folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Minik Gezi Rehberim.



Minik Gezi Rehberim.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    http://tahribat.com/Forum-Marmariste-Kalacak-Yer-Ariyorum-194912/

    Konuda yazdım ancak farklı bir konu olsa ve diğer müridlerde tecrübelerini aktarırsa daha iyi olacağını düşündüm.

    Tatili yaptım ve bugün itibariyla sona erdi. Benim için çok güzel bir tatil oldu. Neler yaptım ne harcadım ne nerede ne kadar bilgi vermek istiyorum belki birilerinin işine yarar.

       Marmaris'te havuzlu bir sitede villa kiraladık. Fİyatı 1 haftalık 1300 lira. Yola Bursa'dan çıktık, araba peugeot partner eski bir dizel motora sahipti bu sebepten marmaris'e kadar yaklaşık 200 lira yaktı.

      ilk gün Sedir Adası'na gittik. Buraya 2 şekilde gidilebiliyor.

    1) Akyaka'dan tekneler aracılığıyla fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim.

    2)Marmaris'e doğru Muğla istikametinden ilerlerken bir Sedir Adası tabelası var burdan saparak yaklaşık 10 dakika sonra teknelerin kalktığı yere ulaştık. Buradan tekne ile adaya ulaşmamız tahmini 20 dakika sürdü ve ücreti kişi başına 15 lira.

      Adaya ulaştıktan sonra birde giriş ücreti var bu da 15 lira. Tabii müze kart yada maximum kartınız yoksa.

    Burdan içeri girince yalnızca belirli alanlarda yürüyebiliyorsunuz. Tahtadan yapılan yollar dışına çıkmak yasak.

    İlk tahta yoldan yürümeye başladıktan birkaç dakika sonra ünlü kleopatra plajı karşıladı bizi. Önceden ne kadar varı bilmiyorum ama artık çok az var kumdan.

      Adada ayrıca 1 antik tiyatro ve klise bulunuyor. Biz önceliğimizi ilk olarak tiyatroya verdik kafenin önünden sola doğru uzanan tahta yolu takip ederek tiyatroya ulaştık. Tiyatroya sırtınızı verdiğimizde sola doğru uzanan bir yol daha var burda yalnızca güzel bir manzara var. Gidilmeyebilir.

      Sedir Adası'nda şezlong ücreti alınmıyor kafanıza göre boş şezlongları alıp kullanabiliyorsunuz.

      Belirlenen 2 alan var denize girmek için biri minik kleopatra plajının sağında diğer solunda biz solundan girdik daha geniş yüzme alanına sahip burası.

      Denizi ve zemini harika, hemen derinleşmiyor ama çok fazla sığ ilerlemiyorsunuz da gayet makul bence. Ayaklarınızın dibinde balıkların yüzdüğünü görebilirsiniz zaman zaman.

      Şezlongların yoğunlaştığı bölgenin arka sağına doğru klübe gibi bir yapı var bu yapının sağından ilerleyerek kliseye ulaşabilirsiniz. Kiliseden geriye pek birşey kalmamış, bi numarası yok denebilir ama ben beklentimi yükselttiğim için bana öyle gelmişte olabilir.

    Genel Bilgiler:

    Adaya ulaşım tekne ile 15 lira kişi başı

    Giriş               15 lira kişi başı (müze kartsız yada maximum kartsız)

    Kafeteryasında

    Bira : 9 lira

    Su:2 lira

    Dondurma:6  lira

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    Hayıtbükü

       Bir diğer gün Datça'da bulunan Hayıtbükü'ne gittik. 1 buçuk saat sürdü yaklaşık olarak. Ulaşımda Yandex navigasyon kullandık. Hayıtbükü Ahşap Evleri şeklinde aratınca hemen koyun 100 metre arkasında bulunan ahşap evlere yönlendiriyor oradan biraz ilerlemek yeterli koya ulaşmak için.

      Burda sahil boyunca uzanan yolun başında ücretli otopark var ancak sonuna gidince bir arazi var buraya araç park edilebilir.

      Sahile dönen yolun hemen başındaki pansiyonun plajında denize girdik. Ufak bir tatsızlıkla başladık buradaki konaklamamıza. Pansiyonun restoranından alış veriş yaptık böylece şezlong ücreti vermedik.

