Muhteşem Yüzyıl Rezaleti
-
unbalanced bunu yazdı
burdaki amaç türkiye toplumundan çok yabancılara özellikle araplara kötü göstermektir. azcık araştırıp görürseniz araplar türklerden bu diziler sebebiyle çok etkilenmiştir, hakeza balkan devletleri de öyle..
bu tarz diziler, tarihi gerçekliği çarpıtarak sadece dizi çekiyoruz gerçek değil diyerek yola çıktılar, ama bir çok insan diziyi gerçek gibi algılıyor.. bunun senaristi, özellikle arapların zekasına hayran olduğu abdulhamit han ı karalamak için başka bir dizi çekecekti, Allah fırsat vermedi.. çünkü abdulhamit han belki osmanlı padişahları arasındaki en zeki insan, devletin yıkılışını 30 yıl erteleyen insan.
maalesef türkiyede tarih çok çarptırılıyor, resmi tarih ideolojisi zorla dayatılmış bu millete.. abdulhamit i bir arap ın ağzından dinleyin, bu adamın fatih ile ilgili videosu da var, said nursi ile ilgili de var bir sürü.. bilgisine hayran kaldım ve işin ilginci benim bildiklerimle zerre şaşmadı. ben ülkemde gerçek tarihi öğrenemiyorum ama "elin arabı" gerçekleri anlatabiliyor.. bir çok videosu maalesef türkçe altyazıya çevrili değil ama fatih ve abdulhamit in türkçe altyazılarını çevirmişlerdi..
musa el-sherif
http://www.youtube.com/watch?v=WEZx5KZgmX0
araplar kötü etkilenmişmiş, çok da fifi.
-
Bu falan yine bir nebze abi, bir de bunun torunun oğlu var III. Mehmet, direkt wikipedia'dan yapıştırıyorum bak;
"Tahta çıktığı gece 19 erkek kardeşini boğdurması, Osmanlı tarihinin en korkunç hadiselerinden biridir. Aynı zamanda 20 kız kardeşini de aynı gece öldürdüğü de bazı tarihçiler tarafından iddia edilmektedir. Ayrıca babasının hamile eşleri ve kundaktaki kardeşlerini de öldürtmüştür."
Devlet için oğlunu öldürdü falan diyen arkadaşlar var. Bu da mı devlet için? Yuh!
-
KrypT bunu yazdı
Bu falan yine bir nebze abi, bir de bunun torunun oğlu var III. Mehmet, direkt wikipedia'dan yapıştırıyorum bak;
"Tahta çıktığı gece 19 erkek kardeşini boğdurması, Osmanlı tarihinin en korkunç hadiselerinden biridir. Aynı zamanda 20 kız kardeşini de aynı gece öldürdüğü de bazı tarihçiler tarafından iddia edilmektedir. Ayrıca babasının hamile eşleri ve kundaktaki kardeşlerini de öldürtmüştür."
Devlet için oğlunu öldürdü falan diyen arkadaşlar var. Bu da mı devlet için? Yuh!
3.mehmetin babasına selam olsun :F
-
http://www.youtube.com/watch?v=MgGClkwAQiY
HolyReform tarafından 13/Şub/14 21:47 tarihinde düzenlenmiştir -
bu konuda farklı senaryolar var ama hangisinin doğru olduğunu bulmak gerçekliği yazılı olarak kanıtlanmış olayları sıraya dizerek sonuca ulaşılabilir. bu yüzden tarihçiler önce kanıtları sıraya koyar sonra da bunlar arasında ki ilişkileri analiz ederek bir sonuca varırlardı bizde öyle yapalım.
1- Süleymanın en büyük oğlu Şehzede Mustafa idi. (kesin kanıt) (ek olarak büyük çocuk her zaman tahta bir numaralı adaydır)
2- şehzade Mustafa Şehzade Mustafa nın iran şahı ile yapmış olduğu yazışmalar varmış ben bulamadım ama bir kaç tarihçi böyle söyledi.(şüpheli)
3- Şehzade Mustafa adına tura çektirmiştir(padişahlık alameti) ve bu durum tahta çıkmadan yapmış olması sebebiyle tepe hanedan ve kanuni korkmuş ve telaşa kapılmışlardır.
