Millet İp Mesele Helppppp

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TopSakal
    TopSakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2003
    Erkek
    yaws millet bu ıp gizleme programının adı nedir bilen warmı bide hanki sitede oldunu sölerseniz sevinirim goole demeyin op site beni hasta edio :)) bi programın adını yazıom onun hakkında yüz şey çıkıo bi programı bulamıom sitesini ve programın adını söleyin plaseee olmassa sadece adını söleyin :)byezzzzz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TopSakal
    TopSakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2003
    Erkek
    ee millet yardım eli uzatın
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek
    ayni konu basligi acilip cevaplandirilmisti
    yukaridaki arama buttonuna tiklayip ip gizleme diye arattirirsan bulursun :)

    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eiNsteiN
    eiNsteiN's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Ocak/2003
    Erkek
    IP Gizlemek derken bunu nasıl ve nerede yapmak istediğini belirtmemişsin. Bir IRC Sunucusunda IP gizlemek istiyorsan zaten çoğu IRC Sunucusunda +x varsayılan mod olduğundan bir şey yapmana gerek yok.

    Yok ben IP'm belli olmadan Surf yapmak istiyorum dersen programla da yapabilirsin fakat bunu programsız gerçekleştirmek de çok kolay. Internette Anonim Olmak için sağlam bir Proxy IP'ye ihtiyacın var. Yani bu IP seni baqlanacağın sunuculara götürürken kendi IP'sini kullanacak bir köprü oluşturacaktır. Internet Explorer (ya da senin kullandığın browser) içeriğinde Yerel Ağ Ayarları'ndan Proxy Sunucu Kullan diyerek bulduğun Proxy IP ve Port'u yazıp bunu gerçekleştirebilirsin.
    Proxy IP nerede bulunur diyorsan da http://atomintersoft.com/start.aspx adresinden online olarak yenilenen ve check edilebilen IP'ler bulabileceğini söyleyebilirim.

    mIRC ya da ICQ üzerinde de Proxy kullanımı yine aynı biçimdedir. Connection kısmında bulabileceğim Proxy Sunucusu içeriğine bulduğun IP ve Port Numaralarını yazdığın anda işlem tamamdır.

    Yalnız Unutmaman Gereken Bİr Şey Var ki Proxy IP'lerin Belli Bİr Ömürleri Vardır. Bu Ömür 1 sn de olabilir, 1 yıl da... Sonra yenisini bulman gerekir...



    Krala seLam, Damara Devam...

    "eiNsteiN"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zix
    zix's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Eylül/2003
    Erkek
    en basiti proxy kullan benden demesi yada shell all yap bişeyler işte

    Hack The Girls
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TopSakal
    TopSakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2003
    Erkek
    underzero saol bu arama motorunu bilmiodum walla ayriyeten einstein bunu nası etcem ben mircte gizlemek istiom ana +x yok dalnette doruk nette filan o birtek undernet de war bide o rpoxyleri nerden bulabilirim we nası çalıştırabilirim biras çalıştırmayı biliom firewall a girion ordan proxy e tıklıcan bide orda port yazıo oraya numara bulup koycan ama o numarayı nerden bulcam onu bilmiom yardımcı oldukunuz içn saol eğer programlar daha kolayı olacaksa program adı werin :)) irc için istiom gene unutuodum :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    REDLINE13
    REDLINE13's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek
    topum sakalım abijim ıp saklayaıp gene ne fırlamalık yapmayı düsünüyon eger bana bişi yaparsan okulda .....bilmiyom yane

    REDLINE
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TopSakal
    TopSakal's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2003
    Erkek
    redline en sie :) yaws cevaplasanaza :)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b3ckh4m
    b3ckh4m's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Kasım/2003
    Erkek
    İlgili Konular : İnternette Kimlik, Kimlik Koruma Yöntemleri, Kişi takip, SOCKS kurulumu, Web, FTP, ICQ gibi programlarda IP Gizleme, Genel takip mantıkları, PGP ve Sniffing
    Seviye : Orta Düzey (Bilgisayar Kullanıcısı)

    Bölüm I – Neden ?

    Kimliğimiz ne olabilir ki ?
    İlk önce internette kimliğin ne olduğuna değinelim. Sonrada bunu gizlemezsek neler olabileceğine değinerek konuyu kavrayalım.