      Denizi yine çok güzel ancak zemini taşlı giriş çıkışlarda bayağı problem yaratıyor bu da. Çabuk derinleşiyor denilebilir ancak çok temiz ve güzel bir deniz. Plajı küçük biraz sıkışık bile denilebilir.

      Bu sahilin ortalarına doğru bir gözlemeci var kıymalı gözlemesi denemeye değer. Uçuk fiyatlara da sahip değil. 7 lira ile 10 lira arasında değişiyor.

    Çikolatalı gözleme bile var.

    Burayı çok merak etmiyorsanız gitmeyebilirsiniz. Çok bir olayı yok.

    Fiyatlar;

    Pansiyonda Bira 10 sade soda 2,5 lira

    Gözlemecide kıymalı;10 patatesli 7 lira

     

    Gökova; Akyaka:

    Marmaris'e yakın bir yer yaklaşık 25 dakikalık bir yolculukla ulaşılabiliyor.

    Aracınız yoksa buraya otobüslerde var tam olarak nerden kalktığını bilmiyorum ama var.

       Araçla gidecek olursanız marmaris istikametinden Fethiye ayrımından gökovaya doğru değilde direkt karşıya geçip köyün içinden geçilmeli, gökova yolunun altından bir köprüyle azmak deresinin yanından geçeceksiniz ve hemen öncesinde bir kral mezarı var.

      Azmak'tan geçerken bakıp geçmemeli mutlaka ayakları sokmalı yerse dereye yatmalı yüzülmeli. Dizlere kadar gelen suda yüzenler var.

    Burası öğrencilik yıllarımda en çok gittiğim yerdi Muğla'da. Yaz okuluna kalan öğrenciler sık sık gelir buraya.

    Çok güzel bir çadır alanı var. Baharın sonlarına doğru doluyor 2-3 ay kalıyor emekli amcalar teyzeler. Ancak yine de yer bulunabilir.

    Plajda yer bulabilmek için erken saatlerde orda olmak gerekiyor. Denizi mavi bayraklı ve soğuk, nedeni ise buraya akan azmak deresi.

    Sıcak zamanalarda serinlemeye hatta üşümeye bire bir burası.

      Plajdan ilerleyip tabiat parkına giriş yapılıyor herhangi bir ücreti yok bu girişin. ilerledikçe sol tarafta iskeleden denize girilebiliyor. Burada bulunan kafeler şezlong hizmeti sunuyor.  Bu tabiat parkında denize yakın yürünürse denize girilecek ufak güzel koylar var.

      Giriş yaptıktan ve kafeleri geçtikten sonra merdivenler var bu merdivenlerden çıkınca bir kamelya var ve çok güzel bir manzarası var buranın. En azından bir sigara içip dinlenilebilir burada.

      Burdan kamp alanına doğru bir yol var, içeride güzel manzarası olan bir kafe var oturup bir bira içilebilir yanılmıyorsam 8-10 lira gibi bir fiyatı vardı ve manzarası.

       Plajın batısından azmak deresi denize dökülüyor, buraya doğru ilerlerseniz bir balık ekmekçi tekne var sahilinde de masaları, burda mutlaka balık ekmek yemek gerek. Kalamarı da güzel.

      Genel Bilgiler: Kesinlikle Gidilmeli

      Fiyatlar:

    Balık ekmek:6 lira

    Kalamar Porsiyon: 15 lira

    Şezlong: Emin olmamakla birlikte 10 liradan biraz düşük olabilir.

     

    Kızkumu Plajı

        Marmaris'ten Datçaya giderken Orhaniye ayrımına saparak ulaşılıyor buraya 30 kilometre yaklaşık olarak. orhaniye minübüsleri de gidiyor. Araç park edecek pek yer yok yol kenarlarına buldukları yerlere park yapıyor insanlar.

        Denizin üstünden sanırım yaklaşık 650mt kadar yürünüyor bu yürüme yolu kiremit taşlarıyla va bazı irili ufaklı arada sivri taşlarla kaplı. Münkünse buradan sandalet yada deniz ayakkabısıyla yürünmeli. Ufak bir plajı var tesis biraz yetersiz gibi geldi bana. Tur şirketleri ve oteller buraya bir çok turist getiriyor yolda yürünmesi için sürekli hareket eden toprak denizin bir kısmını kirletiyor ve denizi dalgalı zevkle denize girilecek bir yer değil yani.