4- padişahın aile içi idan kararlarını danıştığı ebu suud denen türk düşmanı şeyhlülislam tarafından şehzade mustafa nın idam fermanı onaylanmıştır (kesin kanıt)
5- hürrem ve rüstemi suçlamak çok zor değil çünkü kanuninin Hürreme deli gibi aşık olduğu kesin. bu sayede hürremin ile kızını rüstem paşa ile evlendirip sadrazam olarak atanması olayı kendi oğlu selimide tahta oturtma çabası olduğuda gayet açık olduğundan şehzadenin idamına en büyük etken olduğu çok net.
2 nolu maddedeki yazışmaların sanki şehzade yazışmış gibi sahtekarlık yapıldığı şüpheleride var. bunu eledim.
3. madde zaten idamlık bir maddedir. tahta oturulmadan adına tura çektirmek büyük cesaret:)
aslında bir liderlik kavgası var selim ve diğer şehzadeler sadece piyon. mücadele baba ve oğul arasında diğerleri tamamen kavganın küçük mazeretleridir.
-
gerçekler zorunuza gidiyor. siz tarihi lisede size öğretildiği gibi sanıyorsunuz açda biraz kitap oku cahilliğin kitabını yazıp duruyorsunuz.
-
göz kapalı kulak tıkalı işkembeden konuşuyonuz amk önce bi dinlemesini okumasını öğrenin. konu tarih bilgisi değil konu vatandaşımızın mal olması
http://gundem.milliyet.com.tr/sehzade-mustafa-turbesine-akin/gundem/detay/1836345/default.htm
-
kardeşim şehzade mustafanın türbesine yakın çalışıyor. bugün akın olmuş resmen. ağlayanlar olmuş. kadının biri ağlaya ağlaya çok üzüldüm diye anlatıyormuş.
-
BeyinAdam bunu yazdı
göz kapalı kulak tıkalı işkembeden konuşuyonuz amk önce bi dinlemesini okumasını öğrenin. konu tarih bilgisi değil konu vatandaşımızın mal olması
http://gundem.milliyet.com.tr/sehzade-mustafa-turbesine-akin/gundem/detay/1836345/default.htm
hocam bir çok insan tarihi tam olarak bilmemektedir. özellikle lise hatta ortaokul dahi okumamış bireyler ülkemizde çoğunlukta olduğunu düşünürsek. medyanın bu bakımdan farklı etkisi olabiliyor. bu durum bazen iyi bazen kötü amaçlıda olabilir. medyanın bunu ne amaçla kullandığı önemli tabi belkide reyting alayım diyorlar ama bir yandan hiç birşey bilmeden bu zamana kadar yaşamış bireylerinde görsel olarak etkileyip öğrenmiş olmasını sağlayarak farkındalıkta kazandırabiliyor.
-
cagatay09 bunu yazdıBeyinAdam bunu yazdı
hocam bir çok insan tarihi tam olarak bilmemektedir. özellikle lise hatta ortaokul dahi okumamış bireyler ülkemizde çoğunlukta olduğunu düşünürsek. medyanın bu bakımdan farklı etkisi olabiliyor. bu durum bazen iyi bazen kötü amaçlıda olabilir. medyanın bunu ne amaçla kullandığı önemli tabi belkide reyting alayım diyorlar ama bir yandan hiç birşey bilmeden bu zamana kadar yaşamış bireylerinde görsel olarak etkileyip öğrenmiş olmasını sağlayarak farkındalıkta kazandırabiliyor.
hocam ne farkındalığı allasen oraya gidip ağlayanlar dizideki sahneye ağlıyor sorsan şehzade hakkında açıp ta bir kitap okumuşluğu yoktur. iki gün sonra da unutulur zaten (her zaman olduğu gibi) kimsenin oturup bunu düşüneceğini araştıracağını sanmıyorum.