Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış
-
beyler söylediklerim için kusura bakmayın. Evet fevri bir adamım ama sorun şurdaki tarafımızca dalga konusu olmak hiç mi hiç hoşuma gitmiyor. eğer yazdıklarımdan dolayı ceza alacaksam burada haklıdırlar bişey diyemem. Ama sadece tek taraflı düşünüp teknik eğitimi suçlayan kişiler az biraz başkasının gözünden bakmayı denemeli bence. Diğer bir şey ise ortada bir bok var ve ucu herkese dokunuyor. Haksızlık var ise herkese var. ben şöyle derim teknik liselerde çalışan onca öğretmen var ve hiç birinin emekli olmaya gözü yok. Emekli etseler madem bizde ünvanımıza yaraşır şekilde öğretmen olabilsek. Ha dersen ki bu benim problemim değil ozaman hatayı başkalarını yargılamakta değil ilk önce kendi bağnaz ve bencilce düşüncelerini düzeltmen gerekir.
-
blackhammer bunu yazdı
yazin puanlari cakma muhendisleri gorelim
-
2001 Teknik Eğitim Elektrik mezunu olarak bir kaç kelam etmek geldi içimden.
Öncelikle kimse kimsenin hakkını yemiyor, birileri mühendis olunca sana hadi çıkartıyorum seni onu mu alacağım dedi ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz? Zaten kendine güvenin tam ise endişe edecek bir durumun yok.
Üniversitede gördüğün eğitimin hangisini piyasada uyguluyorsun (bazı hesaplamalar hariç) merak ediyorum. Teknik eğitim mezunu da mühendislik mezunu da okuldan çıkınca piyasada boştur. Çalışmaya başlar akabinde deneyim denen vasfı kazanır ve kendini ispat yönünde ilerler.
Ne mühendisler nede teknik eğitim mezunları çok zeki yada tam tersi. Bazıları görüdekleri derslerden dem vurmuş ki transkriplere bakarsanız 2-3 ders farklılığı olduğunu görür, matematikten türevin integralin en alasını görüldüğünü sizde farkedersiniz.
Benim diyen kişi ile matematik konusunda yarışırım ki üniversiteden mezun olalı 12 sene olduğu halde.
Kimse sizi küçümsemiyor, kimse sizden çalıştığınız işleri bırakın biz çalışacağız demiyor, teknik eğitim fakültesi mezunlarının bir çoğu esas mesleği olan öğretmenliği yapamadıkları için piyasada çalışmak zorunda kaldı. Piyasadaki ortamda ise işleri bilmenin yanında yetki noktasında tıkanıp kalındı. Bu yıllardır ünvan sorunu olan öğretmenlerin ünvan kazanmaları adına sadece bir fırsat.
Ve sorarlar adama, sen mühendissin neden öğretmenlik hakkı istemiyorum başvuruları kapatın demiyorsunuz? Birde bu mühendislik hakkı yeni değil zaten yılların yönetmeliği. Sadece güncelleme oldu o kadar.
Ben şimdi kamu kurumunda çalışıyorum zaten, sırf bu sınava bende varım, 28 şubat ta bende mağdur edildim demek için girdim. Aslında hükümütin yapması gereken teknik eğitim mezunlarına sınavsız ünvan vermesi olacaktı.
Bu ülkde o kadar saçmalık var ki, MEB bakanlığı öğretmenlerin branş değişikliği ataması yapar kimsenin sesi çıkmaz, adam resimcidir tutar sınıf öğretmeni yada zihinsel engelliler öğretmeni olr....
Bu böyle devam eder gider. Bu tür konular için de birbirinizi kırmaya değmez. Herkes ekmeğini zaten kazanıyor.
-
Bolvadinli bunu yazdıblackhammer bunu yazdı
yazin puanlari cakma muhendisleri gorelim
böyleleride konudan bihaber yapacak yorumu yok söyleyecek tek sözü yok ama muhalefet olacak ya bende buradayım benide görün dercesine cesaretini toplamış ve yapılan bir yorumdan alıntı yapmış. Konudaki postları okuduğun için TEŞEKKÜR EDİYORUM ve ayakta alkışlıyorum seni @Bolvadinli -
Hakan363 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
Daha türevin integralin mühendislikte pratikte kullanılmadığını iddia eden eden adamlar, mühendis olacak!..
Götümle gülerim buna ben.
Pardon siz büyük mühendislersiniz hayatınız tasarımla geçmiş belli.
Gördüğüm mühendisler konuya kaba taslak hakim olup yönlendirme yapmaktan başka birşey yapmadı evet.
Siz neymişsiniz ya harcanıyorsunuz solim.
Teknik öğretmenler uygulama mühendisi olacak bu arada normal müh. değil hala bunun farkına varamadınız.
Ek: Mühendisliği matematikten ibaret sandığımdan değil sadece öss de bir kaç mat2 yapıp oluyorsun. Görülen derslerin içeriği paralel diyorum.
Müh. olmuşsunuz ama adam olamamıssınız desem yeri seviyenizden belli nasıl müh. olduğunuz.Ya bi gidin.
1-Mühendislik matematikten ibarettir. Çünkü mühendis "matematiği bilen" demektir kelime anlamı olarak.
2-Derslerin içeriği paralel falan değil, teknik öğretmenlikten doçluk alıp da müh fakültesinde çalışan hocalara dönün bir bakın!..
Ya Autocad dersi verirler, ya imal usulleri, ya tesisat cart curt, sikten sikten dersler. Hadi gelsinler termoya, dif'e, ısı transferine, akışkanlara..
