Meslek Konusunda Kararsızım. Yardımcı Olabilecek Arkadaş Arıyorum.
-
Arkadaşlar malumunuz olaylı geçen YGS ve LYS sınavlarından sonra yarın sınav sonuçları açıklanacak. Puanım tahminen 430-440 arası birşey gelecek. İyi kötü herhangi bir üniversitede (KTÜ, Osmangazi, Sakarya...) popüler çoğu bölümü tercih edebiliyorum. Lakin Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma ve İşletme mühendisliği arasında sürekli git geller yaşıyorum. Bu mühendisliklerde okuyan ve bu mühendisliklerin iş hayatı, aldıkları maaşlar, iş olanakları konusunda beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Öncelikle Türkçe, Arnavutça biliyorum ve 2. seviyede Almanca ve İngilzicem var. Hazırlıkta bu iki dili sökerim diye düşünüyorum. Bunlarıda göz önüne alarak bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?
-
para olarak deniz ulaştırma işletme daha garanti ama uzun süre evden ayrı kalıyorsun birde gemidede ast üst olayları var süvari olunca kral sensin ama. O puanla inşaat mühendisliğine gitmen daha mantıklı bence. Benim de 440 mf4 puanım var ya ygs den tercih yapacam yada inşaat yazacam.
düzenleme: yada makineye devam etcem ama bu çok düşük bir ihtimal :D
-
bilişim sektörünü seversen yazılım tercih edebilirsin?
dilinde varmış zaten hazırlıkta ingilizceyi tamamen söküp almancanı kendin geliştirip mezun oluncada almanyaya gidersin mis gibi işte -
Bu mesleklerin +ları -leri nelerdir onları merak ediyorum sağda soldaki forum sitelerinde adam akıllı anlatan yok
-
eğer deniz seçersen sadece belli şehirlerde çalışabileceğini de düşün. tam olarak ben de bilemiyorum ancak aylarca denizde kalma durumun da olabilir açılacaksan. dediğim gibi tam olarak bilemiyorum ama bu gibi durumlar hayatını tamamen etkiler yaşayacağın yer, hayat şeklin açısından. onun için özellikle deniz işini iyice öğrenmeden, bu işi yapanlarla birebir konuşup bilgi almadan seçme.
-
Peki ya makine ile inşaat ?
-
ben makine mühendisiyim, sana istediğin herşeyi anlatabilirim, akşama yazabilirim ancak, şuan isteyim, yada msn yaparız, pm atarsan yardımcı olurum, akşama buraya yazıcam, herkes tanımış olur.
-
puan değilde sıralamanı yazsana,
-
kaç dil biliyorsun eğer dui istersen ingilizcen süper olmalı yanına da bir kaç dil almanca fransızca filan eklersen güzel olur kimyasal taşıyan gemilere girersen 7bin dolar maaş garanti 3.kaptana fakat normal kuru yük gemileri biraz daha düşük ama yani onlarda baya yüksek günümüze kadar ha birde dalga filan tutarsa ilk 1-2 sene zorlanacaksın
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
puan değilde sıralamanı yazsana,
-----------------------------yarın belli olacak onlar
-
benden tavsiye istediğin seyin ne olduğunu tam anlamıyla öğren..mühendismiş, yazılımcıymış.isimlerin albenisine kapılma.yaparım dediğin meslegi seç..ve bolumler işletme iktisattan ibaret değil.kişiliğine uygun bişeyler bak.fotoğrafçılıkta bir bolum yada tiyatro..