    Kimlik dediğimizde akla tekil olan şey gelir. Yani sizi tanımlayacak bir şey olmalıdır kimlik dediğiniz. İnternette bugün kimlik diyebileceğimiz belli başlı şeyler var.

    E-mail adresinizin sizin kimliğinizin bir parçasıdır, IP adresinizin sizin adresinizdir. Gerçek dünyadaki isminizin ortaya çıkması ise zaten kimliğinizin büyük bir bölümünün deşifre edilmesidir.

    Yani internette size ulaşmak isteyen bir kişi bu ilk ulaşım alanlarından başlayabilir. İnternetteki faaliyet süreciniz ve aktifliğiniz, ticari kullanım alanlarınızın geniş olması daha çok iz bırakmanız anlamına gelir.

    Örneğin eğer bir siteniz varsa bunun kayıt bilgileri genel ulaşıma açıktır. Dolayısıyla herhangi biri ( http://www.internic.com/whois.html) gibi bir adresten domain adınızı sorgulayabilir ve bilgilerinize ulaşabilir. Bu da sizin kimliğinizin ortaya çıkma ihtimalini yükseltir.

    Tabii ki burada yanlış bilgiler girebilirsiniz. Bunun etkileri ayrı bir konu...

    Temel İntenet Kimlik Kriterleri;
    1) IP Adresi
    IP adresi bi nevi sizin internetteki ev adesinizdir. İnternete bağlanırken her bilgisayara tekil olarak verilir.
    IP Adresleri Dial-Up tipi bağlantılarda dinamik (her bağlantıda değişir) olmasına rağmen ADSL, Kablo Modem tipi bağlantılarda sabittir. Bu yüzden bu tip bağlantılarda IP adresinizin açığa çıkmaması daha fazla önem taşır.

    2) E-mail Adresi
    E-mail adresiniz size her zaman ulaşımı sağlaması açısından en büyük önemi taşıyan kimliklerden biridir. Bir çok açıdan önem taşır. Şifreleriniz buradan geçer, bu yoldan size saldırılar gelebilir, gerçek kimliğiniz e-mail adresinden bulunabilir, size atılan e-maillar zekice yönetmelerle takip edilerek IP numaranız saptanabilir. Olasılıkları çoğaltmak mümkün tabii ki.

    Kim niye istesin ?
    Firmaların veya başka kimselerin sizin kimliğinizi istemesi için bir çok sebep olabilir. Firmalar cookie, spyware ve benzeri teknolojilerle sizin bilgilerinizi alıp istatistiksel verilerde ve özellikle de reklam sektöründe kullanıyorlar. Kazaa (http://www.kazaa.com/, http://www.imesh.com/, http://www.google.com/ toolbar/Advanced Mode) gibi bir çok örnek var.

    Bir diğer önemli sebep ise internette herhangi bir şekilde legal olmayan bir işlemde bulunmanız yada özellikle Türkiyede ciddi sorunlara neden olabilecek düşüncelerinizi yayınlmaış olabilirsiniz.

    Dolayısyla bu tip bir durumda eğer arkanızda iz bıraktıysanız gelip sizi enseleyeceklerdir !

    Veya sadece paranoyak bir manyakta olabilirsiniz. Kimliğimizi saklamamız için tahmin edebileceğimizden de fazla neden var.

    Ama nasıl bulabilir ki ?
    Bu işlemde temel olarak çok basit. Bir forumda yazdığınız yazıdan sizi takibe aldıklarını farzedelim;

    1) Forum yöneticisine başvururlar, Forum yüksek ihtimalle sizin IP numaranızı ve mesajın yazılma tarihini tutuyordur, bunu ele geçirirler.
    2) Bu IP’ nin hangi Servis Sağlayıcısına ait olduğu bulunur.
    3) Hangi saatte bu IP den hangi telefon numarasından bağlanıldığı bulunur.
    4) Türk Telekom gibi ilgili kurumdan da evinizin yeri rahatça tespit edilebilir.

    Gördüğünüz gibi gayet rahat, özellikle konu üst seviyede bir konu ise. Aynı zamanda devlet konuları olmasa dahi herhangi bir kişi bir çok yoldan bu verilere erişebilir. Özellikle de sosyal ilişki yollarından.

