folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Meşhur Bilgisayarcılar Ve Dinler Hakkındaki Görüşleri

Meşhur Bilgisayarcılar Ve Dinler Hakkındaki Görüşleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

lemar bunu yazdı:
    -----------------------------

yine mi kavga edicez ayni konuda ya :D

bitmedi gitti tahribatin dini, ibadeti yuzyillardir...

abi var ya da yok, yok ya da var, inan ya da inanma.

cok basit bir kural var:

sen bana karisma, ben sana.

adamlar fikrini soylemis, murid gelip konuyu acip onlari paylasmis.

biz yine tanri var mi yok mu ? din iyimi kotumu dalgasina giriyoruz.

"yahu sokayim, bill gates'e yada sokayim dinlerin tumune!" diyemiyecekmiyiz hic bir zaman? illaki iki taraf kavgami edicek m.q.

ben biliyorum ulan, var tanri, dinlerde cok iyi bisey. bill gates'te dunya tatlisi bi insan biraz fazla lsd almis zamaninda ne var yani ? adamlar inanmak istemiyor iste. hem kim bilir belki bir gun gelir sende inanmak istemezsin? ama belki bir gun gelir sende inanmak isteyebilirsin? bunlarin tumunun cevabini biliyoruzda, gerisini halledicez...

bazen butun tarikat uyusturucu etkisinde gibi geliyor bana

-----------------------------

Hacı öyle diyosunda bu adam bunu ilk kez yapmıyor ki :D

Bir Ateist Samimi Dindarlığı Hayatından Yadsıyabilir Mi? Sanırım Yapamıyor...

İnanç Nedir? "İnanıyor Olmanız" Bir Şeyi Doğru Yapar Mı?

Nasıl Ateist Olurum? [Yazan: S¢an]

Hasta Ve Yaşlıları Yok Etsek Nasıl Olur?

vs. vs.. :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

o zaman direk muridi ignore et kardesim. ben 1-2 konusu hosuma gitmeyen adamin actigi konuya bile bakmiyorum. tahribatta konu cok bol bol bakicak yer var. gerekirse label koyalim muridlerin onune (inanan, inanmayan) diye. inanmayanlar inananlarin actiklarini, inanlarda inanmayanlarin konularini okumasin, tabi herkesin bir labeldan oburune gecme hakki olsun :D

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

ben denilenlerden alınmıyorum çünkü kimsenin inancıda beni ilgilendirmez o sebebpten anlatmak istediğim adamların inancı değil

Burada paylaşılan isimlerin inanaçları islamiyet olsada hristyanlık olsada ateist olsada vereceğim tepki aynıdır bu konu bu admaların yaptıkları işlerle bağdaştırılmıyor alakası yok internetide belki hrsityanlar buldu ama en dindar olanı bile kulanıyor konu o değil konu ilime ve bilime katkılarından nahsedilmeli bizene inancından değil mi anlatmak istediğim bu

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Propagandacı yine belli.Nedense hiçbiri inanmıyor.Allah Allah ne ilginç değilmi neden acaba."Aaaa bunlar inanmıyo ama iyi bilgisayarcı, o zaman bende inanmayayım".Gibi bir söylem çıkabilir ortaya.İşte saçmalamak buna denir o zaman.

https://t.me/pump_upp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

bi kere ateizm nedir? ne deildir onu bilmek lazim.

bu adamlarin dinlerinde isa allahin oglu bi kere, yani holy bir durum var normal insan boyutunda. ateizm zaten benim bilgim kadari ile boyle holy biseyin olduguna inanmamak en kisaca (ki daha uzun uzun konusabiliriz tam olarak ne oldugunu). Yani direk, tanri yoktur, isa maldir, muhammed delidir diye bir durum yok. Kutsal olan, supernatural bir sey bence yok demek. Sonucta adamlar ne isasi ne tanrinin oglu deyip direk bunu inkar edebilirler ve ateist olabilirler. bunlari dusunmek lazim.

simdi islamda durum farkli, holy bir durum yok hicbir insan evladinda, bu kutsallik sadece tanriya mahsus goruluyor. Ama bunu goren duyan bilende yok. Inanmak ve inanmamaya dayali bi sistem iste. O yuzden muslumanlikda ateizm nasi oluyor? veya nasil yorumlanmalidir saatlerce tartisabilir... Ama tamamen ayni manayada gelebilir yani gorus acisina bakar ve 100 saatte konussan anlasamazsin.

yani demek istedigim, var ve ya yok, ateizm veya osurukizm gibi konulari boyle yuzeysel bir konuda tartismanin bir manasi yok gibi geldi bana sirf o yuzden daha once dediklerim.

bu konuda konusulmasi gereken, aaa bill soyle demis, aa steve ne kadar ilginc konusmus felan falan.

yoksa aa butun unlu bilgisayarcilar ateist bende olayim deyen varsa zaten maldir, cunku onu demesi icin ilk once o adamlar gibi hristiyan veya herneyse oyle dunyaya gelip sonra onlarin gectikleri surecten gecmeleri lazim. bizde oyle bir durum mu var?

yani su anda butun cocuklugunu baskisiz bir musluman olarak yasayan, zorla hicbir bok yaptirilmayan adamda gelip burda kavga etmez, yorum yapar.

yada butun omrunu baski altinda, git camiye dua et, bak her istedigin olacak deye deye yetisen salak bir grupda var. simdi o adam butun bi omur hic bir ise yaramayip, bir 30 yasina gelip aaa dua ediyorum ediyorum ama bi bok olmuyo, derse, e o zaman inanmiyorum ulan, ateistim derse hadi o zaman tartisalim... o zaman yapariz tartismasini da bu konu ne bileyim yeri deil sankim... 

anca gidersin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Öncelikle "sizin dininiz size, benim dinim banadır". (bkz: Lekum dinikum veliyedin)

Buradaki amcaların çoğu benim gözümde ; dini istismar edip ota b.ka alet etmeye çalışanlar ve şeyhler, şıhlar kurup paraları cukka yapanlar'dan daha mübarek adamlardır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

Bunların doğruluğu hakkında şüphe ediyorum..nereden bileyim senin uydurmadğını? inançsızlığı ilke edinmiş birine inanmak içimden gelmiyor ..neyse ..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

hoca bir foto nu uplar mısın?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kaynaklar sağlam. İşin içindekiler bilir zaten bunları.

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek

tartışmak gereksiz.herkesin dini kendine.kendisini tanımadığımdan bu konuyu hangi amaç için açtığını bilmiyorum ama umarım sadece insanları bilgilendirmek için açmışsındır.bilgiler için sağol.

Toplam Hit: 7896 Toplam Mesaj: 46