsCpwtw2bfo/s1600/Image00036+copy.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/6884/emredsc95101en3.jpg

-----------------------------

Evet izmirde mahalle baskısı yoktur, ama senin de belirttiğin gibi bazı semtlerde yoktur. Ancak Ankara'da ve İstanbul'da da lüks semtlerde bu yoktur. Sokakta yatıp gitar çalacağın, çimlerin üstünde içeceğin yer Türkiye'de azdır. Ama herhalde ömrünün sonuna kadar otların üstünde gitar çalmayı düşünmüyorsun.

Laf yeme olayı konusunda o kadar emin olma, Türkiye Türkiye'dir her yerinde laf yeme olayları olmuştur, olacaktır. Tıpkı izmirde arkadaşlarımın başına gelen olaylar gibi.

İzmir Büyükşehir falan değildir, büyük bir köydür. İmkanları sınırlıdır. Ankara ve İstanbul imkanları karşılaştırılamaz bile. Fuar tam tabirle kurusıkıdır, dıştan bi şeye benzese de içi boştur.

Ege insanında Anadolu insanının sıcakkanlılığını, dürüstlüğünü, Karadeniz insanının saflığını, doğallığını bulamazsınız. Müritlere hakaret olmasın ama % 60 ınde  kaypaklık vardır. İzmirde 10 defa adres sorduysam 8 inde kandırılmışımdır.

Senin mantığına göre çağdaşlık CHP'ye oy vermekle oluyorsa diyebileceğim bir şey yok.

İzmir e gelirsek

Yol kavramı yoktur, 1gidiş 1 geliş standarttır. Daha kaliteli yollarda 1 de park vardır buna ek olarak. Belediye seçimlerden 5 ay öncesine kadar yoktur. Bi havagazı fabrikası, bir de kültür merkezi yaparak seçim kazanan tek belediye ordadır.

Özellikle akşam saatleri Hatay, Buca, Bornova içi, Karşıyaka Altınyol, Üçkuyular ve Gümrük bölgelerinde trafik felçdir. Arabası olmayanın şehir içinde bir yerlere gitme olasılığı düşüktür eğer gidecekse de. 1.5 saat gidiş 1.5 saat geliş hesaba katmalıdır. Aradaki otobüs bekleme sürelerini saymıyorum bile. Bu kadar trafik sorunu olan bir yerin yaşanılası olduğunu iddia etmek, bence gülünçtür. İzmirkliler buyursun Ankara'yı görsünler.

Yunanlıların milattan önce bulduğu kanalizasyon altyapısı izmirde hala yerleşik değildir. 10 yıl önce bokun %90'ını denize döküyorlardı. Şu an %20 ye düşürdüler

Bu nedenledir ki Halkapınar bölgesinde kokudan dolayı sokakta yürünemez. Tıpkı 10 yıl önce kordon da yürünemediği gibi.

İnsanı daha Ankara'yı İstanbul'u görmediği için İzmir'i harika bir yer ve yüce medeniyet eseri zanneder. Ne Ankara'nın düzeninden, altyapısından, trafiksizliğinden ne İstanbulun büyüklüğünden haberi vardır. Hiç bir şey yapmayan bir belediyeyi AKP ye inat tekrar seçmeyi marifet sayar.

Özünde burdaki vatandaşların anlattığı gibi cennet falan değildir.

Şahsi fikrim parası olana İzmir dahil her yer güzeldir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

yukardaki arkadaşla daha önce izmiri kötüleyen sscheme adlı arkadasın 'ev arkadası' oldugunu düşünürsek o muhitte birsey var sanırım, yada tüm gün evde oturup ''abi izmir ne kadar kötü biyer dimi yaa'' diyorsunuz.

tabiki kişiden kişiye göre değişir, sana göre yatırım yapmayan belediye inat ugruna seçilmiştir, bana göre kendisine devlet tarafından zırnık koklatılmayan, devletin kaynaklarını kesip fakir bırakarak kendine çekme politkasına karşı gururlu bi şekilde direnen ve ''kömüre,soğana'' oy vermeyen insanların seçtiği belediye baştadır. 10 sene öncesine kadar kordonda bok kokusundan oturulamazken simdi insanların gitar calıp sarkı söylediği bir mekan oldugunu düşünürsek bunuda başarmıştır.Trafik olarak istanbul faciadır, doğal güzellik olarak ankara geridedir ama insan bakmak istediği yerden bakınca ''büyüklük''ten karşılaştırma yapar.

İzmir adı üstünde gavur izmirdir, sevenide coktur nefret edenide, cünkü izmir siyasi bir duruşun kalesidir, izmir diyince akla tek bir ideoloji, tek bir parti gelir, türkiyenin baska biryerinde böyle bir özdeşlik yoktur, bu yuzden sevmeyeninin olması gayet doğaldır, ama yinede bunca dezavantajına ragmen her ankette kafaya oynar, ekşide başlığının altında en cok savunulandır, tıpkı burada da en cok oyun simdiye dek izmire gelmesi gibi..

dipnot: anne tarafım istanbullu olduğu için daha önce bu yüce şehride defalarca görmüş,konaklamışımdır. üstelik en varoş yerinde değil direk mecidiyeköy,beşiktaş taraflarında.

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

"insan yaşadığı yeri severse orası dünyanın en güzel yeridir. ama eğer insan dünyanın en güzel yerini sevmezse, orası dünyanın en güzel yeri değildir"

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
Toplam Hit: 11114 Toplam Mesaj: 72