    Demekki en temel şekilde bizi bulabiliyorlarmış. Şimdi gizlenme yolları...

    Bölüm II – Uygulamalarda IP Gizlemesi

    IP Gizleme
    Aslında tüm dokümanın yazılış sebebi denilebilecek en önemli kısım budur. Temel kimliğimiz olan IP’ mizi nasıl gizeleyebiliriz ?

    Bunun için belli başlı temel bir yol var Proxy, SOCKS gibi bir başka sistem üzerinden internete çıktı yapmamıza izin veren sistemleri kullanmak.

    Proxy en basit şekilde internete aracı bir makine vasıtasıyla bağlanmaktır.

    Proxy üzerinde çalışan bir sistemde görelim;
    http://ferruh.mavituna.com/ adresine girmeye çalıştığınızda (istek gönderdiğinizde) makinanız önce Proxy’ nize bağlanır. Proxy’ niz http://ferruh.mavituna.com/ a bağlanır. Ardından ise aldığı verileri tekrar size gönderir. Dolayısıyla ulaştığınız web sitesindeki kişi ziyaretçinin IP’ sini almaya çalıştığında sizin değil aradaki Proxy Sunucunun IP’ sini alır. Bu da sizin güvende kalmanızı sağlar.

    Ancak tabii ki bu mükemmel bir güvenlik değildir. Sonuçta buradaki Proxy’ de de log tutuluyor olabilir ve bu loglardan birkaç adımda çok daha zor bir şekilde belki size ulaşılabilir. (Mesela Çindeki bir proxy den çıktığınızı düşünürseniz, size ulaşmaları bazen imkansıza yaklaşır)

    SOCKS ise Proxy ile aynı mantıkta çalışır ancak ICQ, FTP, Telnet vs. gibi protokollerde çok program için Proxy desteği verir. Kullanımı daha rahattır vemantığı itibarı ile takibi daha da zorlaştırabilir. Örneğin 3-5 makine üzerinden dolaylı çıkış yapabilirsiniz.

    IE için Proxy kullanımı
    Web sitelerinde IP adresinizi çok basit şekilde Proxy ile saklayabilirsiniz.

    Önce çalışan proxyler bulmanız gerekiyor, Bunun aşağıdaki adreslerden rahatça bulabilirsiniz.

    Alive Proxy Geliştiricilerinden;
    http://atomintersoft.com/products/alive-proxy/proxy-list/

    Google Free Proxies Dizini;
    http://directory.google.com/Top/Computers/Internet/Proxies/Free/?il=1

    1) Internet Explorer’ ı açın
    2) “Tools > Internet Options > Connections > LAN Settings”
    3) “Use a proxy server for your LAN...” kısmını seçin
    4) “Address” kısmına proxy adresiniz (yukarıdaki adreslerden bulduğunuz) adresini girin. (203.108.89.199 gibi)
    5) “Port” kısmına Proxy’ nizin portunu girin (Genelde 80 olur)
    6) “Bypass Proxy Server” kısmını sçeerseniz “http://localhost” gibi lokalde çalıştığınız adresler proxy üzerinden erişilmez. Seçmeniz tavsiye edilir.
    7) “Advanced” butonuna tıklayarak farklı protokoller için farklı proxy’ ler belirleyebilirsiniz. “Exceptions” kısmına ise 127.0.0.1; 212.154.12.17 gibi IP nizi görecek yani Proxy üzerinden bağlanılmayacak IP adreslerini girebilirsiniz. “;” işareti ile ayırarak istediğiniz kadar girin.

    Önemli Not : Inernet Explorer FTP için buradaki Proxyleri kullanmıyor. Yani gerçek IP’ niz karşı FTP nin loglarına kaydedilecektir. FTP de IP bırakmamayı da SOCKS kısmında anlatacağız.

    “OK” ile onaylayarak tüm pencereleri kapadıktan sonra http://www.whatismyip.com/ adresine girerek test yapabilirsiniz. Karşıdaki IP sizin gerçek IP’ niz ise Proxy’ niz çalışmıyordur, Proxy ayarlarına girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Proxy sunucusunu değiştirmeyi deneyin.

