Muhteşem Yüzyıl Rezaleti
-
ben arap milliyetçisi değilim, benim baba tarafım kafkaslardan göçme.
sadece olaya milliyetçilik yönüyle bakmıyorum. kurtuluş savaşı sırasında gelen yardımlara bak hangi ülkeler neler yollamışlar diye.. ırk önemli değil benim için. ister arap ister türk ister kürt ister boşnak. kaddafi yi ben zaten sevmiyorum, sadece kıbrıs için yardımlarından dolayı müteşekkür'üm. ancak kaddafi, saddam, esad, hüsnü mübarek.. bu ve benzeri adamların kafaları bozuk. mesela ortadoğuda hareketlenen baas partisinin ideoloji, araplar üstün ırktır, ve onlar da islamiyetten önceki araplığı canlandırmayı amaçlıyorlar.. bu da onların milliyetçiliği.. ama gördüğün gibi çok da etkili değil..
neyse hocam konuşacak bir şey yok. görüşlerine saygı duyarım. ben atalarımı da tarihimi de seviyorum, ister türk ister başka ırk olsun onları da seviyorum, dini dili rengi ne olursa olsun o insanları da seviyorum. gönül ister ki, tüm insanlık kardeşlik, barış, huzur çatısı altında yaşasın.. temennim bu yönde
-
Beyler sakin olun sehzade mustafa yasiyor bu sabah mng kargonun reklaminda oynuyordu
-
torpedo_XL bunu yazdı
Güzel hazırlamışlar.
Ya da bunların hiç biri olmaycaktı.
-
Bugün "birilerinin" işine geldiği ve siyasal amaçları için pompaladığı propagadanlarla tarihini öğrenmiş adamlar kalkıp "rezelat" falan diyor. Çünkü onlara anlatılan Osmanlı ile gerçek Osmanlı arasında fark var ! Şaşırıyorlar. Herzaman ki gibi kendilerinin bildiği şeyleri doğru farzediyorlar !
Tarihini televizyondan öğrenme ! Cemaat, AKP yada bir başkasının yaptığı propaganda dan öğrenme ! Aç İlber Ortaylı oku adam kadar bilgili bulamazsın. Tarihini öğren sonra konuş.
**
1453 ile birlikte Osmanlı yükseliş dönemine girdi. Doğrudur o dönemde Osmanlı dünyada fırtına estirmiştir çünkü tam tarihidir. Ancak 1699 Karlofça antlaşması ile birlikte, Osmanlı önce duraklama sonra çöküş dönemine girdi. Tahtını düşünen, halkını umursamayan padişahların imzaladığı Sevr ve Mondros antlaşmaları nedeniyle de Türk halkının durumu ; Anadolu'da sıkışan bir halka dönüştü.
Sonrasında Atatürk çıktı, Osmanlı hakkını üstteki iki antlaşmada kaybetti dedi ve Türk halkını bağımsızlığa götürerek önce Mudanya Ateşkes, ardından Lozan Barış antlaşmasını imzalayarak bugünkü konuma gelmemizi sağladı.
**
Geçen bu süreçte ; Osmanlı savaşmaktan, Dünya'ya yoğurt harici doğru düzgün bir şey pazarlayamamıştır. Onuda Amerikan ve Avrupalılar alı tatlı bir şeye dönüştürmüş, yani bizim olan bir şeyi bizden iyi pazarlamıştır. Yunanlıların içkisini alıp millileştirip rakı dedik, Arapların dönerine konduk... Neyse.
Matbaa Osmanlı'ya gelmiş ancak din adamları yüzünden uzun senelerce çok az kitap basılmıştır. Osmanlı dediğiniz imparatorluk, 1453 ile birlikte FSM ve sonrasında gelen bir kaç padişah ile birlikte güçlüydü. Devamında ise bilim, sanat, sporda neredeyse hiçbir şey yapamayan bir imparatorluk haline gelmişti.
Sanayi devrimini kaçırdı, Fransız Devrimini kaçırdı. Bilinen en eski Türk milleti İskitler M.Ö. 8. yüzyıldan itibaren var. Yani yaklaşık 28-29 yüzyıl tek adamla yönetilmiş ve son 400 senesinde çöküşün içinde olan , padişahın milletini umursamadığı bir döneme giren Osmanlı çökmüş ve bitmiştir. Sonrasında demokrasi gelmiş ama bu kadar bocalamamızın nedeni de budur ! İngiltere 13. yüzyıl ile birlikte yavaş yavaş demokratik adımlar atmaya başladı. Osmanlı (Fransa gibi) devrime direndi ve bu ülkelerde devrime direnen imparatorluklar, yerini Cumhuriyete bıraktı.
Kaldı ki Avrupa'nın 3. büyük donanması varken, Abdülhamit sağolsun donanmları Haliç'e çekmiş ve çürütmüştür. Bakımsızlıktan çürüyen ve kullanılamaz hale gelen donanmalar yüzünden, Yunan'lılara verdiğimiz adaları alma şansımız kaçırılmıştır. Çünkü elimizde donanma olmadığı için adalar bize bırakılmışken gidip alamadık. Böyle bir gücümüz yoktu !
