folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Merak Ettiğim Birkaç Fiziksel Konu

Merak Ettiğim Birkaç Fiziksel Konu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

SysTeMeRRoR bunu yazdı:

fizikte tek bildigim sey

1 litre su 1 t  zamanda kayniyosa

2 litre su 2 t zamand kaynar

lise 1 iken bunu fizikciyede soylemistim :)

onunla ilgili ilginç birşey var ; kaynar su , 10 derecelik sudan daha önce donardı yanlış hatırlamıyorsam.Isı alışverişi ne kadar fark varsa o kadar hızlı oluyor

Hocam kaynar su daha çabul donar diye bişe yok :D

HAVA 0 derce olsun

100 derecedeki suyun 50 dereceye soguması, 50 derecedeki suyun 0 dereceye sogumasından daha çabuk olur.. 

Arkadaşın sorusuna gelince

Kristal degil elmas dünyanın en sert maddesi olarak geçer ve çeliği kestirebilirsin. 

Her maddeyi moleküller grubu olarak düşün. Birbiri üzerinde binlerce misket. birbirlerine yapışmışlarsa katı, aralarında mesafe varsa gaz, birbirlerine yapışık ama hareket edebiliyorlarsa sıvı olarak tanımla. tahta bir karışım ama yine de tahtanın moleküllerini birbirinden uzaklaştırırsan önce sıvı sonra gaz olur.. bunu da o moleküllere enerji vererek yapabilirsin. maddeleri sıvıya yada gaza çevirirken ısıtmanın amacı da kinetik enerjilerini artıkmaktır.

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

arkadaşlar saolun hakkaten kristal deil elmas diycektim nerden çıktıysa kristal yazmışım ayrıca ben saf bir taş parçası kastetmiştim ama sanırım öyle birşey yok ayrıca maddenin 4. hali lisede işlenmiyor bile plazma diye birhal var deyip geçiliyor ben onu çok az bulunduğu ve beni ilgilendirmediği için yoksayarak sormuştum ayrıca kimyacılar beniş dövecek ama kimyasal olan herşey aslında fizik konusudur fizik en temel bilimdir sonuçta bu olayların tamamı parçacıkların yer ve şekil değiştirmesinden meydana geliyor

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek

hacktorx bunu yazdı:

her maddenin her hali olacak diye bişey yok hocam :) illa olsun diyosan da, mesela Taşın katı hali taş, sıvı hali çamur, gaz hali de toz'dur diyebiliriz:)

Bu adama ordinaryus ünvanı verilmesini istiyorum.. 

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:

çok az bulunduğu

Evrenin %90'ı plazma halinde imiş.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

çok az bulunduğu

ya ben kendimimi ifade edenmiyorum lise diyorum okul diyporum yemişim evreni hocam müfredatta yok ayrıca günlşük hayattada karşıma çıkmıyor ayrıca evrenin %70i karanlık enerji %25i karanlık madde plazma nerden çıktı

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

FoRzA bunu yazdı:

Şu anda 16 tane madde hâli tanımlanır; bunlardan üçü katı, sıvı ve gaz olarak adlandırılan klasik hallerdir diğerleri, klasik haller dışında; sıvı kristal, amorf katı, manyetik düzenli, süperiletken, süperakışkan, Bose-Einstein yoğunlaşması, Rydberg molekülü,plazma(iyonlaşmış gaz), kuark-gluon plazması, dejenere madde, süperkatı, sicimsi sıvı ve süpercamdır. Gündelik hayatta maddeler genel olarak katı, sıvı ya da gaz halinde bulunur.

Sertlik konusuna gelirsek incelenen sertlik dereceleri mohs skalasına göre değerlendirilir buda altta verdiğim skaladır.

1     Talk          Tırnakla çizilenler
    2     Jips           Çakı ve iğne ile çizilenler
    3     Kalsit          Çakı ve iğne ile çizilenler
    4     Fluorit        Çakı ve iğne ile çizilenler
    5     Apatit          Eğe ile çizilenler
    6     Ortoklas      Eğe ile çizilenler
    7     Kuvars         Camı kuvvetle çizenler
    8     Topaz         Camı kuvvetle çizenler
    9     Yakut         Camı kuvvetle çizenler
    10   Elmas           sadece çok güçlü lazerlerle çizilenler  En sert elmasdır 1 2 3 diye sıralanması sadece göstermelikdir aralarında oransal olarak cok fark olanlar vardır. Örneğin 7 ve 8 arasındaki fark 10 ve 9 arasındaki farkdan küçüktür.

tam bu sıralamayı yazacaktım kii   yazılmış..  :)   bu, mühendislik okuyorsan malzeme dersi adı altında gösteriliyor hocam

en sert elmastır alayını çizer ezberletilir zaten bu sıralama ve bir sonraki öncekilerini çizer 2 sadece 1i çizer 3 2ile 1 gibi..  diğer açıklamaları gayet güzel yapmış 

bilemediğin olursa bu arkadaşa pmleyebilirsin bence ;)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

çok az bulunduğu

ya ben kendimimi ifade edenmiyorum lise diyorum okul diyporum yemişim evreni hocam müfredatta yok ayrıca günlşük hayattada karşıma çıkmıyor ayrıca evrenin %70i karanlık enerji %25i karanlık madde plazma nerden çıktı

Günlük hayatta karanlık enerji çıkıyor sanki karşına amk. King of Fighter mısın sdfsd? Bana niye patlıyorsun? Yanlış bildiğin bir kaç fiziksel konuyu düzeltiyoruz işte. 

Plazma baryonik maddeler(atomlardan oluşmuş) için mümkün olan bir formdur. Karanlık madde baryonik değildir. Gerisini sen bağlarsın artık. 

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

KrypT bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

KrypT bunu yazdı:

dead_march bunu yazdı:

çok az bulunduğu

Günlük hayatta karanlık enerji çıkıyor sanki karşına amk. King of Fighter mısın sdfsd? Bana niye patlıyorsun? Yanlış bildiğin bir kaç fiziksel konuyu düzeltiyoruz işte. 

Plazma baryonik maddeler(atomlardan oluşmuş) için mümkün olan bir formdur. Karanlık madde baryonik değildir. Gerisini sen bağlarsın artık. 

hocam sen haklısın ben haksızım kapatalım gözünü sevyim bukonuyu

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Basit makine.

while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

Nespace bunu yazdı:

hacktorx bunu yazdı:

her maddenin her hali olacak diye bişey yok hocam :) illa olsun diyosan da, mesela Taşın katı hali taş, sıvı hali çamur, gaz hali de toz'dur diyebiliriz:)

Bu adama ordinaryus ünvanı verilmesini istiyorum.. 

Tbt bi ordinaryus madalyası verebülür :))

Toplam Hit: 3682 Toplam Mesaj: 31