    Gerçek IP Numaranız
    1) “Start > Run” veya “Windows Tuşu+R”
    2) “cmd” yazıp “Enter” basın bu sizi DOS komut satırına götürecektir.
    3) Komut satırına “ipconfig” yazıp enter’ a basın
    4) IP Address’ in karşısındaki sizin gerçek IP numaranız.

    Bu Proxy işlemlerini kolaylaştırmak için Alive Proxy (http://atomintersoft.com/products/alive-proxy/download/) gibi yardımcı bir program kullanabilirsiniz. Bu program sayesinde güncel Proxyleri otomatik bulabilir, otomatik olarak belirli aralıklar ile IP değiştirebilir, Proxyleri hız ve çalışma testinden geçirip kullanabilirsiniz.

    Sakın hemen yüklemeyin daha güzel bir şey var elimizde SOCKS. Onu da okuduktan sonra hangi yönetmi seçeceğinize karar verirsiniz.

    Proxy seçerken “High Anon.” Proxyleri seçmeye özen gösterin diğer Proxyler sizin bilgilerinizi http Header lar içerisinde taşıyor olabilir. Bunu bilen bazı siteler sizin IP’ nizi gene ele geçirebilirler.

    Şu an sadece internette IP bırakmadan dolaşıyorsunuz. ICQ’ yu açtığınızda ise gene gerçek IP !

    Bunun için her programda ilgili Proxy ayarlarınızı düzeltmeniz gerekiyor. Bazı Proxyler Telnet, FTP gibi uygulmaları desteklemiyor olabilir.

    SOCKS Kurulumu ve Kullanımı
    Permeo Security Driver bunun iş için en uygun uygulama.
    http://download.permeo.com/cgi-bin/eval adresinden yükleyebilirsiniz. Linux, FreeBSD, Solaris ve Windows işlemleri için farklı versiyonları var.

    Ancak bu programı da kullanmak için aynı Proxy sunucusu bulduğumuz gibi SOCKS desteği olan sunucular bulmamız gerekmektedir.

    Bu iş içinse SocksChain (http://www.ufasoft.com/socks/) çok güzel bir uygulama. SocksChain’ i yükleyip çalıştırın.

    1) “Tools > Proxy Manager” ı açın.
    2) “Update List” i tıklayın. Web sitesinden güncel sunucuların bir listesini alacaktır. Ancak hiç sevinmeyin bunları da test edeceğiz ve geriye kalan 3-5 tanesini kullanabileceğiz ancak.
    3) “Test All” butonuna basarak bütün sunucuları test etmesini bekleyin.
    4) Çalışan sunucuların yanında Ampul çalışmayanların yanında ise Çarpı işareti bulunacaktır. Herhangi bir çalışan sunucu IP numarasını bir kenara not alın. Şimdi onu az önce yüklediğimiz Permeo Security Driver ile kullanacağız.

    Not : İsterseniz ayarlarından SocksChain’ i de herhangi bir Proxy Server üzerinden çalıştırabilirsiniz.

    Aslında Permeo Security Driver’ ın yaptıklarını SockChain de yapmasına rağmen Permeo daha kullanışlı.

    Şimdi sağ alt köşede (taskbar) Permeo nun ikonunun olması gerekiyor.
    1) “Sağ Tuş > User Properties”
    2) “In Office“ in yanındaki “Edit” butonuna basın.
    3) Küçük ikonlar “+” New’ e basın.
    4) “Name or Address” kısmına az önce kenara not aldığımız sunucunun adresini girin.
    5) “Ok” ile pencereleri onaylayıp kapatın.
    6) Taskbar’ daki “Sağ tuş” ile tıklayığ “In Office” kısmını seçili değilse seçili hale getirin. Seçili ise o şekilde kalsın.

    “In Office”, “Out of Office” farklı konfigürasyonlar içindir. İki konfigürasyon arasında rahat geçiş yapabailirsiniz. “Disable” ise SOCKS kullanımını iptal eder.

    Internet Explorer / Tarayıcınız açıksa kapatın yeniden açın ve test için http://www.whatismyip.com/ adresine girin. Karşıdaki IP sizin gerçek IP’ niz ise SOCKS çalışmıyordur, ayarlara girdiğiniz IP ise çalışıyor, Sayfa hiç açılmıyor ise Sunucuyu değiştirmeyi deneyin.

