folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Meslek Liselilere Üniversite Müjdesi



Meslek Liselilere Üniversite Müjdesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    YÖK, 'Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi' Açma Kararı Aldı. Buna Göre, Meslek Lisesi Çıkışlılar, Alanlarının Devamı Niteliğindeki 4 Yıllık Lisans Programlarında Okuma İmkanı Elde Edebilecek.

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' açma kararı aldı. Buna göre, Meslek Lisesi çıkışlılar, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı, önlisans düzeyinde eğitim yapan Meslek Yüksek Okulu (MYO) çıkışlılar da lisans tamamlama fırsatı elde edebilecek.

    Temmuz ayında yapılan YÖK Genel Kurulu'nda, ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri''nin açılmasına

    karar verildi.


    Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülecek.

    Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulacak.

    Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakülteleri, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam edecek ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri açılacak.

    Böylece, 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verildi.

    Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007'de yayımlanan ''Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi'' raporunda açıklanan çalışmanın, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara da 2+2 ( lisans tamamlama) fırsatı getireceği öğrenildi. (Anadolu Ajansı) 4 saat önce..

     

    KAYNAK :

     

    http://www.haberler.com/meslek-liselilere-universite-mujdesi-haberi/ 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    gerçekten güzel bi haber.Ama yine biz mühendislik okuyamayacağız.Orası kesin.Sanırm yök e gönderilen şu mektup işe yaramış

     ---------------------------------

    Sayın yetkili ,

    Bizler TEF mezunları olarak son derece mağdur durumdayız..Marmara Ünv.T.E.F.Dekanlığı ile son 4 yıldır yapmış olduğumuz görüşmelerde,Sn.Dekan Prof.İrfan Güney'in verdiği cevapta ; fiziki ve ders verecek mühendis kökenli öğretim görevlisi elemanlarının mevcut olduğunu ancak bu sınavın YÖK ve ÖSYM tarafından yapılmadığı yönündedir.

    Yine de TEF ler için yapacağınız yeni yapılandırma projesinde umarım bizlerin sektördeki ünvanları "Teknoloji Mühendisliği" veya dünyadaki eşdeğerimiz olan Politechnical graduated olan "Politechnical Engineer" şeklinde tanımlanır.

    Son zamanlarda TMMOB ve TEF camiasında ; T.E.F.mezunlarına "Teknolog veya Teknolojist ünvanlarının verilmesi istenmektedir" şeklinde birtakım duyumlar almaktayız.

    Bizler ; geçmişte ÖYS veya ÖSS/SAY-2 puan türü ile TEF.lere girmeye hak kazanmış ve 4 yıllık mühendislik programına eşdeğer olan mesleki eğitim almış en az mühendis meslektaşlarımız kadar background u olan insanlarız..(Bakınız:TEF ler ile MF lerin 4 yıl boyuncaalmış oldukları teori+laboratuvar uygulama kredi miktarlarına..TEF=224 kredi / MEF=155-160 kredi ve TEF mezunlarının özel sektördeki bitirmiş oldukları proje ve uygulamalara..)

    Bizler zaten özel sektörde mühendislik yapmaktayız ve işverenlerimiz de bizleri mühendis olarak tanımlamaktadırlar. Ancak kamu da kesinlikle mühendislik kategorisinde değerlendirilmemekteyiz.. Buna göre Teknolog/Teknolojist gibi ünvanların gerçekte yüksek tekniker pozisyonuna eşdeğer ünvanlar oldukları düşünülürse ve de 2006-2207 döneminde TEF lere öğrenci alımlarının ÖSS/SAY-1 puan türüne indirdiğiniz düşünülürse,bizlerde son derece vahim durumların gerçekleşeceği endişesi yaşanmaktadır.

    Bizler , mühendislik haricinde hiçbir ünvanın bizlere uygun olmayacağını ve kabul etmeyeceğimizi hatırlatmak isteriz..2 yıllık önlisans mezunlarının bile DGS sınavı ile mühendis olmaları için önlerinde en azından bir fırsat bulunmasına rağmen,dünya şartlarında zaten mühendis olmak için minimum alınması şart koşulan 155 krediyi aşarak mesleki bilgi ve uygulama becerisine vakıf TEF mezunlarının malesef kanunlar önünde hiçbir mühendislik yetkisi veya mühendis olmak için ellerinde hiçbir fırsatları yoktur..

    Hatırlanması gereken bir durum vardır ki ; bizler teknisyen veya teknikerler gibi ara eleman değiliz..Bizler gerek özel sektörde gerekse MEB'e yada YÖK'e bağlı Yüksek okullarda halen görev yapan mühendis meslektaşlarımızı veya mesleki eğitime yeni başlayan teknisyen/tekniker adaylarını yetiştirmekte ve mesleki eğitimlerinin gelişmesinde son derece önemli roller üstlenmekteyiz..

