Memleketin En Yaşanılası Yeri Neresidir?
-
Yaw burda İzmir tartışması çıkmışta tartışanların hepsi Buca'da yaşıyor :D Bende bu sene ordaydım. İzmir'de yaşayın ama Buca'da yaşamayın. Yoksa İzmir'den de soğursunuz :D
-
İzmirliyim diye söylemiyorum ama zamanında büyük şehir belediyesine danışmanlık yapan bir şirkette çalışmış olmanın verdiği avantajla birkaç şey söylemeliyimdir ki İzmir Türkiye'ye örnek olmuş ve olan bir şehirdir. Zamanında elektrik alanında ana arter ve caddeler de kablolar nasıl yerin altına alınılacak diye düşünülürken ve bu konuda daha mevzuat yokken rahmetli Ahmet Priştina Prag gezisinde sahsen belediyeye gidip bu konu hakkında çalışmalarda bulunmuş ve Türkiye'ye getirerek bu konuda önderlik etmiştir. Aynı zamanda Metro'nun ilk etabı onun zamanında tamamlanmış ve Universiad ile sadece İzmir'in adını değil Türkiye'nin adını Dünyaya duyurmuştur. Melez deresinin ıslahı zaten başlı başına bir konudur...
Ankara'da da 6 ay kadar yaşadım. Oranın soğukluğu ve dumanı beni boğdu. Saat gece 8 diyince heryer kapanıyordu, gezecek birtek yer kalmıyor... Hele o SSK işhanı yokmu, ben böyle bir etnik karmaşayı birarada görmemişimdir. 3 katlı iş hanında 1. kat türkü barlar, 2. kat tavernalar, 3. kat rock barlar. :)
İstanbul ise söylenecek laf yok. Oranın kokusunu bir kez ciğerlerine çeken birdaha unutamaz ama İstanbul'da yaşanmaz, gezilir...
Beyazıt Öztürk'ün güzel bir lafı vardır; İzmir, Ankara'nın düzenini, İstanbul'un da karmaşasını içinde barındıran bir şehirdir...
Herşey biryana eğer birgün İzmir'e giderseniz sabah tanımadığınız biri ile karşılaştığınızda size günaydın derse yadırgamayın. İzmirlinin adetinderdir ;)
Sağlıcakla!
-
muğla akyaka-datça vs vs vs ama sakın aşık olmayın arkadaş bu memlekette bu memleketin kızları adamın ebesini ..... benden söylemesi....aşık oldum derseniz siyah poşet kesmez kasayla bira taşırsınız eve....
-
fenerist07 bunu yazdı:
-----------------------------
yukardaki arkadaşla daha önce izmiri kötüleyen sscheme adlı arkadasın 'ev arkadası' oldugunu düşünürsek o muhitte birsey var sanırım, yada tüm gün evde oturup ''abi izmir ne kadar kötü biyer dimi yaa'' diyorsunuz.
tabiki kişiden kişiye göre değişir, sana göre yatırım yapmayan belediye inat ugruna seçilmiştir, bana göre kendisine devlet tarafından zırnık koklatılmayan, devletin kaynaklarını kesip fakir bırakarak kendine çekme politkasına karşı gururlu bi şekilde direnen ve ''kömüre,soğana'' oy vermeyen insanların seçtiği belediye baştadır. 10 sene öncesine kadar kordonda bok kokusundan oturulamazken simdi insanların gitar calıp sarkı söylediği bir mekan oldugunu düşünürsek bunuda başarmıştır.Trafik olarak istanbul faciadır, doğal güzellik olarak ankara geridedir ama insan bakmak istediği yerden bakınca ''büyüklük''ten karşılaştırma yapar.
İzmir adı üstünde gavur izmirdir, sevenide coktur nefret edenide, cünkü izmir siyasi bir duruşun kalesidir, izmir diyince akla tek bir ideoloji, tek bir parti gelir, türkiyenin baska biryerinde böyle bir özdeşlik yoktur, bu yuzden sevmeyeninin olması gayet doğaldır, ama yinede bunca dezavantajına ragmen her ankette kafaya oynar, ekşide başlığının altında en cok savunulandır, tıpkı burada da en cok oyun simdiye dek izmire gelmesi gibi..
dipnot: anne tarafım istanbullu olduğu için daha önce bu yüce şehride defalarca görmüş,konaklamışımdır. üstelik en varoş yerinde değil direk mecidiyeköy,beşiktaş taraflarında.