    Gerçek IP Numaranız için yukarıdaki “Gerçek IP Numaranız” kısmına bakınız.

    SOCKS ve Procy yöntemleri bağlantınızı yavaşlatabilir. Bunun için sunucuları test etmeniz ve stabil, hızlı bir sunucu bulmaya çalışmalısınız. Bazı sunucular birebire yakın hız verebiliyorlar. Zaten güvenliğiniz hızın önünde gelmelidir.

    SOCKS Sunucusu üzerinden FTP Kullanımı
    Bu yöntem ile bağlandığınız FTP Serverın loglarında sizin değil üzerinden bağlandığınız sunucunun IP adresi gözükür.

    Aslında Permeo Security Driver ile FTP lerin otomatik olarak SOCKS üzerinden çalışması gerekiyor ancak bunu becerebildiği söylenemez. Bu yüzden FTP Client Programımızın ayarlarını kendimiz yapacağız. Ben popüler olan Cute FTP ve FTP Voyager için ilgili ayarları gösterecğim diğer FTP programları içinde benzer ayarları siz yapabilirsiniz.

    Cute FTP Pro v2.0 (http://www.globalscape.com/)
    1) “Edit > Global Settings“ yada “Alt+F7”
    2) “Connection > SOCKS4 & 5”
    3) “Use the highlighted Socks Server when Connecting” seçeneğini seçin.
    4) “Add” e tıklayın.
    5) “Host Name” kısmındaki “” i silin ve SOCKS sunucunuzun IP adresini yazın.
    6) “Port” kısmına da portunu yazın. (genelde 1080)
    7) “OK” deyip onayladıktan sonra yapacağınız bütün bağlantılar SOCKS sunucunuz üzerinden gerçekleşicektir.

    Log Windows bağlantı durumlarını takip edebilirsiniz.
    Log Windows’ u açmak-kapamak için “Window > Hide/Show Invidiual Log Windows”

    Kısaca FTP Voyager 9.0.1 (http://www.rhinosoft.com/)
    1) “View > Options“
    2) “Connection > Proxy”
    3) “Internet Access Type” kısmından SOCKS 5 kısmını seçin. Bu SOCKS sunucunuza göre değişebilir, SOCKS 4A veya SOCKS 4’ te olabilir
    4) “Proxy Name” kısmına SOCKS Sunucu IP Adresini girin
    5) Port” kısmına da portunu yazın. (genelde 1080)
    6) “OK” deyip onayladıktan sonra yapacağınız bütün bağlantılar SOCKS sunucunuz üzerinden gerçekleşicektir.

    FTP Voyager hız olarak gayet başarılı. Bağlantının durumunu sol alt köşedeki log penceresinden izleyebilirsiniz.

    Not : İşiniz bitince FTP penceresini kapatın. Çünkü siz kapatmadığınızda FTP Programlarının bir çoğu bağlantıyı canlı tutabilmek için karşıdaki server a belli aralıklarla komut gönderir. Sistemde gereksiz yere kalmak ve loglanmak istemeyiz değil mi ? Unutmayın ki “Serv-U FTP Server” gibi bir FTP Serverın aktif bağlantıları gösteren küçük programcıkları vardır. Bu sayede server yöneticisinin gözüne batabilirsiniz !

    Bir çok FTP Programında “Keep Alive” başlığı altında bu özelliği bulabilir ve iptal edebilirsiniz.

    Cute FTP için Keep Alive İptali;
    1) “Edit > Global Settings“ yada “Alt+F7”
    2) “Conection > Smart Keep Alive”
    3) “Enable Smart Keep Alive” kısmındaki işareti kaldırın.

    FTP Voyager için Keep Alive İptali;
    7) “View > Options“
    8) “Conection > Keep Alive”
    9) “Enable Keep Alive” kısmındaki işareti kaldırın.

    FTP ve Web üzerinden IP Gizlemeyi öğrendik aynı şekilde bir çok uygulamanın Proxy, SOCKS desteği bulunmaktadır. Yaptığımız örnekleri temel alarak gerekli ayarları yapabilirsiniz.

