Meslek Seçimi
-
hocam tıpta şöyle bişi var, yaş ilerledikçe insanda türlü türlü rahatsızlıklar beliriyor. atıyorum, elin titrerse, gözün görmezse, kulağın işitmezse doktorluk yapmak biraz sıkıntı olabilir, hele ki elin titrerse operasyon felan yapamazsın. o yüzden mühendislik daha cazip geliyor. 70 yaşına da gelsen gözlüğünü takıp ekran başına geçer program kodlayabilirsin.
evet belki biraz düz mantık düşündüm ama farklı bi bakış açısı sonuçta :)
-
Nazımın bir şiiri var.Oğlumun denizci olmasını isterdim diye.Sonra aynanın başına geç onu sesli oku.Bak bakalım tebessüm görebilecek misin?Ben görmüştüm zamanında şimdi mutluyum
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hocam tıpta şöyle bişi var, yaş ilerledikçe insanda türlü türlü rahatsızlıklar beliriyor. atıyorum, elin titrerse, gözün görmezse, kulağın işitmezse doktorluk yapmak biraz sıkıntı olabilir, hele ki elin titrerse operasyon felan yapamazsın. o yüzden mühendislik daha cazip geliyor. 70 yaşına da gelsen gözlüğünü takıp ekran başına geçer program kodlayabilirsin.
70 yaşında oturup kod yazacan öyle mi :D Bence çok yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Doktorlar o yaşlarda zaten köşe olmuş oluyor
-
mühendislik ve tıp farklı yetenek alanlarına giriyor. İkisinden brisini seçersen muhtemelen geçimini sağlarsın. Çok para kazanmak istiyorsan da yetenekli olduğun alanda çalışmalısın ki fark yaratabilesin. Yetenek olarak da kısaca ağırlıklı olarak fizik ve matematik hatta geometri seviyorsan mühendis olacaksın, biyoloji kimya ve matematik hoşuna gidiyor fizk ve geometriyi çok da sevmem diyorsan sağlık bilimleri daha uygun olabilir.
-
sevmedigin iste basarili olma ihtimalin yok bunu anla once para kazanmak ikinci planda olsun cok idealist bir yaklasim gibi gelebilir bu ama icinden gelmeyen bir is hayatini karartir bunu unutma
-
"Hayali : Bilgisayar Mühendisliği ve Yurtdışı.
İnsan sevdiği işi yapmalı, ilgi duyduğunu değil. Ben bilgisayarı sevdim."
Yukarıda söylediğim gibi, sevdiğini seçiceksin ilgini değil. Otur düşün ben neyi seviyorum. Bulduğun şey bunlardan ikiside değilsede, ona göre hareket et. Meslek seçimi önemlidir. Eğer sevmediğin bir işi yaparsan. Hayatın boyunca seçimlerin için kendine küfürler savurursun. Herkesin mutlaka bir para beklentisi vardır. Diyelimki tıpı sevmiyorsun, ama girdin. Okudun bitirdin. Maaşın 5,000 TL... Fotoğrafları sevdin, girdin bitirdin. Maaşın 2,000 TL... 2,000 TL sana 5,000 TL'den daha tatlı gelicektir. Sevdiğin için. Oturup karar vericeksin. Kimsenin yönlendirmesine izin verme. Bugün seni yönlendirecek olanar, iş hayatında seninle birlikte çalışmayacaklar. Kendi hayatını kendin kuracaksın. Birşey söylemek, ne bana, nede başkalarına düşer. Kendi kararını kendin vericeksin. Sevginle.../@Lotus da bahsetmiş...