    Yukarıda yazdığım yaşadığımız bazı durumların,ve ülkemizin gerçek mühendis ve ara eleman ihtiyacının ancak Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına "mühendis" ünvanının verilmesiyle sağlanacağının unutulmaması gerekir.

    Zaten sınavsız geçişle yüksek okulların durumu ve kalitesi her geçen gün daha da kötüye gitmektedir ve nitelik - nicelik bakımından standartlar altında mezunların sektörde başarısız oldukları unutulmaması gereken apaçık bir gerçektir.Eğer TEF lerin mezun kalitesi ve sektördeki mesleki ünvanları da anlaşılması güç siyasi yaklaşımlarla niteliksiz bir duruma getirilmek isteniyorsa , ülkemiz hem medenileşme yolunda hem de bilim-teknoloji ve sanayi çağını yakalaması yolunda çok büyük bir darbe yiyecektir.

    Yapılandırma projenizde ; yukarıda anlattığım ve benim gibi düşünen onbinlerce Teknik Eğitim Fakültesi mezunu ve mühendis meslektaşım adına bu hususları göz ardı etmemeniz gerektiğini hatırlatmak isterim..

    Saygılarımla..
    master
    M.Ü T.E.F.1997 Elk.Öğrtm.mezunu


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek
    babanı sikeyim yök :'( 3 yıl önce verecektin bu haber Allah'sız yök

    kendinize ayığ olunuz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ibosoft
    ibosoft's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek
    ben 2 senelik yüksek okul mezunuyum bu yasayla 2 sene daha okuyup ne olacam onu anlamadım lisans diplomasıda ne yani? yada benmi yanlış anladım

    dizi dizi incisin danalıkta birincisin
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek

    ibo hoca bir nevi dgs ye girmiş gibi olacaksın.4 yıllığa tamamlama.Mesela elektronik okuyosun. 4 yıllık elektronikçi olacaksın bu sefer.dgs ile girersen mühendislik şansın var :) o zamanda dgs yi kaldıracaklardır kesin

    adamlar bi yandan veriyo bi yandan alıyo


    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KGD
    KGD's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Nisan/2007
    Erkek

    telekomun aq yöke kafam girsin

    bu yök kalkmassa işimiz zor 


    kgd
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiGGest
    BiGGest's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    simdi.. bu olay ne zaman gerceklescek bu yıl mı ? ... selcuk ta okuyorm anladıgım kadarıyla yeniden yapılmıcak sadce dönüştürme calısması fln olcakmıs fazla uzun sürmez kanımca...

     

    hyr yani 2 yıllık muhasebeyi bitirdim bi kac ay önce :) direk askerlik kagıdı bida göndermisler..gitttim dedim ben acıkögretime kayıt olmayı planlıyorum..eylül ayı bitsin olmazsa gelirim gibilerinden... şimdi bu cıktıysa siktiret acıkögretimi.. detaylı bilgi verebilcek varsa memnun olurum... durumu görüyosunuz :/


    BiGGest was here! [ C.r {YesileV GrandMaster} ]
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    hoca detaylı ve doğru bilgiyi ösym den alabilirsin.Onlara ulaş derim.ankaraya aç bi telefon ve sor. Çünkü her kulaktan bi ses çıkar bu durumda.Bu olay seneye ya da daha sonraki senelerde olur.Bu sene artık geçti :)

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    abdullahazad
    abdullahazad's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mayıs/2007
    Erkek
    hacı ben bı bok anlamadım suan meslek lısesınde son sınıftayım bu sene oss ye gırcem  bu habere goren ben o denılen yerelerede sınıavlamı gırcem yoksa sınvsız yatay gecısmı olcak :S

    az insan çok huzur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cxa1191s
    cxa1191s's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2007
    Erkek

    Ya ağalar ben anlamadım şimdi. Eski sevgililerimden biri beni mühendis sanıp birkaç ay çıktı, tekniker olduğumu öğrenince "Ben öğretmenim, lisans mezunuyum, sevgilimde en az lisans mezunu olmalı" diyerek terketmişti. Gerçi o zaman çok düşünmüştüm lisans mezunlarının s.kini okulda büyütüp kalınlaştırıyorlarmı,adamlar dahamı iyi şeediyorlar diye ama sanırım yakında öğrencez.

    Bu arada diplomada mühendis felan yazcakmı? 


    Ahanda adresim www.bdy.gen.tr
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    Zaman konusunda net bilgisi olan varmı?

    Yani tam olarak ne zaman yürürülüğe girecek bu sene olmaz sanırım ama seneye başlama ihtimali nedir? 


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
Toplam Hit: 3894 Toplam Mesaj: 23