    Bölüm III – E-mail Güvenliği

    Sniffing Nedir ?
    İlk önce ineternetteki mesajların, doldurduğumuz formların neden güvenliksiz olduğunu anlamamız gerekiyor. Sniffing dediğimiz yöntem bu işin temelindeki olay.

    Networklerde makinalarımızı birbirine bağlarken HUB kullanırız. Bilgisayarlar aralarında bağlantı kurarlarken bu HUB a bilgi gönderirler. Bilgi HUB’ a geldiğinde her makinayı bir yoklar. Makinalarda eğer ilgili bilgi kendilerine gönderildiyse bu bilgiyi alırlar.

    Sniffing mantığında ise ilgili ilgisiz her veri toplanır yani hangi makianay gönderildiğine bakılmadan. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi bu da networkünüzde gidip gelen her veriyi ele geçirmeniz anlamına gelir.

    Basit bir kullanıcı tarafından tahmin edilemiyen, akla gelmeyen ve inanılmaz derecede efektif bir yöntem.

    Eğer siz network üzerinde değilseniz bile bilgi internete çıkmak için bir çok makinadan geçer “traceroute“ yöntemi ile bu rahatlıkla görülebilir.

    Traceroute Nedir ve Nasıl ?
    Bir adrese ulaşırken gönderdiğiniz verilerin geçtiği yolları izlemeye denir.
    Basit bir traceroute örneği

    1) “Start > Run” veya “Windows Tuşu+R”
    2) “cmd” yazıp “Enter” basın bu sizi DOS komut satırına götürecektir.
    3) Komut satırına “tracert www.mavituna.com” yazıp enter’ a basın
    4) Karşınızdaki ekranda verinin gidişini izleyebilirsiniz

    Bu işlem için bazı yardımcı araçlarda kullanabilirsiniz.
    Ping Plotter (http://www.pingplotter.com/) gibi.

    Veya online bazı araçlarda kullanabilirsiniz.

    Türkiye için;
    http://baknet.net/trace/
    http://appsrv.ttnet.net.tr/traceroute.php
    gibi.

    Daha fazla adres için http://www.traceroute.org/ u ziyaret edin.

    Yahoo.com’ a çekilmiş bir traceroute
    1 0 0 10 xxx.xx.xxx.x router.xxxxx
    2 0 0 0 212.98.192.253
    3 0 10 20 212.98.192.9
    4 30 40 40 213.194.115.73
    5 40 30 30 195.175.23.41
    6 40 40 41 195.175.10.53 getepeM160-gtepeM20-1.ttnet.net.tr
    7 210 210 220 144.232.171.69 sl-gw18-nyc-1-2.sprintlink.net
    8 201 200 210 144.232.13.165 sl-bb25-nyc-15-0.sprintlink.net
    9 280 210 321 144.232.13.190 sl-bb26-nyc-10-0.sprintlink.net
    10 210 231 200 144.232.13.10 sl-bb20-nyc-15-0.sprintlink.net
    11 221 210 200 209.244.160.185 pos1-3.core1.NewYork1.Level3.net
    12 200 211 200 64.159.17.162 ae0-56.mp2.NewYork1.Level3.net
    13 290 270 271 64.159.1.130 so-3-0-0.mp2.SanJose1.Level3.net
    14 281 290 280 64.159.2.41 gige10-0.ipcolo3.SanJose1.Level3.net
    15 280 270 291 64.152.69.30 unknown.Level3.net
    16 280 270 351 66.218.71.198 w1.rc.vip.scd.yahoo.com

    Gördüğünüz gibi veri yahoo.com a bir veri gönderirken veri bir çok farklı makina üzerinden geçiyor.


    Sniffing işlemi için internette bir çok araç bulunmaktadır;
    Etheral (http://www.ethereal.com/)
    En popülerlerinden biridir.

    CommView (http://www.tamos.com/products/commview/)
    Essential Net Tools’ un geliştiricelerinden çok kullanışlı ve kişisel tercihim olan bir sniffing aracıdır.

    CommView Remote Agent (http://www.tamos.com/products/commra/) ile istenilen bir makine her zaman her yerden sniff edilebilir.