Görelim onları.
3-Burada büyük mühendisler var emin ol, hayatı tasarımla geçenler.. Benim hayatım tasarımla geçmedi, ama 3 yıldır yapıyorum çok şükür.
Teknik öğretmenlerin iş yapabildiği alanlarda zaten müh-teknik öğretmen ayrımı yoktu. Şimdi isminiz mühendis oldu. Ego tatmini..
4- Birileri demiş Cv'nizi yayınlayın da falan diye.. Üzülürsün :)
Kaan tarafından 03/Ağu/13 10:23 tarihinde düzenlenmiştir -
kaanstain bunu yazdıHakan363 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
Daha türevin integralin mühendislikte pratikte kullanılmadığını iddia eden eden adamlar, mühendis olacak!..
Gördüğüm mühendisler konuya kaba taslak hakim olup yönlendirme yapmaktan başka birşey yapmadı evet.
Teknik öğretmenler uygulama mühendisi olacak bu arada normal müh. değil hala bunun farkına varamadınız.
Ek: Mühendisliği matematikten ibaret sandığımdan değil sadece öss de bir kaç mat2 yapıp oluyorsun. Görülen derslerin içeriği paralel diyorum.
Müh. olmuşsunuz ama adam olamamıssınız desem yeri seviyenizden belli nasıl müh. olduğunuz.Ya bi gidin.
1-Mühendislik matematikten ibarettir. Çünkü mühendis "matematiği bilen" demektir kelime anlamı olarak.
2-Derslerin içeriği paralel falan değil, teknik öğretmenlikten doçluk alıp da müh fakültesinde çalışan hocalara dönün bir bakın!..
Ya Autocad dersi verirler, ya imal usulleri, ya tesisat cart curt, sikten sikten dersler. Hadi gelsinler termoya, dif'e, ısı transferine, akışkanlara..
Görelim onları.
3-Burada büyük mühendisler var emin ol, hayatı tasarımla geçenler.. Benim hayatım tasarımla geçmedi, ama 3 yıldır yapıyorum çok şükür.
Teknik öğretmenlerin iş yapabildiği alanlarda zaten müh-teknik öğretmen ayrımı yoktu. Şimdi isminiz mühendis oldu. Ego tatmini..
sen cvden çalıştığın projeleri göndersene
-
asdeccc bunu yazdıkaanstain bunu yazdıHakan363 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
Görelim onları.
sen cvden çalıştığın projeleri göndersene
Biz o boşuna okumuş mühendislerdeniz. Onun için gerek yok :)
-
Sidik yarıştırmaya devam edin. Hadi bakalım mühendisler s.kinize kuvvet ne kadar uzağa işeyeceksiniz.
-
sana şunu diyim çok mühendis yetiştirdim. hepside benim yanıma geldiklerinde sudan çıkmış balıklardı. benim yanımdan ayrıldıklarında kendi başlarına şantiye şefliği yapabilecek seviyeye geldiler. ben teknikerim ama hep altımda mühendis tekniker ve mimarlar çalışmıştır. bu tamamen tecrübe ve deneyimden gelen birşey. kendini mühendis diye tanıtan her işte anladığını sanan o kadar insan gördüm ki çivi çakamazlar tek başlarına.aldıkları eğitim ne olursa olsun okulda kalacaktır emin ol . çünkü herkez iş hayatında kendi alanına yoğunlaşıyor. ben bir çok işten anlamama rağmen hiç bir zaman kendi alanım dışında konuşmam. ama kimseyide kendi alanımda konuşturmam . çünkü bu işin çekirdeğinden gelen bir insanım. yani iş okumakla olmuyor kimse sana mühendissin diye iş vermez . biz başarıyı kolay yoldan kazanmak isteyen bir millet olduğumuz için bazı konularda alın teri dökmeden bir yerlere gelmeyi çok istiyoruz. sana diyeceğim iş mühendis, tekniker ,teknik öğretmen olmakla bitmiyor. ne olursa olsun okuldan çıktığınla kalmamalı devam etmeli çok çalışmalı.
-
YA BU NEYİN KAFASI,
Üniversite de gördüğünü piyasada mı uyguluyorsunuz lan MÜHENDİSLER. Havasında herkes.
LA o zaman ben tıbba gitmek istiyordum nasılsa doktorların çoğu 6 yılda bir cacık öğrenmiyorlar pratisyenler ilaç yazmak dışında ne iş yaıyorlar değil mi ?
Sizin kafanızda SİZDE OTURUR İLAÇ YAZARSINIZ AKŞAMA KADAR.
Ama gerçek bu değil adam çalışmış kazanmış adı doktor olmuş mühendisliği KAZANAN adamında adı MÜHENDİSTİR.
Sonradan mühendis olmakta nedir ? Hemde mühendislik eğitimini küçümsüyorsunuz ya şaşıyorum.
Mühendislik eğitimi böyleyse Teknik Hocalık eğitimi nasıldır düşünemiyorum.
Bariz bir şekilde her şey ortada iken. Başka meslek grubundaki insana mühnedislik unvanı verilirken buna mühendisleri küçümseyerek hak vermek saçmalıktan öteye gidemez.
Ya neyi ispatlamaya çalışıyoruz ki onuda anlamadım.
Her yere mühendislik açanlarda hata. Adam 150 binle su ürünleri mühendisi oluyor elinde 2 sayfa fotokopiyle sınıf geçiyor ha işte onlaraysa sözünüz sonuna kadar haklısınız.