Meslek Seçimi
-
ZoRKaYa bunu yazdıcorcil bunu yazdı
sağlık ve adalet derim gerisi cırt
Bilgisayar mühendisliği bitti ya artık heryerde var dimi
Maalesef Turkiyede Muhendislere gereken onem verilmiyor bu da bir gercek hocam.
Hem isde yeterli ortam saglanmiyor hemde isci gozuyle bakiliyor.
Eger ulke gelismek istiyorsa bu degismeli baska yolu yok ve umarim yakin zamanda bu anlasilir...
-
çalışkanımdır, uzmanlık da düşünürüm diyorsan tıp oku o zaman. hatta yazılım öğrenip medikal yazılımlar üretirsin :)
-
Eğer asosyal, hayatı kodlar olan/olacak biri değilsen bilgisayar mühendisliğinden uzak dur. Ama yok her sertifikayı alırım, yazılım ve özelliklede web applikasyonlarında işin piçi olacağım,ingilizcede orta-üst seviyede (tofel gibi sınavlarda 100 üzerinden en az 60 a denk gelir bu dediğim) bilgim var/olacak dersen 100 dolarlık banklotlarla k.çını siecek kadar para kazanırsın. Devlet bile böyle adamlara en az 4000 tl maaş veriyor. 1500 liraya çalışan bulamadığı için "temininde güçlük çekilen personelin istihtamı" benzeri adı olan yönetmenlik çıkardı. Bilgisayar müh. sistem yöneticilerinin maaşı milletvekilini geçtim başbakanın maaşıyla yarışıyor. Geçen yıl sgk idi sanırım 11 binlira maaşla adam arıyordu ama sağdece istenilen sertifikaların isimleri 1 sayfadan fazlaydı.
özel sektörde ise kendini pazarlaman+iyi bir cv ile daha fazlasını alırsın. Yinede tavsiye etmem zira bu saydığım özelliklerde olan adam sayısı türkiyede 500 ü geçmez. Geri kalan bilgisayar müh. ise ortalama 1000-3000 tl aralığında çalışır. -
fizik
uzay mühendisliği
-
wert bunu yazdıkonpi bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
hocam tıpta şöyle bişi var, yaş ilerledikçe insanda türlü türlü rahatsızlıklar beliriyor. atıyorum, elin titrerse, gözün görmezse, kulağın işitmezse doktorluk yapmak biraz sıkıntı olabilir, hele ki elin titrerse operasyon felan yapamazsın. o yüzden mühendislik daha cazip geliyor. 70 yaşına da gelsen gözlüğünü takıp ekran başına geçer program kodlayabilirsin.
evet belki biraz düz mantık düşündüm ama farklı bi bakış açısı sonuçta :)
70 yaşında oturup kod yazacan öyle mi :D Bence çok yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Doktorlar o yaşlarda zaten köşe olmuş oluyor
sanırsın bütün doktorlar cerrah oluyor mk
alt tarafı bi düşünce belirttik arkadaş amma büyüttünüz amk.
-
Tip
Endustri Muh.
Kimya Muh.
Simdiki kafam olsa calisir bu bolumlere giderdim. Ingilizceyi kesin ogren, yurtdisi tecruben olsun, exchange programlara katil hazirliktan itibaren yaz aylarinda cok uluslu sirketlerde staj yapmaya bak. Sirtin yere gelmez.
-
Tıp bence ama burada senın ısteklerının yerı cok onemlı :)
-
mhasan bunu yazdı
Önlardan öneriden çok bu mesleklerin faydalarını ve niçin bu mesleği seçtiklerini ve beesleklerinin negatif yanlarını söylemelerini bekliyorum.
Adam tıp ve bilgisayar mühendisliğinin artı ve eksilerini istemiş millet uzay, fizik, endüstri, kimya vs yardırmış.
Ben bilgisayar mühendisiyim. Öğrenciliğim boyunca boktan şeylerle uğraştığım için pek sevmiyordum mesleği ama iş hayatına atıldıktan sonra sevmeye başladım. Şu an istediğim işi yapıyorum [Java teknolojilerini kullanarak yazılım geliştirmece]. Gayet zevklidir. Emeğinin karşılığını alırsın. Henüz 25 yaşında 4k ve üzeri maaşlarda çalışman mümkün olabiliyor (Benimki henüz üzerinde değil maalesef). Potansiyelden ve mühendise olan ihtiyaçtan bahsetmeme gerek yok zaten. Bilgiye ulaşmak çok kolay. İnanılmayacak kadar fazla online döküman var piyasada.
Eğer bilgisayar başında günde 15+ saat geçirmek senin için sıkıntı olmayacaksa bilgisayar ya da yazılım mühendisliğini tavsiye ederim. -
benim sana verebileceğim tavsiye içine sinen,bir ömür severek yapabileceğin bir işte çalışman.
-
Önce mühendislik; olmadı tıp.
Soranlara bunu söylediğim zaman ya gerizekalı olduğumu düşünüyorlar ya da götüme fazla güvendiğimi. Ama ikisi de değil.
Gönlümde yatan mühendislik; fakat bi ODTÜ veya İTÜ Mühendislik de olmazsa bulabildiği ilk tıpa girerim. Günümüz türkiyesinde ilgi alanlarından çok aç kalmamak önemli.
İçinden ne geliyorsa oranın en iyisini iste hocam; en iyisi olmayacaksa götü kurtarmaya çalış. ha yok ben bi Steve Jobs olacağım diyorsan kolay gelsin.