Meslek Seçimi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo
    ZoRKaYa bunu yazdı
    corcil bunu yazdı

sağlık ve adalet derim gerisi  cırt

Bilgisayar mühendisliği bitti ya artık heryerde var dimi

Maalesef Turkiyede Muhendislere gereken onem verilmiyor bu da bir gercek hocam.

Hem isde yeterli ortam saglanmiyor hemde isci gozuyle bakiliyor.

Eger ulke gelismek istiyorsa bu degismeli baska yolu yok ve umarim yakin zamanda bu anlasilir...

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

çalışkanımdır, uzmanlık da düşünürüm diyorsan tıp oku o zaman. hatta yazılım öğrenip medikal yazılımlar üretirsin :)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Eğer asosyal, hayatı kodlar olan/olacak biri değilsen bilgisayar mühendisliğinden uzak dur. Ama yok her sertifikayı alırım, yazılım ve özelliklede web applikasyonlarında işin piçi olacağım,ingilizcede orta-üst seviyede (tofel gibi sınavlarda 100 üzerinden en az 60 a denk gelir bu dediğim) bilgim var/olacak dersen 100 dolarlık banklotlarla k.çını siecek kadar para kazanırsın. Devlet bile böyle adamlara en az 4000 tl maaş veriyor. 1500 liraya çalışan bulamadığı için "temininde güçlük çekilen personelin istihtamı" benzeri adı olan yönetmenlik çıkardı. Bilgisayar müh. sistem yöneticilerinin maaşı milletvekilini geçtim başbakanın maaşıyla yarışıyor. Geçen yıl sgk idi sanırım 11 binlira maaşla adam arıyordu ama sağdece istenilen sertifikaların isimleri 1 sayfadan fazlaydı.
    özel sektörde ise kendini pazarlaman+iyi bir cv ile daha fazlasını alırsın. Yinede tavsiye etmem zira bu saydığım özelliklerde olan adam sayısı türkiyede 500 ü geçmez. Geri kalan bilgisayar müh. ise ortalama 1000-3000 tl aralığında çalışır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cem-engine
    cem-engine's avatar
    Erkek

fizik

uzay mühendisliği

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı
    konpi bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam tıpta şöyle bişi var, yaş ilerledikçe insanda türlü türlü rahatsızlıklar beliriyor. atıyorum, elin titrerse, gözün görmezse, kulağın işitmezse doktorluk yapmak biraz sıkıntı olabilir, hele ki elin titrerse operasyon felan yapamazsın. o yüzden mühendislik daha cazip geliyor. 70 yaşına da gelsen gözlüğünü takıp ekran başına geçer program kodlayabilirsin.

evet belki biraz düz mantık düşündüm ama farklı bi bakış açısı sonuçta :)

70 yaşında oturup kod yazacan öyle mi :D Bence çok yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Doktorlar o yaşlarda zaten köşe olmuş oluyor 

sanırsın bütün doktorlar cerrah oluyor mk

alt tarafı bi düşünce belirttik arkadaş amma büyüttünüz amk.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    break
    break's avatar
    Erkek

Tip

Endustri Muh.

Kimya Muh.

Simdiki kafam olsa calisir bu bolumlere giderdim. Ingilizceyi kesin ogren, yurtdisi tecruben olsun, exchange programlara katil hazirliktan itibaren yaz aylarinda cok uluslu sirketlerde staj yapmaya bak. Sirtin yere gelmez.

Agronomist + Yaprak Tütün Uzmanı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

Tıp bence ama burada senın ısteklerının yerı cok onemlı :)

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    mhasan bunu yazdı

Önlardan öneriden çok bu mesleklerin faydalarını ve niçin bu mesleği seçtiklerini ve beesleklerinin negatif yanlarını söylemelerini bekliyorum.

Adam tıp ve bilgisayar mühendisliğinin artı ve eksilerini istemiş millet uzay, fizik, endüstri, kimya vs yardırmış.

Ben bilgisayar mühendisiyim. Öğrenciliğim boyunca boktan şeylerle uğraştığım için pek sevmiyordum mesleği ama iş hayatına atıldıktan sonra sevmeye başladım. Şu an istediğim işi yapıyorum [Java teknolojilerini kullanarak yazılım geliştirmece]. Gayet zevklidir. Emeğinin karşılığını alırsın. Henüz 25 yaşında 4k ve üzeri maaşlarda çalışman mümkün olabiliyor (Benimki henüz üzerinde değil maalesef). Potansiyelden ve mühendise olan ihtiyaçtan bahsetmeme gerek yok zaten. Bilgiye ulaşmak çok kolay. İnanılmayacak kadar fazla online döküman var piyasada.

Eğer bilgisayar başında günde 15+ saat geçirmek senin için sıkıntı olmayacaksa bilgisayar ya da yazılım mühendisliğini tavsiye ederim.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

benim sana verebileceğim tavsiye içine sinen,bir ömür severek yapabileceğin bir işte çalışman.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Önce mühendislik; olmadı tıp.

Soranlara bunu söylediğim zaman ya gerizekalı olduğumu düşünüyorlar ya da götüme fazla güvendiğimi. Ama ikisi de değil.

Gönlümde yatan mühendislik; fakat bi ODTÜ veya İTÜ Mühendislik de olmazsa bulabildiği ilk tıpa girerim. Günümüz türkiyesinde ilgi alanlarından çok aç kalmamak önemli.

İçinden ne geliyorsa oranın en iyisini iste hocam; en iyisi olmayacaksa götü kurtarmaya çalış. ha yok ben bi Steve Jobs olacağım diyorsan kolay gelsin.

Toplam Hit: 3485 Toplam Mesaj: 31