-----------------------------Ben evde oturuyorum ama diğer eleman her gün sabah kalkıp 1.5 saat yol çekip işe gidiyor. Akşam da aynı yolun tekrarını yaşıyor. Hayat baba parasıyla içip çimlerin üzerinde yuvarlanmaktan ibaretse İzmir güzel tabii. Ama kazın ayağı öyle değil.
Ayrıca ben her gün bunları söylemiyorum sadece her sabah kalkıp izmir ne güzel bir yer diyenleri görünce bunları söyleme ihtiyacı hissediyorum.
Kömür soğan dağıtmayan(!) belediye nakit para, giyecek, gıda yardımı (soğan-patates hariç galiba) ve yemek dağıtımı yapıyor.
http://www.izmir.bel.tr/projelerb.asp?pID=9&psID=0
http://www.izmir.bel.tr/Details.asp?textID=6721
Yeri gelmişken söyleyeyim ben muhtaç vatandaşlara yardım edilmesine de karşı değilim. Ama bunu oy toplamak için kullanmak ŞEREFSİZLİKTİR.
İzmir'in nüfusuna göre hazineden alacağı sabit bir para vardır. Bu paraya kimse dokunamaz, hükümetin yapacağı şey ek projeleri desteklememek ve kredi gibi konularda yardımcı olmamaktır. Ama önümüzde bir Eskişehir örneği dururken, İzmir'in durumunu sorgulamamak elde değil.
Boku denize döküp sonra da temizlemek başarı değildir. Ama her halikarda yapılmış bir hizmettir. Hatırlatmak isterim bu iş Rahmetli Başkan tarafından yapılmıştır. Şimdiki başkan tarafından değil.
Olaylara sevgi veya nefret ekseninden bakmıyorum. İzmir'in genel siyasi yapısıyla da kendisiyle de bir sorunum yok. Bir mühendis olarak eldeki veriyi realitelere dayanarak analiz ediyorum. Ankara'da oy verip desteklediğim siyasi hareketi İzmir'de eleştiriyorum, ayrıca İzmir'i eleştirirsen AKP'lisin zihniyetinden de nefret ediyorum.
Nedense; yurdum insanı olaylara at gözlüğünden baktığı için, Mahkeme kararlarını uygulamayan, uygulayınca da ortalığı karıştıran şerefsiz i. melih e küfredebilirsiniz. Ama mahkemenin verdiği kararı sadece 1 gün uygulayıp ertesi gün otobüs ücretlerini mahkemenin bozduğu rakamın daha üstüne çeken Aziz Kocaoğlu'na küfredemezsiniz.
İzmir'in bir siyasi duruşun kalesi değildir, vakti zamanında dyp ler anaplar, demokrat partiler de bu şehirde CHP'ye karşı seçim kazanmıştır.
Ayrıca bir şehirde sürekli aynı parti seçiliyorsa bu bağnazlığın, yobazlığın göstergesidir. Övünülecek bir şey değildir, aksine rezalettir. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de böyle özdeşlikler vardır. DTP -> Diyarbakır, Konya -> AKP vs vs gibi.
İzmir'i savunanların niye çok olduğunu önceki mesajımda da belirttim. İzmir'in de kendine övgü bir yobaz takımı var.
Doğalgazın bir kaç yıl önce geldiği, elektronik otobüs kartlarının 10 yıl önce kullanılmaya başladığı, halk ekmek fabrikasının yeni açıldığı, metronun yaklaşık 7-8 yıl geç geldiği, otobüslerde aktarmaya olayının 1.5 yıl önce başladığı, yollarıyla ve üzülerek söylüyorum herşeyiyle Ankara'nın İstanbul'un yaklaşık 10 yıl gerisinde İzmir.