Övündüğünüz iş büyük donanmaların Haliçte çürümesi, 1700'lerin başına kadar batıda 1.4 milyar nüsha basılırken Osmanlı'da yanlış hatırlamıyorsam 40 bin nüsha basılması , 1833 'te 56 matbaa olması gibi ; sanayi, bilim, teknoloji, spor konularında geri kalmamızla övünüyorsanız siz bilirsiniz. Ancak yükseliş dönemi için eyvallah ama sonrasında Osmanlı tek anlamıyla : rezaletti.
Dipnot : 2007'de 6.000 matbaa vardır !
**
Yani övündüğünüz ve hava attığınız Osmanlı, 1453-1699 arası sağlamdır (243 sene) ve dönemi olduğu için. Sonrasında halkına yeterli olamadı ve bilim, sanat, spor gibi konularda çağı yakalayamadığı için batmıştır ! Çökmüştür ! En son Sevr antlaşmasında vatan haini olan çünkü halkını taht uğruna umursamayan padişah ile Sevr antlaşmasını imzalamıştır !
Sonrasında ise ; çoktan geri kalınmış demokrasiye geçmişiz ve 90 senedir demokrasiye alışmaya çalışıyoruz ! Bunları bilmeden "Osmanlı 3 ktıada at koşturdu" diye gaza gelip, tarihinize laf söylemeyecekseniz o sizin cahilliğiniz. Orada burada karşınıza gerçek Osmanlı çıkınca şaşırır kalırsınız.
Ben tekrar diyorum : Tarihinizi televizyon dizilerinden, cemaat ve akpnin neo-Osmanlı propagandalarından değil de sağlam profesörlerden, araştırmacılardan öğrenin. Evet Osmanlı tarihimdir, yabancı kişilerin karalamasına izin vermem. Bazı padişahlara büyük saygı duyarım. Ancak kendi tarihimdeki her türlü yanlışı da gün yüzüne çıkartırım.
-
Derste sıkıcı bir "not ibaresi" olan(!) bu konuyu dinlemeyip bir diziden sonra dank etmesi de ayrı bi ironi..
Yeni mi akıllarına geldi ? -
Aynen hocam adamlar gerçekleri bizim insanlarla paylaşıyorlar sonra beyin yikayamiyoruz Osmanlı geri gelecek diye. Cidden rezalet.
-
Iki tane olmus. Edit.
Dentist tarafından 13/Şub/14 14:27 tarihinde düzenlenmiştir -
bence rezalet olan akşamları oturup dizi izlemektir
-
BeyinAdam bunu yazdıltcelik bunu yazdı
Tv nin gücü ya da tarih yazıcılarının gücü.. Tarih yazıcıları Süleymanın bu ölümcül hatasını yazssaydı sen bu kadar süleymancı olur muydun? Bu soruyu da sormak gerekir..
Süleyman ecdadın da Mustafa değil mi?
tartışmaların küfürlerin hepsi bir yana Şehzade Mustafa ile yerine geçen Şehzadeyi bir karşılaştırdığında "hangisi olmalıydı " sorusunun cevabı sence nedir..
hocam sen bu karşılaştırmayı nereden yaptın diziden mi ? kitaba dayanarak söylüyorsan kitap ismi verirmisin ?
ben Süleymancı veya Fatihçi değilim. sizler konuyu saptırdınız. benim konuyu açarkenki davam "gençlerin geçmişini diziden yalan yanlış öğrenip küfretmeleri" biz nasıl bir ülkeyiz ki biz nasıl bir milletiz ki iki üç kapitalist köpeğin yazdığı senaryoyla geçmişimizi öğreniyoruz ?
benim konuyu açarkenki amacım Süleymancıyım değilim davası değildi buydu. neyse cevabını bekliyorum hocam. bu karşılaştırmayı yaptığın kaynağı istiyorumDostum ben de sana aynı şeyi söylüyorum.. Tvden öğrendiklerinizle " Süleyman tu kaka yapılamazsa Şehzade Mustafa da yapılamaz" ya da tersi cici yapılamaz.. Ha tarih yazıcılığı ha tv ikisi de bir algı ufku oluşturur..
Tamam süleymancı şucu bucu değilsin de
Ecdadımız rüşvet aldıysa " ecdadımız ne güzel rüşvet alırdı", yenilse " ne güzel yenilirdi" , hainlik yapsa " ne güzel hainlik yapardı " mı diyelim..şimdi birilerinin yaptığı gibi..
Senaryodaki entrikalarını tarih kitapları yazıyor zaten..
soru şu "şehzade mustafanın öldürülmesi bize nerler kaybettirdi"
Şu da var ki Şehzade musatfayı babası boğdurtmuştur bu bir gerçektir.. Şehzade Mustafa'nın kişiliğ eğitimi , yetenekleri devlet adamlığı her halde diğerleri
Diziyi de 15dk dan fazla izlemedim hadi yarım saat olsun Şehzade ormanda kaybolduydu çocukken bi tek orasını hatırlıyom
-
italyanlar da tarihlerini anlatan dizilerden şikayetçiymiş. atalarımız bu kadar az sevişmiş olamaz diyorlarmış.