Minimum Uyku Süresi Ne Kadar Olabilir?
-
bi gün gündüz 12 de yattım ertesi gün gündüz 2 de kalktım.
kalktığımda kendimdeki ilk izlenimim galiba 2 saat uyudum demek olmuştu. sonra farkettiğimde direk yuuuhhh amk :D
ama tabi 2 gün hiç uyumamıştım ondan böle oldu ;)
en temizi 11 de yatılır sabah 7 de kalkılır. bu şekilde bi alıştırırsan zaten kendini olay biter.
-
Bugün 6 saat uyudum. Saat 11'de yattım, 5'te kalktım. Gayet güzeldi.
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------uyumamayı tercih ediyorum ben...
sebebime gelirse..
düşünsenize ömrünüzün yarısından fazlasını silikonlu yastık ve yatak ile geçiriyorsunuz. ne kadar saçma amk.
Onun yerine yapılacak o kadar çok şey var ki :) Ne bileyim sinemaya git film izle arkadaşlarınla ol hayattan zevk alın :D
üstüne zekiler geç yatar :) http://www.haberturk.com/saglik/haber/580019-gec-yatanlarin-iqsu-daha-yuksek
-----------------------------geçenlerde denk geldiğim bi haber de çok uyuyanlar daha uzun yaşıyor, az uyku ömrü kısaltıyor diyordu :D yani dengeleniyor gibi
benim görüşüm şudur ki bunlara aldırmamak lazım. deneyerek yeterli uykuyu bulup keyfimize göre uyumalıyız. çünkü herşeyden önce herkesin metabolizma farklı çalışır. ikinci olarak da bu tür araştırmalar birkaç yıl sonra kendini yalanlayabiliyor. çok gördük böyle şeylerin tam tersinin ispatlandığını.
össye falan hazırlanacaksan günde 4 saat yeter sana. ama sınavdan sonra normal uykuna dönmen şart. haftada 1 gün falan da yine kendi normal süren kadar uyuman şart. sürekli az uyku kafayı yedirtir. verimi düşürür. günde 5 saat eziyet gibi ders çalışacağına 3 saat zevkle çalış. puanın da emin ol günde 300-500 soru fazla çözmekle gelmez. belli bi yerden sonra seni ilerletmez, psikolojini olumsuz etkiler. zaten sorular da hep birbirinin aynı. bugün 1000 soru çözdüm demenin 31 çekmekten farkı yok bence.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Nasil-Insomnia-Ya-Yakalanirim-155668/
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
uyumamayı tercih ediyorum ben...
sebebime gelirse..
düşünsenize ömrünüzün yarısından fazlasını silikonlu yastık ve yatak ile geçiriyorsunuz. ne kadar saçma amk.
Onun yerine yapılacak o kadar çok şey var ki :) Ne bileyim sinemaya git film izle arkadaşlarınla ol hayattan zevk alın :D
üstüne zekiler geç yatar :) http://www.haberturk.com/saglik/haber/580019-gec-yatanlarin-iqsu-daha-yuksek
-----------------------------tercih etmekle olmuyor ki?
ne zamandır uyumuyorsun;
-
Yedi sekiz saat yeterli olur
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------uyumamayı tercih ediyorum ben...
sebebime gelirse..
-----------------------------Aynı görüşteyim. 5 saat uyku bile bana fazla geliyor. Genelde 01:00 - 06:00 arası uyurum.
-
kişiden kişye değişir valla hocam o.. bunun için danışabileceğin uzmanlıklar varsa onlara danış yoksa kendin dene.. bi ahfta 10 gün felan deneyrek kendin bul.. 1 sene öncesine kadar 4 saatten fazla uyuduğumu hatırlamıyorum, bunuda hani geç yatayım lan gece takılayım maksatıyla değil öyle alıştığım için yapıyodum.. ben tee ortaokuldayken harry potter yeni çıktıydı 1-2 gece onu okumaya harcarken uyumadıydım sonra farkettim ki geceleri daha kolay odaklanıyorum bişeylere. bende ders çalışmayı şunu bunu geceye kaydırayım dedim, hakatende çok daha rahat oldu orta 3 ten üniversite 4 e kadar ertesi gün kalkacağım saat kaçs aona göre gece 3-4-5 aralığında yatıp sabah 7-8-9 aralığında uyanarak bütün ödev proje vs herşeyi akşam gece yaparak geçirdim. hem gün içi bana kalırdı, hemde gece kafamı dah akolay topladığım için daha güzel odaklanırdım neyle uğraşıyosam :)
he şimdi noldu dersen, şu dakka yatayım gene uyurum bırakırsan günde 10 saat uyuyorum bu ara niye bilmiyorum :D -
02:00 yatış, 08:00/15/30 kalış.
alışmaya bağlı herşey 10 gün alarmla filan zorla kendini erken kaldır 10 gün sonra ister istemez o saatte kalkıyorsun.
uyumamayı tercih etmem. uyumak gibi güzel bişey varmı la :D
-
Askerdeyken max. günde 5 saat uyuyabiliyoduk abartısız.Hiç bi şekilde mallaşma falan olmuyordu gayet sorunsuz geçiyodu günler uyku açısından.