otocu tarafından 09/Şub/13 13:09 tarihinde düzenlenmiştir -
tabiki sevdiğim işi seçeğeğim ve bu iki mesleği sevdiğim ve yeteneğim olduğu için istiyorum. Ama bu işlerde piyasa nasıl hangisinin cebine ne kadar para girer mezunlar ne kadar ile işe girer. Bunları merak ediyorum. Tıp işin evet iyi paralar var. Tamam. Ama bilgisayarda ne kadar para var ve piyasa nasıl mesela İTÜ bilgisayar kazanabilrim gibi geliyor oradan mezun oldum geleceğim ne olacak nerelerde iş bulacağım kaç para ile işe başlayacağım. Ve ya yazılım şirketi kurabilir miyim Türkiyede bilgisayar yazılım lazı ile ticaret yapabilir miyi? ve üniversite bana neler katacak üniversitede de öğrendikleimi dışarıdan kendi çabalarıyla bir programcı öğrenebilir mi ve benle alaylı rekebet edebilri mi? Ayrıca bilgisayar sökterinde işi hakkaten bilen ne kadar kalifiye elemean var. Tıpın geleceği var mı? Gelecektede bu kadar rövaştaa olacak mı? Bkalım her yıl 7.000 kişi tıp bitiriyor bir gün gelr sektörde fazlalık olursa aç kalır mıyız. Yada boşu boşuna mı tıpta dirsek çürütmüş oluruz benmi asıl merak ettiğim şey bu. Tamam tıpda bilgisayırda seviyorum zaten diğer onlarca branş değide sadece bu ikisi üzerinde bu yüzden düşüyorum. Ayrıca bilgisayar konusunda uzman bir Prof. eğer işin üstünde hakketen uzmansa tıptaki bir proftan daha fazla kanır gibi geliyor. Bunun gerçekliği var mI? Bu gibi sorulara ilgili arkadaşlar cevap veririse memnun olurum. Sevgi yönününden problem yok...
-
zeybekustasi bunu yazdı
Tıp çok istedim ancak olmadı bende Bil Muh okuyorum. Hayli memnunum çünkü konferanstan seminere eğitimden çalışmaya her şeye fırsatım oluyor açıktanda okuyorum kitaplar okuyorum yani kültürel ve sosyal anlamda ( sosyallik bende fazla yok :D ) gelişim için kesinlikle mühendislik derim. Çok iyi paralar kazanan arkadaşlarım var. Ama -kesin- iyi bir para ve müthiş bir ego istiyorsan kensinlikle tıp derim.
Çünkü her ortamda ezer geçerler ve her mühendis tıpçılara muhtaçtır ve bu insanların %90 ının ortamı pek yoktur çünkü dersleri komiteleri sürekli vardır. Ama sadece ego için bile okunur okul yemekhanesine bile stetoskopla geliyor adamlar doktorum beyler der gibi :D ben olsam beterini yapardım çünkü seni yaşatıyor la kolay mı :) Ama zevkli değil söyleyeyim.
EDİT: Şu laf çok duyacaksın para için mi meslek seçiyorsun gibi ? Evet para için de. Çünki üniversitede herkesin tek düşündüğü para ben iyi bir bölümde okuyorum ama kimse ben Jobs olucam demiyor. Herkes biraz para diyor adamın hakkıda bu zaten. Hem para istiyor hem ders yapıyor bundan iyi ne olabilir ? Bu konuda çok fazla araştırma yaptım bu evrelerin herbirinden geçtim özel olarak konuşabilirizde. Annen baban ce çocukların için tıp oku kendin için mühendislik.
Nerde yaşıyorsun senle görüşmek isterim birde hangi okulda okuyorsun ve kaç puan yaptında tıp kazanamadın??
mhasan tarafından 09/Şub/13 15:31 tarihinde düzenlenmiştir -
konpi bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdı
70 yaşında oturup kod yazacan öyle mi :D Bence çok yüzeysel bir bakış açısı olmuş. Doktorlar o yaşlarda zaten köşe olmuş oluyor
sanırsın bütün doktorlar cerrah oluyor mk
-
corcil bunu yazdı
sağlık ve adalet derim gerisi cırt
Bilgisayar mühendisliği bitti ya artık heryerde var dimi