İzmirliler eğer bu şehri gerçekten seviyorlarsa; bağnazlık yapmayı bıraksınlar niye bu kadar geri kaldıklarının üzerinde dursunlar. Hükümet desteği önemli bir etkendir ama, biraz araştırırsanız İzmir'in hep muhalefet tarafından yönetilmediğini, hatta pek çok şehirden daha fazla iktidar tarafından yönetilmediğini görürsünüz. Eskişehir in arkasında hükümet desteği yok.
Ayrıca dostum bir sonraki mesajında -eğer yazacaksan- lütfen somut verilerle gel bana. Söylediklerim doğru mu yanlış mı?
Sen AKP lisin o yüzden eleştiriyorsun deme lütfen, çünkü değilim.
Bu mesaj konusunda bana yardımcı olan ev arkadaşımın sana selamı var. Bir ara çıkıp beraber takılalım güzel İzmirimizde diyor :)
-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=109437109083564&ref=mf
-
Gökova - Akyaka Dünyanın en güzel koyları derler.
-
İstanbul.evet yaşadım Bakırköy de 1997 1999 kaldım.Bakırköy süper bir yer orası gerçek istanbul.okulu bıraktım askere gittim full izmir de yaptım 18 ay.İyice izmir li oldum.Bu arada Antalya lıyım.İzmir de adım atmadığım yeri sayfiyesi kalmadı.mordoğan roka rakı sardalya balık.çeşme de kum spil de haftasonu.urla da balık sofrası çeeşmealtında bir günbatımı.askerlik bitti eski kız arkadaşım kafamı çeldi 2 yıl sonra bastım geri geldim İzmir e yerleştim Bostanlı ya.Churchil iskele karşıyaka hayatım oldu.pederin sağlık sorunları oldu geri geldim antalya ya bu sefer işim gereği geri gittim İzmir e Bornova JD de experlik.Bornova da 4 ay kaldım orası da süper bir yerdi.2 öğrenci ile beraber aynı evi paylaştık.Tahribata bu evde giriş yaptım.bornova küçük park büyük park örnekleri olmayan yerlerdi.işim experlik,iş bütün ege havzasını kapsıyordu.bütün batı anadoluyu 2004-2005 te gezdim.fethiye den Ayvalık a kadar.rahmetli peder vefat etti Antalya ya geri yerleştim.Ama bendeki izmir aşkı bitmedi.hayalim eğer olağanüstü bir durum olmazsa hayatımı tamamlayacağım yer izmir olur.Evet İstanbul gezilecek bir şehir.Ama Ankara berbat soğuk ve sevimsiz suratlı resmi insanlardan kasvetli bir şehir.2001 de iş eğitimi için 45 gün kaldım Ankara da saçma sapan bir kentti.Akşam hava karardımı ortalık in cin top oynardı.antalya alışkanlığımızdan mıdır artık.İzmir Bostanlı da kalıyorken de öyleydim.Migros yanımdaydı.10 kapanırdı.o saatten sonra açık ne bir market eleven vs neyse bir şey bulamazdım sabaha kadar manav açık olurdu sabahçı kahvesi açık olurdu market kapalı olurdu.Gece bisikletimle çanakkale yolundaki shell den bira poşetleriyle çok gecelerim geçti.sayısız kızlarınız olur.ama İzmir i asıl güzel yapan özgürlükçü olması ve geleneklerinin yaftalamaması.ne kadar kozmopolit olsa da İzmir kimliğini hiç değiştirmemiş bir kenttir.Antalya doğası ile bir numara yaşanacak yer desem doğrudur.
-
istanbuL
-
Datça ve eşsiz koyları yaşanılıcak en iyi yerlerdir.Bir tane kro göremeyeceğiniz nadir yerlerden biridir.
-
şuanki yaş itıbarı ile istanbuk 4ewer ancak ara ara kaçamak yapmak için kesinlikle adını tam hatırlamadığım şu karetta karetta kaplumbağalarının parsellediği yerler çok güzel bu yaz gördüğüm yerler arasında en çok orası aklımda kaldı..