        Burada memlekete gelen kalitesiz turistlere rastlayabilirsiniz.Biz arabada ilerlerken dışarıya sigara atmamak için pet şişelere izmarit atıp gittiğimiz plajlarda içtiğimiz sigaraları tek tek toplarken bir arap turist denize sigarayla giriyor. Vallahi tekme tokat saldırasım geldi.

        Bu plajın hemen karşısında müthiş bungalow evler var adını hatırlamıyorum ancak sanki bir kadın ismiydi. Harika konumlandırılmış hayran kaldım.

     Genel olarak

    Bu yol dışında pek bir numarası yok ancak ben gidip gördüğüm için çok memnumum. Olağandışı bir olay sonuçta.

    Fiyatlar

    Şezlong:10 lira

    Hambuger: 12 lira

    Kola: 9 lira

    Su : 2 lira

    Kornet: 6 lira

     

    İztuzu Plajı


       Marmaris'ten yaklaşık 1 buçuk saatte ulaştık.Giderken "lan acaba yanlış mı gidiyoruz tabelada 4km yazıyodu" derken müthiş bir şekilde bizi karşıladı bu plaj. Giriş araba ile 7,50 lira ve bizim 3 liramız var. Kart uzattım pos makinesi yok para çekin gelin dedi bekçi. "Buraya kadar geldik geri çevirme hocam bizi, bozuk var biraz sadece" dedik ve 3 lira bozuk parayı verip uzadık hemen içeriye.

      Çok geniş ve uzun bir plaj burası deniz zemininde yumuşak kumu sanki pamukta yürüyür hissi veriyor insana. Uzunca bir sığ yürüyüş yapmanız gerekiyor 1,80 boylarında ve suyun boynunuza kadar gelmesini istiyorsanız.

      Şemsiyele gördüm uzaklarda ama  sanırım buradaki işletmenin şezlong servisi yok. Bir bölümünde yüksek çam ağaçları mevcut buralara zaten insanlar kilimini atmış serilmiş biz de şans eseri arabada bulunan kilimi bir ağaç gölgesine serdik.Şezlong olayına burada girmedik.

      Gittiğimiz gün çok rüzgarlıydı belki de hep böyle bilemiyorum. Plajın kumları uçup vücudunuzu yakabiliyor. 1 saat içinde de kiliminizin bir kısmını kumlar kaplamış oluyor.

      Bak bak bitmez plajı var buranın araştırmadım ama dünyanın en güzel yada en uzun plajları arasındadır burası mutlaka.

      Akdeniz olduğu için denizi tuzlu ama klasik akdeniz gibi çok sıcak değil. Alanya'da denize girdiğimde dışarısıyla neredeyse fark görememiştim 2-3 sene önce, burda böyle bir durum yok. bir süre sonra üşüdüm bile.

    Ayrıca dalyan ve ortacadan buraya minibüsler var

    Genel Bilgiler


    Mutlaka gidilmeli, gitmeden ölmemeli.

    Fiyatlar

    Araç girişi 7,50 lira

    İşletmesinden alışveriş yapmadım, ancak diğer yerlerden farklı olduğunu zannetmiyorum.

     

       En çok beğendiğim yerler Sedir Adası ve İztuzu plajı oldu Gökovaya gitmemiş olan varsa orası da çok güzel bir yer ayrıca çadır kurmak için kamp alanı da var.

     

     

     

    Biocyte tarafından 06/Ağu/14 19:15 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    resim de koyabilsen iyi olur


    ///______________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek
    baron_27 bunu yazdı

    resim de koyabilsen iyi olur

    Fazla resim çekemedim. Daha çok tadını çıkarmaya çalıştım ancak buraların resimlerini arama yaparak rahatlıkla bulabilirsin.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Eylül/2005
    Erkek

    Fiyatlara bak saka gibi. Bu adamların zihniyetini sikeyim ben. turiste ayar cekecez diye herkezi yolacaz derdindeler. Ulan 9 lira biraya 6 lira dondurmaya :/ tatile mi gidiyosun soyulmaya mi belli degil. Bu yuzden en guzeli kamp.

    Resim eklersen iyi olur hocam.


    Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ocak/2012
    Erkek

    Gerçekten çok güzel anlatmışsın kalemine sağlık bir üst müridin dediği gibi resimlerle desteklesen mükemmel olur.


    Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    Böyle yerlere giderken mutlaka yiyecek ve içeceğinizi yanınızda götürmeniz gerek. Aksi halde çok parçalanıyorsunuz.

     

       Kısaca Marmaris gece hayatından da bahsetmem gerekirse. B52 adında rnb müzik yapan bir yer var güzel bir mekan ancak heryerde olduğu gibi pahalı bira 18 lira ortalama olarak burada.

       Areena adında Marmaris'in en büyük klübü: Önceleri dans pisti olan klas bir mekan iken şimdi dans pistine de masaları atmışlar kalite düşmüş burada 3 bira 1 vodka redbull a 120 lira verdik. Şişe 450 liradan açıyorlarmış, "aksi halde sizi arkaya alırım" diyen garsona karşılık " tamam çıkıyoruz dememle garsonun "abi arkaya dediysem çok değil birkaç adım demesiyle " hadi burda da eğlenmiş olalım" havasında 40 dakika kadar kaldık.

       Rembrandt adında bir mekan var genellikle hollandalılar geliyor kampanya yapmışlardı bir gece bira 10 lira idi(sanırım bardak bira). Burası rahat eğlendiğimiz bir yer sayılabilir bir Türkün insanları rahatsız ettğini gördüm ancak ilgili bir garson icabına baktı. 

         Davy Jones's Locker  adında bir de rock bar var, popüler rock müzik yapıyorldu  o günkü grup hoşlanmadığım şekilde ama yine de iyiydi.

       Burada kalem isteyip duvarlara yazı yazabiliyorsunuz. Sahibi Beşiktaşlı olsa gerek etrafta ipuçları var oldukça. Yazdığım yazıyı görünce umarım bozulmaz çok. Müşterileri güzel insanlar en rahat burada eğlendik. Dövmeli çok tarz bir hanım çalışıyor. Hepimiz tarzına hayran kaldık.

    Bu hanımla beraber garson arkadaşların biri dışında hepsi güler yüzlü en memnun kaldığımız mekan burasıydı.

    8 malt, 3  adet 50cl, 1 sex on the beach, sınırsız patlamış mısır ve tuzlu fıstık 185 lira ödedik. Tuborg yok maalesef.


     

     

     

      

    Biocyte tarafından 06/Ağu/14 19:32 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek

    ssedir adası'ndan bir görüntüsedir%20adası

    iztuzu plajıİztuzu%20Plajı

    akyaka'daki bahsettiğim kafenin manzarasıGökova-Akyaka%20Kafe%20Manzara

    Biocyte tarafından 07/Ağu/14 13:10 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    türkiyede tatil yapılmaz. heleki aracın yoksa yada paran yoksa öl geber amk bu neylan :| 

    otellere bakıyorum 2000 liranın altıdna otel yok herşey dahile. eğlenelim dicen barlarda o şişeye 450 lirra para versem açık ve net o şişey igarsonun götüne sokarım lan o ne öyle ya :| 

    valla en temizi çadırmış gene belli oldu yani. 

    yurddışı turları var bakıyorum daha da bişi yazmıyorum amk. bu bizim millet kadar sığ skme politikası güden başka yer varmıdır merak ettim :Ç 

    Budapeşte-Viyana-Prag 299 € 

    ArmadA tarafından 07/Ağu/14 14:22 tarihinde düzenlenmiştir

    Living Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2002
    Erkek

    2.5 liraya sade sodamı olur hocam ya. 7.5 liraya toptancıdan 24 tane alıyoruz burda. hadi orda da olsun  tanesi 1 tl. 2.5 tl nedir.


    Naber la?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2010
    Erkek
    sanane bunu yazdı

    2.5 liraya sade sodamı olur hocam ya. 7.5 liraya toptancıdan 24 tane alıyoruz burda. hadi orda da olsun  tanesi 1 tl. 2.5 tl nedir.

    Valla dostum rakamlar doğru orada fazla seçeneğin yok zaten 4-5 tane pansiyon var öyle tahmin ediyorum ki hepsinde fiyatlar aynıdır.

Toplam Hit: 1888 Toplam Mesaj: 12