    Sonuç itibarı ile verilerimiz güvensizdir.

    Bir düşünürseniz e-mail mesajlarımızın içerisinde bir çok şifrei özel bilgiler ve veriler gönderiyoruz. Bunların başkalarının eline geçmemesi için PGP kullanabiliriz. Bu başklarının eline geçmesini değil ancak geçtikten sonra şifre olamdan okunmamasını sağlayacaktır. Dünyaca kabul gören ve artık standart olmuş bir yöntemdir.

    PGP Enterprise (http://www.pgp.com/display.php?pageID=96)
    E-mail, Harddisk, dosya, ICQ mesaj şifreleme gibi özellikleri bulunan PGP Enterprise harika bir kişisel güvenlik çözümüdür.

    PGP Personal ve PGP Freeware ise fiyat açısından daha sorunsuz hafif versiyonlarıdır.

    PGP’ yi kurduktan sonra kendinize bir (key) anahtar oluşturun. Unutmayacağanız ama basitte olmayan bir şifre seçin.

    PGP Otomatik olarak Mail-Client ınıza plug-in olarak yereleşecektir. Birine PGP ile mail göndermeden önce anahtarınızı gönderin.

    1) “Program Files > PGP > PGP Keys” i çalıştırın
    2) Göndermek istediğiniz anahtarıa sağ tuş ile tıklayın
    3) “Send To > Mail Reciepent”
    4) Şimdi istediğiniz kişiye gönderin
    5) Karşıdaki kişi bu PGP dosyasını açınca sizin gönderdiğiniz e-mailları okuyabilecek.

    Tabii ki bu göndermede eğer mümkünse daha farklı güvenli sistemler kullanın.

    Bir mesaj gönderirken de (Outlook Express 6);
    1) Yeni mesaj ekranına gelin, mesajınızı yazın.
    2) Göndereceğiniz adresi yazın
    3) “Tools > Encrypt Using PGP’ yi seçin”
    4) Gönderin. Gönderilirken gerekli işlem yapılacak ve gönderilecek...


    Şimdilik bu kadar. Bir sonraki dokümanda,
    Sistemlere girdikten sonra iz bırakmama, IP bulma, Log analizleri, Server Koruması, saldırgan tespiti ve izlemesi, Karşı saldırı yöntemlerini ele almaya çalışacağım.

    Ferruh Mavituna, Security Adviser
    ferruh[at]mavituna.com
    http://ferruh.mavituna.com/

    yukarda adı yasılı kişiye aittir.c/p olayı yani.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delidana
    delidana's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Mayıs/2004
    Erkek
    muhahaha ya bu topsakal nicki benim o nickin şifresini unuttum hangi maile kayıtlı oldunu unuttum yeni bi nick aldım acaba feyk mi oldum :P eski nickleri görüncede baya bi duygulandım :( :P
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DREAM_WEAVER
    DREAM_WEAVER's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2004
    Erkek

    Arkadaslar ,bu konu uzerinde bircok yazi mazi yaziliyor.. Ama ne fayda, herkez donup dolasip ayni seye geliyor... Bu konuda buyuk arastirmalar yapmis, ve neredeyse, piyasadaki bircok program mirogram denemis olmaktan gelen tecrubemle, size SURFANONYMOUS v1.0 'i TAVSIYE ediyorum... Programin Crack'i YOKTUR!.... Ben SAHSEN aradim uzun bi zaman, sonuctada programi parayla odeyerek aldim, tahribat'in yakin bi dostuna gondermistim, arkadasda kullandi, ...


    Ozelliklerini kissaca siralarsak...
    proxy'den her boka giris miris yapiyor.. Mesela irc, msn, icq ve diger butun programlar.. .exe gibi mesela...


    Proxy'leri kendi buluyor, ve en uygun olanini seciyor, istedigin an istedigin proxy'e gecebiliyosun, ve %100 anonymous'luk veriyor...


     


    www.sa6ry.com... programin yapimcisinin sitesi...


     


    Hadi bana EYWALLAH !


    Insanlar dogmadan yasamalidirlar... Insan gozunu Dunyaya acmadan, GONUL gozunu SEMA'YA acmalidir.
Toplam Hit: 15537 Toplam Mesaj: 14