folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Konusunda Kararsızım. Yardımcı Olabilecek Arkadaş Arıyorum.

Meslek Konusunda Kararsızım. Yardımcı Olabilecek Arkadaş Arıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Arkadaşlar malumunuz olaylı geçen YGS ve LYS sınavlarından sonra yarın sınav sonuçları açıklanacak. Puanım tahminen 430-440 arası birşey gelecek. İyi kötü herhangi bir üniversitede (KTÜ, Osmangazi, Sakarya...) popüler çoğu bölümü tercih edebiliyorum. Lakin Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma ve İşletme mühendisliği arasında sürekli git geller yaşıyorum. Bu mühendisliklerde okuyan ve bu mühendisliklerin iş hayatı, aldıkları maaşlar, iş olanakları konusunda beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Öncelikle Türkçe, Arnavutça biliyorum ve 2. seviyede Almanca ve İngilzicem var. Hazırlıkta bu iki dili sökerim diye düşünüyorum. Bunlarıda göz önüne alarak bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

para olarak deniz ulaştırma işletme daha garanti ama uzun süre evden ayrı kalıyorsun birde gemidede ast üst olayları var süvari olunca kral sensin ama. O puanla inşaat mühendisliğine gitmen daha mantıklı bence. Benim de 440 mf4 puanım var ya ygs den tercih yapacam yada inşaat yazacam.

düzenleme: yada makineye devam etcem ama bu çok düşük bir ihtimal :D

memento mori.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bilişim sektörünü seversen yazılım tercih edebilirsin?
    dilinde varmış zaten hazırlıkta ingilizceyi tamamen söküp almancanı kendin geliştirip mezun oluncada almanyaya gidersin mis gibi işte  

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Bu mesleklerin +ları -leri nelerdir onları merak ediyorum sağda soldaki forum sitelerinde adam akıllı anlatan yok

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

eğer deniz seçersen sadece belli şehirlerde çalışabileceğini de düşün. tam olarak ben de bilemiyorum ancak aylarca denizde kalma durumun da olabilir açılacaksan. dediğim gibi tam olarak bilemiyorum ama bu gibi durumlar hayatını tamamen etkiler yaşayacağın yer, hayat şeklin açısından. onun için özellikle deniz işini iyice öğrenmeden, bu işi yapanlarla birebir konuşup bilgi almadan seçme.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Peki ya makine ile inşaat ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Erkek

ben makine mühendisiyim, sana istediğin herşeyi anlatabilirim, akşama yazabilirim ancak, şuan isteyim, yada msn yaparız, pm atarsan yardımcı olurum, akşama buraya yazıcam, herkes tanımış olur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

puan değilde sıralamanı yazsana,

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

kaç dil biliyorsun eğer dui istersen ingilizcen süper olmalı yanına da bir kaç dil almanca fransızca filan eklersen güzel olur kimyasal taşıyan gemilere girersen 7bin dolar maaş garanti 3.kaptana fakat normal kuru yük gemileri biraz daha düşük ama yani onlarda baya yüksek günümüze kadar ha birde dalga filan tutarsa ilk 1-2 sene zorlanacaksın

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

puan değilde sıralamanı yazsana,

-----------------------------

yarın belli olacak onlar

memento mori.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xCs
    xCs's avatar
    Erkek

benden tavsiye istediğin seyin ne olduğunu tam anlamıyla öğren..mühendismiş, yazılımcıymış.isimlerin albenisine kapılma.yaparım dediğin meslegi seç..ve bolumler işletme iktisattan ibaret değil.kişiliğine uygun bişeyler bak.fotoğrafçılıkta bir bolum yada tiyatro..

GranT Me SerEnity!
Toplam Hit: 2071 Toplam Mesaj: 13